Program de spart parole

Multe persoane caută un program de spart parole cu care, bineînțeles, speră să reușească să obțină acces la conturile de email sau la conturile de pe rețelele de socializare ale altor indivizi, pentru a obține ilegal informații despre aceștia, ori pentru a demonstra lumii ce buni hackeri sunt ei de când au calculator. Subiectul este destul de complex, dar, în continuare, voi încerca să vă descriu pe scurt cum stă treaba cu aceste programe de spart parole și ce șanse de reușită are cineva care folosește această metodă.

Cum funcționează un program de spart parole


program de spart parole

Pentru a putea afla o parolă, înainte de toate, vom avea nevoie de un calculator puternic, un program care să ne permită să facem acest lucru, un dicționar bogat în cuvinte ce ar putea fi folosite precum parola de acces la contul vizat și, bineînțeles, o victimă.

Cum se sparge o parolă


Pentru a ne autentifica în contul de Yahoo!, de exemplu, serverul ce găzduiește serviciul ne va cere să introducem un nume de utilizator și o parolă. Să spunem că hacker-ul dispune deja de numele nostru de utilizator, și că-i lipsește doar parola pentru a ne accesa contul. Cu o poate afla?

Înainte de toate, hackerul, pentru a nu-l lua bătăile de cap, practică puțină „inginerie socială”, adică începe să ne investigheze pentru a ne cunoaște gusturile, mărcile favorite, numele mascotei (în cazul în care avem una), numele iubitei, data nașterii, locul în care am studiat și așa mai departe.

În funcție de aceste informații, hackerul va încerca să deslușească acel cuvânt pe care noi îl utilizăm ca parola de acces la cont. Tocmai din acest motiv, majoritatea serviciilor Web în care este necesară autentificarea, ne recomandă să nu utilizăm parole precum

 • Vasile
 • Nike
 • Adidas
 • CocaCola
 • 1989
 • București
 • Etc.

ci ne recomandă să amestecăm anumite informații pe care ni le putem aminti ușor. De exemplu, mie îmi place marca Nike și sunt născut în 1984. O parolă mai sigură, formată din aceste informații, ar putea fi:

 • 1N9i8k4e
 • N1i9k8e4
 • etc.

Diferența dintre primul exemplu și cel de-al doilea este că primele cuvinte fac de obicei parte din dicționare de parole foarte ușor de obținut de pe Internet, în timp ce cuvintele din a doua categorie, nu se găsesc chiar așa de ușor. Pentru a sparge parolele care nu există în dicționare, sunt utilizate tot felul de metode, dar fiecare dintre acestea sunt lente și extrem de complexe.

În astfel de circumstanțe, hacker-ului îi este mai ușor să caute vulnerabilități ale serverului pentru a-l ataca și obține toate informațiile găzduite în el, decât să piardă vremea încercând să descifreze o parolă bine construită.

În ceea ce privesc programele cu care pot fi sparte parolele, numărul acestora este destul de mare, dar să nu-ți imaginezi că există vreun program care să-ți ceară o adresă de email, tu să apeși un buton și el să-ți arate parola! Nu, așa ceva nu există! Da, programe de forță brută sunt multe, însă, de cele mai multe ori, acestea devin inutile pentru a afla parola contului de Yahoo!, Gmail sau Facebook (pentru a da câteva exemple). Totuși, dacă vrei să vezi cum funcționează un astfel de program, îți recomand să cauți în Google un link de download pentru Brutus.

7 comentarii la “Program de spart parole”

 1. Cum spui si tu cred ca e mai simplu sa aflii raspunsul la intrebarea secreta decat sa te apuci sa ghicesti parola cu programe de doi lei.

 2. sal stiu ca dai raspunsuri repede si de aceia iti cer o favoare sami zici ceva…

  Am un prieten care juca metin2 si i sa blocat mesu si un cont de metin2 el sustine ca a incercat cineva sai ia mai-l ca sa puna mana pe metinu lui ai vro idei care so incerce

  daca vrea sa intre pe mess zice cai blocat si pe metin2 zice cai nui buna parola

  multumesc anticipat:)

  1. Mess-ul poate fi blocat temporar deoarece cineva a incarcat sa se logheze de mai multe ori cu o parola gresita. De obicei, dupa 24 de ore contul va fi deblocat si va putea fi reaccesat. Cat despre Metin, imediat dupa ce se recupereaza accesul la email, recomand sa se ceara o parola noua prin modalitatile de recuperare a parolei disponibile pe site.

 3. sall nu gasesc niciu hack sa pot sparge parele de metin2 imi poti spune niste site-uri

 4. Buna-ziua! Pana acum cateva luni aveam acces la toate conturile de pe retelele de socializare, dar nu il controlam. M-am trezit ca si-a schimbat toate parolele de acces, pana si codul de la telefon. Mai grav este faptul ca doarme cu telefonul sub perna si cu cateva saptamani in urma m-am trezit cu politia la usa. Vreau sa stiu daca ii pot accesa contul de facebook de pe calculatorul meu de serviciu sau daca exista un program gen yahoo decoder, dar pentru Facebook. Sper sa ma puteti ajuta si sa imi salvez casnicia!

  1. Imi pare rau dar nu cred ca este posibil sa aveti „noroc” ca sa zic asa cu astfel de programe,100% din cazuri fiind fake-uri,unelte ori site-uri care promit ceva dar tu fiind victima la urma urmei.
   Puteti apela la firme specializate ce presteaza astfel de servicii,detectivi particulari etc…
   O alta solutie este instalarea unui keylogger dar nu stiu cat de legala este treaba asta,sugerandu-va sa va documentati.

 5. Salut ,am si eu o probolema si te rog sa ma ajuti ,Am uitat parola de la facebook si eram logat cu numaru de telefon si acest nu mar mi-a expirat cum iau parola inapoi ca am incercat mai multe modalitati gen>nu mai am acces la acesta si imi da sa completez un formular si dupa alceva in care trebuie sa accept si alte chesti ,te rog ajuta-ma

Comentariile sunt închise.