Toate codecurile de care ai nevoie in Windows 7 / Vista / XP [Cel mai bun pachet de codecuri]

Ieri v-am vorbit despre unul dintre cele mai bune programe de convertiti filme, Freemake Video Converter, astazi am sa va prezint doua pachete de codecuri ce va vor permite sa vizualizati in Windows 7, Vista si /sau XP, filme in orice format cu player-ul vostru favorit.

Chiar daca vom cunoaste, asa cum am spus mai devreme, doua pachete de codecuri complete, va recomand sa instalati doar unul. Alegerea intre unul ori celalalt va apartine.

K-Lite Codec Pack: probabil, cel mai bun pachet de codecuri

K-Lite Codec Pack Full - Cel mai bun pachet de codecuri

Din punctul meu de vedere, K-Lite Codec Pack este cel mai bun pachet gratuit de codecuri si am ajuns la aceasta concluzie dupa mai multe luni de utilizare in care nu am intampinat nicio problema la redarea fisierelor video si audio ce s-au perindat prin calculatorul meu personal.

K-Lite Codec Pack: versiuni diferite pentru nevoi diferite

K-Lite Codec Pack dispune de cinci versiuni diferite, fiecare dintre aceasta orientate spre un anumit tip de utilizator ori sistem de operare. Inainte de a va vorbi detaliat despre fiecare versiune in parte, hai sa vedem care sunt:

  • Basic
  • Standard
  • Full
  • Mega
  • 64-bit

K-Lite Codec Pack Basic: cele mai utilizate formate

K-Lite Codec Pack Basic permite redarea oricarui fisier in format of AVI, MKV, MP4, FLV, OGM, MPEG, MOV, HDMOV, TS, M2TS si OGG. Ce vrea sa spuna asta ?!? Pai nimic altceva in afara de faptul ca daca esti un utilizator mediocru (ce aiurea suna „mediocru”), aceasta este versiunea care se adapteaza cel mai bine necesitatilor tale.

K-Lite Codec Pack Standard: Basic + MPEG-2, FLAC si WavPack

K-Lite Codec Pack Standard permite redarea fisierelor admise de fratele sau mai mic, K-Lite Codec Pack Basic. In consecinta, cu el putem reda orice fisier AVI, MKV, MP4, FLV, OGM, MPEG, MPEG-2 decoder pentru redare DVD, MOV, HDMOV, TS, M2TS, OGG, FLAC si WavPack audio.

K-Lite Codec Pack Full: Standard + ACM, VFW, filtre DirectShow, etc.

K-Lite Codec Pack Full, include pe langa codecurile disponibile in pachetul K-Lite Codec Pack Standard, codecurile ACM si VFW. In plus, K-Lite Codec Pack Full dispune de filtre DirectShow si include utilitare precum GraphStudio.

Toate codecurile de care ai nevoie pentru a viziona filme si asculta muzica in Windows 7, Vista si Windows XP

K-Lite Codec Pack Mega: Full + extra ACM, VFW + filtre DirectShow

K-Lite Codec Pack Mega, in ceea ce priveste codecurile suportate putem spune ca este leit versiunii  „Full” daca ar fi sa ignoram ca acesta include cateva codecuri ACM si VFW in plus precum si o biblioteca de filtre DirectShow ceva mai bogata.

K-Lite Codec Pack 64-bit: nu va recomand sa-l instalati

Player-VideoK-Lite Codec Pack 64-bit a fost creat pentru instalarea sa in sisteme de operare de 64 biti numai in cazul in care se dispune de un player media de 64 biti. Sa nu uitam ca versiunea implicita a Windows Media Player instalata in Windows Vista si Windows 7 de 64 biti este de 32 biti. Asta vrea sa spuna ca daca instalati pachetul de codecuri K-Lite Codec Pack 64-bit nu veti rezolva absolut nimic. In consecinta, chiar daca aveti un Windows de 64 biti odecurile nu va vor fi de folos in cazul in care nu dispuneti si de un media player de 64 biti !

Ce versiune va recomand sa instalati

Fara a sta mult pe ganduri va voi recomanda sa instalati versiunea „Standard” a acestui pachet de codecuri. De ce ? Deoarece, „utilizatori normali” fiind (sa nu mai spun „mediocrii” ca nu imi place cum suna), cu siguranta nu veti avea nevoie de nimic mai mult (extra-urile pachetului Full si Mega nu le-am folosit niciodata).

Win7codecs: cel mai bun pachet de codecuri pentru Windows 7

Primul, si ultimul pachet de codecuri instalat pe laptop-ul cu Windows 7 este pachetul Win7codecs. La inceput am facut asta pentru a-l testa insa, impresionat de rezultatele obtinute, nu l-am mai dezinstalat. Daca ma vei intreba ce parere am despre el in momentul de fata cu siguranta iti voi spune ca Win7codecs este, daca nu cel mai bun, atunci cu siguranta unul dintre cele mai bune pachete de codecuri pentru Windows 7 existente in momentul de fata.

Win7codecs - Cel mai bun pachet de codecuri pentru Windows 7Win7codecs si-a castigat rapid faima de a fi un pachet de codecuri de care merita sa tinem cont in momentul in care descoperim ca nu putem reda anumite fisiere video ori audio. Spre diferenta de K-Lite Codec Pack acesta dispune de o singura versiune ce include toate codecurile necesare redarii urmatoarelor tipuri de fisiere: amr, mpc, ofr, divx, mka, ape, flac, evo, flv, m4b, mkv, ogg, ogv, ogm, rmvb si xvid.

Daca va decideti sa instalati acest pachet de codecuri e posibil sa aveti indoieli referitor la configurarea sa in timpul instalarii. Pentru rezultate optime va recomand sa selectati caseta „Shark007 SUGESTED settings”.

Si… ce as putea sa va spun mai mult despre Win7codecs ?!? Doar atat: Exceptional!

Link 1 | Download K-Lite Codec Pack

Link 2 | Download Win7codecs

Windows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *