Program gratuit de optimizat conexiunea la Internet

La fiecare reinstalare a sistemului de operare Windows am obiceiul sa pierd cateva ore cu configurarea si personalizarea anumitor caracteristici. Printre primele programe pe care le rulez se afla si SG TCP Optimizer; un program gratuit ce permite optimizarea conexiunii la Internet.

SG TCP Optimizer: program de optimizat conexiunea la Internet

SG TCP Optimizer este un program gratuit, portabil (nu se instaleaza), care, in functie de conexiunea la Internet de care dispunem, modifica paramentrii placilor de retea astfel incat acestia sa fie cei optimi pentru a ne oferi viteza mazima de navigare permisa de pachetul contractat.

SG TCP Optimizer - Program gratuit de optimizat conexiunea la InternetDescarcam SG TCP Optimizer de aici si-l rulam. In fereastra principala a acestuia vom realiza urmatoarele actiuni:

  • Selectam viteza contractata (sageata nº 1).
  • Selectam adaptorul de retea utilizat pentru a ne conecta la Internet (sageata nº 2).
  • Selectam caseta „Modify All Network Adapters (sageata nº 3).
  • Selectam caseta „Optimal(sageata nº 4).
  • Daca dispunem de o conexiune PPPoE (ex: RDS), selectam caseta PPPoE (sageata nº 5).
  • Facem click pe butonul „Apply changes(sageata nº 5).

Optimizare conexiune la Internet; aplicarea setarilor:

In momentul in care am apasat butonul „Apply changes„, se va deschide o noua fereastra in care vor fi listate modificarile ce vor fi realizate.

Aceasta fereastra are un scop strict informativ. Nu ni se va cere sa intervenim:

SG TCP Optimizer - Program cu care poti creste viteza conexiunii la InternetCand consideram ca am aflat tot ce am vrut sa aflam, facem click pe butonul „OK (sageata nº 7). Pentru ca noile setari sa fie aplicate si conexiunea optimizata ni se va cere sa restartam calculatorul.

Inchidem toate aplicatiile si facem click pe butonul „Yes(sageata nº 8):

SG TCP Optimizer -Reporneste calculatorul pentru optimizarea conexiunii la Internet

Cu cat creste acest program viteza conexiunii la Internet ?!?

Departe de mine gandul de a va face sa credeti ca SG TCP Optimizer este un program magic ce va aloca printr-un „Abracadabra” mai multi MB conexiunii voastre. Totusi, in functie de setarile pe care le aveti, viteza conexiunii poate creste suficient de mult incat dupa restart sa spuneti „WOW !!!„, sau, in cazul in care sistemul dispunea deja de setari relativ optime, sa nu simtiti vreo diferenta.

Pareri personale…

Daca va conectati la Internet prin intermediul unui router ori modem si aceste dispozitive nu sunt configurate corespunzator conexiunii contratate, oricat de bine ar modifica SG TCP Optimizer parametri conexiunii, senzatia de conexiune lenta va persista.

Folosesc Windows 7 SP 1 de 64 biti si din acest motiv pot sa va asigur ca SG TCP Optimizer ruleaza perfect pe astfel de sisteme (de 64 biti).

Link | Download SG TCP Optimizer

 

Un comentariu la “Program gratuit de optimizat conexiunea la Internet”

  1. Sincer mi-as fi dorit sa dau de acest articol mai devreme, a facut minuni pentru mine.

Comentariile sunt închise.