Programe de văzut filme (playere video)

Din lista de programe de văzut filme pe care ți-am pregătit-o în continuare, e imposibil să nu găsești unul care sa-ți placă și să se adapteze preferințelor tale, și nu spun asta datorită numărului programelor despre care îți voi vorbi, ci datorită faptului că le-am selectate pe cele mai bune dintre cele câteva zeci, poate chiar sute, disponibile la momentul actual.

GOM Media Player


Dacă vrei să vezi filme pe calculator însă dorești să eviți căutarea, descărcarea și instalarea codec-urilor necesare la redarea celor mai utilizate formate de fișiere video, atunci GOM Media Player, deoarece include toate codec-urile de care ai putea avea nevoie, printre care: XviD, DivX, FLV1, AC3, OGG, MP4, H263, este playerul video pe care n-ar trebui să-l ignori.

program de văzut filme

Un al motiv pentru care ar trebui să instalezi GOM Media Player, în cazul în care contează asta pentru tine, este consumul redus de resurse al acestuia în timpul funcționării, redarea fluidă și de calitate a filmelor, recunoașterea automată comenzilor primite de la tastele multimedia ale tastaturii, capacitatea de a reda inclusiv fișiere AVI corupte și, spre diferență de celelalte programe pe care le vom vedea în continuare, faptul că trei tipuri de redare: normal, calitate maxima și TV.

Codecuri video disponibile în GOM Media Player

 • GOM, AVI, DivX, ASF, ASX, WM, WMX, WMP, WMV, WVX, MPEG, MPG, MPE, M1V, M2V, DAT, VOB, MP4, 3GP, K3G, LMP4, SKM, DMSKM, RMVB, RM, OGM, MKV, IFO, DMB, OGG, AC3, XviD, H.263

Download GOM Media Player

PotPlayer


PotPlayer este unul din puținele programe gratuite de văzut filme care au reușit să surprindă plăcut încă din momentul lansării sale, datorită calității impecabile oferite la redarea fișierelor video și a numărului impresionant de codec-uri pe care le include.

PotPlayer: program de văzut filme

Bogat în funcții de configurare, capabil să redea până la 1000 de fișiere video și să „țină minte” momentul în care a fost întreruptă redarea ultimelor 200 de fișiere pentru a permite vizualizarea în continuare, ușor de utilizat, configurat și personalizat, PotPlayer se încadrează perfect în lista playerelor video capabile să se ridice la standardele celor mai exigenți utilizatori.

Download PotPlayer

VLC Media Player


Un coleg, fan al VLC Media Player, de fiecare dată când venea vorba de playere video, spunea despre produsul celor de la VideoLan următoarele „Dacă VLC-ul nu poate reda fișierul video pe care îl deschizi cu el, atunci acel fișier nu este video!„. Iar eu sunt de acord cu el, altfel, nu ar face parte din lista programelor pe care le instalezi imediat după formatare, și nici din lista celor pe care le folosesc cel mai des pe laptop-ul personal.

VLC Media Player: program de văzut filme

Totuși, la VLC Media Player nu-mi place că trebuie repornit pentru aplicarea noilor modificări ale setărilor, că în ultimele sale versiuni a devenit tot mai pretențios din punct de vedere al resurselor de care are nevoie pentru a rula, și că, în cazul filmelor Full HD sau celor cu o calitate superioară, capătă adesea un lag (filmul parcă se redă în reluare preț de câteva secunde, prea des) enervant, se blochează la derulări în majoritatea cazurilor chiar și pe sistemul meu dotat cu un procesor i7, o placă video performantă, SSD și 8 GB de memorie RAM la 1333MHZ. Dar, după cum tocmai am spus, e vorba doar de ultimele trei versiuni disponibile până la momentul scrierii acestui post.

Download VLC Media Player

BSPlayer


Tuturor celor care au nevoie de subtitrări pentru a înțelege filmele pe care le privesc, le recomand să descarce și instaleze cu încredere BSPlayer; asta deoarece este cel mai bun când vine vorba de identificarea și descărcarea automată a subtitrărilor filmelor redate. În cazul în care nu localizează subtitrarea filmului pe care îl rulează, cel mai probabil, aceasta încă nu există.

BSPlayer: program de văzut filme

BSPlayer are o interfață simplă și intuitivă, și, spre diferență de PotPlayer, are un consum foarte redus de resurse, nu trebuie repornit pentru aplicarea modificărilor setărilor, descarcă automat subtitrările filmelor pe care le redă (dacă a fost configurat să facă acest lucru), dispune de un egalizator, plug-in-uri de tot felul menite să-i îmbunătățească atât întrebuințările cât și calitățile, și  cel mai important, redarea filmelor este fluidă și la o calitate excepțională.

Download BSPlayer

8 comentarii la “Programe de văzut filme (playere video)”

 1. Eu prefer Real Player ca m-am obisnuit deja cu el. Il am de ceva ani instalat pe calculator.

 2. Da, VLC Media Player este foarte bun, dar nu este cel mai bun.
  KMPlayer este cel mai bun.

 3. AI INCERCAT PENTRU AUDITIILE MUZICALE AIMP3 BETA?
  REDA FOARTE BASS.
  INCA NU SUNT CONVINS DAR SUNT SANSE SA-MI PLACA FOARTE TARE.

 4. Ce splash player, real player sau mai stiu eu ce idiotenie … nu au subtitrari disponibile.
  bsplayer si kantaris, din cate am instalat, astea sunt cele mai reusite.

Comentariile sunt închise.