Program gratuit de optimizare, curățare și reparare a calculatorului: Baidu PC Faster

Baidu PC Faster este genul de program gratuit de optimizare, curățare și reparare a calculatorului pe care îl descarci și instalezi fără prea mult entuziasm, dar care este capabil să-ți dea peste cap toate ideile preconcepute, demonstrându-ți că încă se creează software gratuit de foarte bună calitate și că întotdeauna există loc de mai bine, de mai mult!

Baidu PC Faster: Quick Care


Program de optimizare și curățare a Windows-ului

Interfața principală a programului de optimizare Baidu PC Faster găzduiește funcția de optimizare rapidă, respectiv Quick Care, un fel de 1-Click Maintenance al TuneUp Utilities, reprezentată printr-un buton care, odată apăsat, va declanșa o analiză rapidă a celor mai importante caracteristici ale sistemului de operare ce influențează performanța acestuia:

Baidu PC Faster » Quick Care

După finalizarea analizei, sub forma unei liste împărțite în trei categorii principale, respectiv Cleaner, Speed Up și System Related, sunt afișate toate operațiile de mentenanță ce vor fi realizate în scopul îmbunătățirii performanțelor sistemului. Dacă suntem de acord cu realizarea acestora, un click pe Fix All va fi suficient pentru a remedia toate problemele identificate:

Baidu PC Faster » Fix All

Imediat după remedierea problemelor va fi afișat un rezumat al tuturor operațiilor realizate, foarte util în cazul în care una dintre acestea nu a fost efectuată corespunzător:

Sistemul a fost curățat și optimizat

Baidu PC Faster: Win Update (scaner de vulnerabilități)


Toate, absolut toate sistemele de operare sunt actualizate periodic pentru a remedia breșe de securitate descoperite după distribuirea lor, iar Baidu PC Faster, asemenea celor mai apreciate programe de optimizare și mentenanță pentru Windows, a dedicat acestui tip de actualizări un panou întreg, Win Update, în care ne afișează identificatorul actualizărilor și breșa de securitate ce va fi remediată după instalarea fiecărui patch în parte:

Scaner de vulnerabilități

Baidu PC Faster: Cleaner


Funcția de curățare a sistemului ocupă și ea un loc privilegiat în Baidu PC Faster, aceasta fiind împărțită în patru ramuri:

 • One Click Clean — curățitorul complet, cu un singur click.
 • Junk Cleaner — curățitorul fișierelor temporare / nenecesare.
 • Privacy Cleaner — curățitorul datelor de navigare (istoricul, cookie-urile, etc.).
 • Registry Cleaner — curățitorul de regiștrii

Cu alte cuvinte, în tab-ul Cleaner avem posibilitatea de a curăța prin simpla apăsare a unui buton toate fișierele de care sistemul nu mai are nevoie, sau opta doar pentru curățarea unor parametri anume, cum ar fi istoricul, regiștrii sau fișierele temporare / nenecesare:

Baidu PC Faster » Cleaner

Baidu PC Faster: SpeedUp


SpeedUp reprezintă setul de instrumente care nu trebuie să lipsească programelor de optimizare de calitate, iar dezvoltatorii Baidu PC Faster au înțeles asta cât se poate de bine, implementându-l perfect în soft. În cadrul acestui panou regăsim funcția de optimizare cu un click, un manager al aplicațiilor și serviciilor ce pornesc odată cu sistemul de operare și un istoric.

Baidu PC Faster » SpeedUp

Cantitatea de ajustări ce pot fi aduse sistemului în scopul îmbunătățirii performanțelor acestuia e destul de mare și prin urmare, dacă vă veți lăsa influențați de entuziasmul meu și veți instala acest program de optimizare, vă recomand să aruncați o privire peste lista din One Click SpeedUp.

Baidu PC Faster » Boot Time Manager

Baidu PC Faster: Cloud Security


Cloud Security este genul de funcție pe care o întâlnim foarte rar —și am spus „foarte rar” doar pentru a nu folosi cuvântul „deloc”— în programele de optimizare. Personal, folosind un antivirus eficient, consider că o soluție antivirus integrată într-un program de optimizare nu este neapărat importantă, dar poate fi utilă pentru a afla o părere secundară asupra integrității unui fișier suspect.

Baidu PC Faster » Cloud Security

Baidu PC Faster: Toolbox


Toolbox găzduiește diverse instrumente extrem de utile, de aici și numele său. În cadrul acestuia vom regăsi unelte de testare a conexiunii la Internet, de analiză a sistemului, de eliminare permanentă a fișierelor, de recuperare a datelor pierdute sau eliminate la cererea utilizatorului ori accidental, de reparare a componentei Flash Player, de curățare a desktop-ului, etc. Cu alte cuvinte, acesta cuprinde tot ceea ce ar putea avea nevoie un depanator de sisteme pentru a remedia cele mai răspândite problemele de tip software ale calculatoarelor cu Windows.

Baidu PC Faster » Toolbox

Baidu PC Faster: APP Store


Baidu PC Faster » APP Store

APP Store este magazinul de aplicații care, dacă ar fi fost implementat la timp în sistemele de operare Windows de către Microsoft, ar fi provocat valuri în rândul utilizatorilor acestora. În timp ce unii ar fi văzut în asta o nouă încercare de monopolizare din partea companiei, alții —în rândul cărora mă includ și eu— s-ar fi bucurat știind că utilizatorii de Mac OS X și Linux au un motiv mai puțin pentru a-și lăuda favoriții descarcă aplicații verificate în prealabil de Microsoft și care au primit OK-ul din partea acestuia.

Baidu PC Faster — Părerea mea


Baidu PC Faster este primul program de optimizare gratuit pe care îl consider capabil să răstoarne topul categoriei de software în care tocmai și-a făcut intrarea. Nu include funcții idioate cum ar fi customizarea Windows-ului, nu include nici un panou în care dacă modifici ceva ce nu cunoști suficient de bine riști să devii spectatorului unui minunat BSoD și nici alte chestii inutile, plantate doar pentru a da bine la numărul de instrumente incluse. Da, merită utilizat!

Download Baidu PC Faster

Windows

26 Comentarii

  • Genul acesta de întrebări dezvăluie faptul că n-ai citit articolul. Chiar îmi pare rău să știu că m-am complicat degeaba să scriu știind că primeam aceeași atenție și dacă, în afară de titlu mai puneam doar link-ul de download. Răspunsul: Da. Vezi a 8-a imagine. Ai acolo un omuleț deasupra căruia, într-un norișor, ți se recomandă să repornești PC-ul pentru a cunoaște timpul de boot-are.

   • deabea ma trezisem si inca mai motaiam pe tastatura.:D
    Chiar vroiam sa las un com pe pagina in care ai scris despre yahoo, ca un site ca al tau, unde poti dezbate o serie de lucruri de o mie de ori mai bine decat pe un forum, sunt greu de gasit in ziua de azi

 1. Da, poate o sa-l incerc si eu sa vad cum este, desi nu prea mai vreau programe din astea all-in-one. Dar mai intai trebuie sa raspunzi la o intrebare. Ti se pare programul asta ceva mai bun decat Wise Care 365 Free care a fost prezentat tot aici pe blog cu putin timp in urma? Ca si acela am vazut ca este laudat, desi eu am avut si versiunea pro la acel program si nu l-am tinut mult timp in pc. Am considerat ca nu am nevoie de atatea utilitare si ca mare lucru nu face si ca se poate si fara ele. Asa ca in ultimul timp, nici utilitar pentru defragmentare nu mai folosesc, ca-l utilizez pe cel din windows 8.

 2. Si eu sunt hunedorean si probabil din mindrie dar mai ales nefiind un specialist instalez doar programe recomandate de dumneavoastra. Totusi ati recomandat multe programe de optimizare si curatare ca efectiv nu mai stiu cu ce sa lucrez pentru ca toate mi se par bune si vad ca isi fac treaba fara sa creeze probleme. Momentan lucrez cu avg pc tuneup si jetclean si citind despre baidu pc faster ma bate gindul sa-l testez. As vrea daca este posibil sa rulez doar un program dar care sa-si faca bine treaba si mai ales sa fie usor de manevrat de catre orcine sau mai bine zis de catre un user de rind.
  Va rog daca aveti putin timp sa-mi recomandati un astfel de program. Multumesc.

  • Salut Eugen. Mă bucur să aflu că sunt și hunedoreni care mă urmăresc și consideră utile postările mele! Mulțumesc! Baidu PC Faster, chiar dacă este Beta în momentul actual, îndeplinește toate cerințele pentru a te putea baza pe el. Referitor la programele pe care le recomand, repet ceea ce am mai spus: nu pot vorbi despre 10 programe pe blog, n-ar avea rost. Scopul acestui blog este să aducă în fața utilizatorilor programe noi, cu viitor promițător, care merită efortul de a fi instalate. Totuși, dincolo de recomandările mele, cel mai bun este programul cu care te-ai obișnuit și cel de rezultatele căruia ești mulțumit. Nu, prin asta nu vreau să spun că dacă te-ai obișnuit cu un program e bine să le ignori pe celelalte. E important să încerci mai multe și chiar nu înțeleg persoanele care susțin că un program este mai bun decât celălalt din simplul fapt că a fost dezvoltat de extratereștrii sau datorită faptului că are mai multă vechime. Clasificarea ar trebui să se facă strict pe baza rezultatelor oferite și că tot veni vorba, am întâlnit programe care pe anumite configurații se comportau excelent în timp ce pe altele lăsau mult de dorit. Sfatul meu: Încercă, evaluează, decide.

 3. Revin si eu pe aici, asta este un program ce merita instalat si chiar ajuta, l-am testat si eu si sunt multumit de el, face tot ce nu putam face cu Advanced System Care, este extrem de util si cred ca o sa imi devina un foarte bun amic, pa pa ASC, bun venit Baidu PC Faster.

 4. Un program inutil windows-ului.Nu riscati sa va instalati asa ceva in pc.Va pacaliti singuri zicand ca windows-ul va merge chipurile „mai rapid”.E un program facut de chinezi,deci e o kinezarie…Testat si uninstallat a doua zi.O porcarie de programel…

  • Așa o fi! Fiecare cu părerea sa…Personal nu folosesc niciun astfel de program, curăț manual toate temporarele, registrul îl curăț cu Revo la dezinstalarea unui program, iar de cache-ul browser-ului îl golesc tot manual, din browser.
   PS. Nu orice lucru făcut de chinezi este „o kinezărie”! Dacă ai ști câte baraje fac chinezii în lume cu proiecte proprii!? Și câte altele…Și dacă ai mai ști că tot chinezul a „inventat” oul artificial, dar comestibil…ce zici?!

 5. Salut
  Am incercat si eu acest program,ca „hunedorean”,si…sincer mi-a placut ! Bravo !
  P.S. : Dupa adresa de email,ti-ai dat seama din ce parte a Hunedoarei sunt eu.

 6. Am folosit acest program și chiar dacă prima impresie a fost una plăcută am renunțat la el pentru că nu puteam să-l scot din startup. Eu doresc un program de acest gen la care să apelez ocazional iar în rest să nu ocupe nici un fel de resurse și Baidu pc faster vrea tot timpul să ruleze în background.

  • Orice rulează în startup poate fi scos, fie din opțiunile programului, fie șters din folderul startup: „C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup” Nimic (în afară de viruși) nu poate rula în startup fără să-l poți anula.

 7. Buna ma poate ajuta cineva…
  Nu pot sa instalez programul Imi schrie . YOUR CURRENT SECURITY SETTINGS DO NOT ALLOW THIS FILE TO BE DOWNLOUD
  Am Bit defender antivirus pentru inca 15 zile WINDOS 7 AM..
  Ps-ul il am de putin timp.
  MA POATE AJUTA CINEVA???
  ASTEPT…

  • Trebuie configurat antivirusul în mod corespunzător. Probabil este pus la maxim, pe paranoic! Orice antivirus, se reglează după nevoile proprii, mai ales din astea cu nume „sunătoare”. Pe moment, să poți descărca ceva, închide-l complet, scoate-l din bară. Dacă nu te pricepi să-l configurezi, îți recomand Microsoft Security Essentials, este bun, ușor și mai are suport până în aprilie 2015.

 8. Am folosit pina acum CC -Cleaner dar dupa curatarea pc -ului nu putram sa mai accesez pag de FB 3-4 zile – aparind mesajujul fB a indentificat o problema!
  De ce?

  • Te asigur ca problema nu este de la aceste utilitare.
   Problema este strict de la Facebook,fiind si situatii cand site-ul device inaccesibil.

 9. Salut,am folosit acest program ceva timp pe un sistem cu XP iar acum il instalez pe altul cu Win 7.Am fost multumit de el(prog) si din punctul meu de vedere si-a facut foarte bine treaba.Stima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *