Cele mai bune programe de văzut online posturi TV din România, pe calculator

E ușor să desemnezi cele mai bune programe de văzut posturi online TV din România, mai ales în condițiile în care toate programele de acest gen existente pot fi numărate pe degetele de la o singură mână. În plus, și trebuie să recunoaștem asta încă de la început, niciunul nu este suficient de bun pentru a ne lăsa cu gura căscată; fiecare program lasă de dorit dintr-un punct de vedere sau altul și toate au nevoie de alte programe pentru a putea fi instalate. Să începem!

Update 2015: Am creat un nou ghid care vă va ajuta să urmăriți posturi TV din România pe calculator. Îl puteți accesa dând click aici.

TvWave: posturi TV din România și nu numai!


Folosesc Tv Wave de foarte puțin timp și, în mare parte, pot spune că sunt mulțumit de funcționarea sa. Totuși, mi-e incomod să-l recomand cuiva datorită dependențelor sale. Ei bine, pentru a putea viziona posturi TV din România cu acesta, înainte de toate, pentru a evita surprize neplăcute, va trebui să te asiguri că dispui de următoarele aplicații: SopCast, VLC Media Player, Windows Media Player și TVUPlayer.

1.1 Instalare SopCast


Dacă nu dispuneți deja de SopCast, decărcați-l de aici și instalați-l. La instalare, selectați caseta Custom Instalation și debifați casetele Install Ask Toolbar and make Ask my default search provider și Make Ask.com my browser home page and new tabs page înainte de apăsarea butonului Install:

Instalare SopCast

După instalare, la prima rulare a programului, faceți click pe butonul Autentifică pentru a-i permite să se conecteze la serviciile SopCast. De asemenea, pentru a evita repetarea acestei acțiuni la fiecare pornire a clientului, înainte de autentificare puteți selecta caseta Autentificare automată:

Autentificare SopCast

În cazul în care aveți activat Windows Firewall, se va deschide o fereastră de dialog care vă va întreba dacă doriți să-i permiteți programului accesul la Internet. Selectați ambele casete disponibile, apoi, faceți click pe butonul Se permite accesul:

Paravanul de protecție Windows

În câteva secunde, clientul SopCast se va conecta. Nu-l închideți, doar minimizați-l!

1.2 Instalare TVUPlayer


Dacă nu dispuneți deja de TVUPlayer, descărcați-l de aici și instalați-l. Instalarea acestuia este simplă și, deoarece nu vine cu „extra-uri”, nu avem nimic special de făcut în timpul procesului. Dar, ca și în cazul instalării clientului SopCast, va trebui să permite realizarea conexiunii la Internet. Cu alte cuvinte, dacă vă este afișată fereastra de dialog a Windows Firewall, selectați ambele casete disponibile înainte de a face click pe butonul Se permite accesul:

Instalare TVUPlayer

TUVPlayer, pentru a putea fi utilizat, necesită componenta Flash Player. Dacă aceasta nu a fost detectată în calculator, programul vă va cere să o instalați. Acceptați recomandarea și instalați Flash Player. În timpul instalării, este posibil să trebuiască închide toate browserele active.

Instalare Flash Player

După ce ați instalat componenta Flash Player, minimizați programul TVUPlayer, apoi continuați.

1.3 Instalare VLC Media Player


Dacă nu dispuneți deja de programul VLC Media Player, descărcați-l de aici și instalați-l. După instalare, îl puteți închide. Acesta nu trebuie să ruleze pentru a putea fi utilizat de TvWave.

VLC Media Player

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că dispuneți de Windows Media Player 10 sau o versiune superioară a acestuia. În caz contrar, descărcați-l de aici și instalați-l. Dacă folosiți Windows 7 sau Windows 8 Pro, ignorați acest avertisment.

1.4 Instalare TvWave


În sfârșit am ajuns la momentul așteptat, anume, instalarea programului Tv Wave, cel cu care vom putea vedea online posturi TV din România. Descărcați programul de aici și instalați-l. La prima rulare, alegeți din lista din colțul drept-superior al programului, opțiunea load default list:

Tv Wave » load default list

S-ar putea ca Windows Firewall să vă ceară permisiunea pentru a accepta accesul la internet a programului Tv Wave. Dacă este așa, deja știți ce aveți de făcut:

Tv Wave - Windows Firewall

După ce ați permis programului să se conecteze la Internet, în lista afișată în partea dreaptă a acestuia, selectați unul dintre posturile TV disponibile pentru a fi vizionate online, apoi, așteptați câteva secunde încărcarea fluxului video în buffer. Dacă ați realizat corect pașii indicați mai sus, în partea stângă a Tv Wave ar trebui să vedeți în direct postul ales:

Tv Wave: program de văzut online posturi TV din România

E posibil ca anumite posturi TV să emită online în acel moment și vă spun asta deoarece s-ar putea să vă panicați văzând că postul TV ales nu se încarcă. Încercați altele, iar dacă niciunul dintre posturile TV oferite de Tv Wave nu pot fi vizionate, dezinstalați toate programele pe care tocmai le-ați instalat, curățați sistemul cu CCleaner, apoi reluați totul de la capăt!

My WebTv: posturile Tv din România în calculatorul tău!


My WebTV este un program gratuit, open source, ușor de folosit cu care putem viziona online posturi TV din România — și My WebTv necesită VLC Media Player pentru a putea fi utilizat.

My WebTv poate fi descărcat de aici. După instalare,  vom fi întâmpinați de interfața programului, unde avem toate opțiunile la vedere, pentru o navigare cât mai simplă.

MyWeb TV

Interfața programului este împărțită pe mai multe categorii de canale TV, de unde puteți opta pentru cele românești sau străine. Avantajul față de alte programe de gen, este că nu suntem nevoiți să căutăm, și să introducem diverse adrese web ale respectivelor posturi. Mai mult, dacă dorim să vizionăm un post care nu este prezent în lista implicită, foarte simplu, dăm un click pe linkul my webtv din colțul stâng-superior și introducem numele postului în căsuța de căutare:

Canale HBO

De exemplu, după cum se poate vedea în imagine, avem cele patru canale HBO, care chiar pot fi urmărite în condiții acceptabile. În partea de jos, sub ecran, putem afla ce film urmează, iar dacă vom da click pe linkul Tot Programul, se va afișa o listă cu tot ce vom putea viziona pe HBO, în ziua respectivă:

Program TV

În funcție de canalul TV ales, avem opțiunea de a viziona în și în Windows Media Player. Bineînțeles, ca la orice player, avem opțiunile de vizionare în modul fullscreen, reglarea volumului, etc. Un dezavantaj al programului MyWeb TV este faptul că nu avem posibilitatea înregistrării emisiunii favorite. Însă acest lucru se poate face cu alt program, dacă totuși dorim acest lucru.

Trebuie menționat că vizionarea în bune condiții a canalelor TV, este în mare măsură condiționată de conexiunea internet oferită de prestatorul de servicii la care sunteți abonați. Astfel, la o conexiune cu o viteză prea mică, fiind posibil să nu funcționeze funcția de streaming video.

Windows

27 Comentarii

 1. cred ca trebuia mentionat si PbxTV … Stiu ca acum cateva luni cei de la PbxTV au avut cateva probleme cu difuzarea unor posturi importante …

  • PbxTV nu l-am băgat tocmai din cauza problemelor; e drept că-i bunicel, dar când ți-e lumea mai dragă te surprinde cu un buffering de toată minunea. Sper să-l readucă pe linia de plutire; asta dacă or mai fi interesați…

 2. salut, multumesc pentru articol in primul rand, functie de inregistrare audio/video are la click dreapta pe program, iar punerea in pauza se face din orice player, de la sopcast pana la windows media player. legat de programarea unei inregistrari se poate face intr-o versiune urmatoare ;)

 3. Exista „Romanian TV” …eu il folosesc si pare destul de ok. Nu este facut de mine..se poate lua de pe pagina de facebook cu acelasi nume.

 4. chiar daca nu l-ai laudat prea mult gbo tv player mi se pare cel mai bun program pentru tv online tot respectul pentru dezovoltatori

 5. Salut!
  Eu recomand Radeon Tv Player poate cel mai bun tv player.
  Are si functie de inregistrare iar daca ai banda buna poti vede 2 canale consecutiv si are peste 100 de canale numa romanesti.

 6. am instalat si tv wave, si gbo si la niciunul dintre cele doua nu imi apare imaginea cand doresc sa vizionez antena 1. Stie cineva despre ce este vorba?

 7. Salut.am folosit my web tv cu ultima versiune de sopcast, pe windows 7!Fie ca intru din my web,sau din ie 10,imi da app crash,cand am dat la microsfoft troubleshouting problem,imi spune ca my web tv/soptcast sunt incompatibile cu SO!Ce este de facut,exista vreun fix?Merge decat sa vizionez flash-urile,exista vreun program de internet tv sa mearga numai cu flash?

  • Multumim de recomandare Ionel.
   Este suficienta o singura postare cu un singur link catre site-ul oficial al aplicatiei.
   Totusi MyWebTV mi se pare cel mai decent compromis care il putem face pentru a urmari posturi TV online.

  • Salut Nicolae.
   Observ ca accesand site-ul oficial,prezent aici,versiunea de browser ca sa zic asa ruleaza ok la prima vedere.
   Tine strict si de versiunea VLC instalata in calculator avand surprize cu ultimele versiuni fiind necesar sa testezi versiuni anterioare.
   Pana sa faci asta sugerez actualizarea tuturor programelor necesare rularii MyWebTv,anume VLC,Sopcast,Flash Player(IE-Non IE).

 8. Salutare tuturor. Ţin să vă informez că dacă intraţi pe: http://mywebtv.info puteţi viziona canalele în bune condiţii chiar de pe site fără a mai descărca aplicaţia. E bine de actualizat toate programele gen internet explorer, vlc şi sau flash player. Vizionare plăcută.

 9. Eu nu găsesc unde sa dau Clic sa i-l descarc cum sa fac? Intru pe net i-l caut i-l găsesc si cand dau sa i-l descarc nu știu cum ca se Descarcă alt ceva si nu găsesc unde sa dau Clic exact pe el sa se descarce m-a poate ajuta cineva ?? Sa îmi zică pași sau sa posteze exact linckul pe pagina aici va mulțumesc

  • Sa nu ai ceva probleme cu browserul ori virusi ascunsi in sistem de care nu ai act de prezenta.
   Uite un exemplu.
   Click aici,pe butonul mare verde Download pentru a descarca programul MyWebTv,astepti sa intrii pe linkul de tip adf.ly,apesi pe butonul mare galben din dreapta sus SARI PESTE iar descarcarea programului va incepe automat,fiind defapt o arhiva.
   Daca nimic din cele zise de mine nu corespunde cu ceea ce iti este afisat sigur este o problema la tine ce tine de browser.

 10. Mersi moxin sa descărcat bine dar nu merge scrie the channel îs offline now… Si pe urma nu mai merge
  Gata am reușit mersi mult o zi buna moxin

  Comentariu editat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *