3 programe gratuite de facut [inscriptionat] CD-uri si DVD-uri

Cu ceva vreme in urma (doua luni mai exact), va vorbeam despre un program gratuit de inscriptionat si copiat CD-uri si DVD-uri; eh, nu stiu ce s-a intamplat cu realizatorii sai ca au decis abandonarea proiectului si lansarea unei aplicatii noi, cu nume nou. O decizie care a displacut turor celor ce au scris despre el si recunosc, nici mie nu mi-a cazut prea bine sa aflu ca am scris despre un program care in doua saptamani a disparut pur si simplu de pe harta.

Fiindca nu-mi place rolul de „Popa prostul”, n-am sa mai vorbesc despre noile aplicatii provenite de la aceeasi realizatori, in schimp, astazi vin cu o noua propunere: Trei programe gratuite de inscriptionat CD-uri si DVD-uri.

CDBurnerXP: program gratuit de inscriptionat CD / DVD

CDBurnerXP - Program de facut CD si DVD

CDBurnerXP este un program gratuit cu care putem inscriptiona CD-uri si DVD-uri conventionale, Blu-Ray ori HD-DVD. Cu CDBurnerXP putem extrage continutului CD-urilor si DVD-urilor, genera si inscriptiona imagini ISO, crea discuri audio sau MP3, etc.


Multe aplicatii gratuite pentru utilizarea in scopuri personale cer achizitionare unei licente in momentul in care li se vor da un uz profesional; practica asta nu e valabila si in cazul de fata deoarece CDBurnerXP este gratuit pentru toata lumea indiferent in ce scopuri este utilizat.

ImgBurn: program gratuit de facut CD / DVD

ImgBurn: program de înregistrat CD-uri și DVD-uri

ImgBurn este un utilitar gratuit de inscriptionare a CD-urilor si DVD-urilor creat in scopul sa ne permita scriere si generarea imaginilor de disc tip ISO, BIN, NRG SI IMG. In fereastra sa principala avem butoanelor functiilor cu care putem face urmatoarele:

 • scrie imagini ISO, BIN, NRG si IMG pe CD ori DVD
 • genera imagini ISO, BIN, NRG si IMG a unui CD ori DVD
 • verifica integritatea CD-urilor si a DVD-urilor
 • scrie data de orice tip pe CD ori DVD
 • crea imagini ISO, BIN, NRG si IMG a unui fisier ori folder
 • explora imagini ISO, BIN, NRG si IMG

ImgBurn poate fi instalat pe orice sistem de operare Windows si  nu este pretentios in ceea ce priveste necesarul de resurse pentru a rula in conditii optime (de ex., poate fi rulat pe un calculator cu XP, 512 MB RAM si 900 GHz CPU).

StarBurn: program de inscriptionat CD-uri si DVD-uri

Program de inscripționat CD-uri și DVD-uri

StarBurn, ultima propunere din acest articol, este o buna alternativa a aplicatiilor prezentate mai sus, cu mici exceptii. Pentru a nu mai bate campii degeaba am sa trec la subiect pentru a va spune pe scurt ce este capabil sa faca, de ce imi place si de ce nu.

StarBurn poate inscriptiona CD, DVD, Blu-Ray si HD-DVD. Permite crearea CD-urilor si DVD-urilor de date (inclusiv MP3, sau OGG), precum si crearea CD-urilor audio (pentru a fi redate in dispozitive fara support MP3).

De ce nu imi place…

In momentul instalarii lui, daca suntem cu gandul la rachete spatiale si dam Next, Next, Next fara sa tinem cont de celelalte optiuni, acesta ne instaleaza aplicatii terte celei dorite (din pc.-ul meu de vedere o practica tip SPAM). Din acest motiv va recomand sa optati intotdeauna (nu doar in cazul de fata), pentru instalarea customizata pentru a fi voi cei care vor decide ce se va instala si modifica si ce nu.

Pe langa asta, interfata sa imi da impresia ca aplicatia a fost facuta in graba. Deja doua motive sa nu-l folosesc. Suficient. Nu conteaza ca din celelalte puncte de vedere este un program excelent. Chiar nu.

Ce program de inscriptionare va recomand sa folositi

Fara a sta prea mult pe ganduri am sa va sfatuiesc sa descarcati si sa instalati CDBurnerXP. E cel mai complet si stabil dintre toate propunerile de azi.

 Download CDBurnerXP  Download ImgBurn Download StarBurn

4 comentarii la “3 programe gratuite de facut [inscriptionat] CD-uri si DVD-uri”

 1. Două dintre aceste programe le am şi eu . Din păcate . Nu ştiu să le folosesc . Stric CD-urile degeaba.
  Ptr a scrie ud film (sau 6) care ar fi paşii . Eu scriu CD-uri pe care le văd doar în calculator pe DVD nu merg.
  Le-am convertit , le-am făcătu avi (xvid) că poate mpeg nu le recunoaşte, dar nici aşa nu merge .
  Nu ştiu unde greşesc din nou .

 2. Două dintre aceste programe le am şi eu . Din păcate . Nu ştiu să le folosesc . Stric CD-urile degeaba.
  Ptr a scrie un film (sau 6) care ar fi paşii . Eu scriu CD-uri pe care le văd doar în calculator pe DVD nu merg.
  Le-am convertit , le-am făcut avi (xvid) că poate mpeg nu le recunoaşte, DVD-ul , dar nici aşa nu merge .
  Nu ştiu unde greşesc din nou .

  1. Deoarece arzi greșit. Adică formatul ars de tine pe DVD, nu este recunoscut de DVD Player. Pentru început, ai putea încerca să afli formatele admise de DVD Player, apoi programele cu care poți arde DVD-uri în formatele admise.

Comentariile sunt închise.