Cum pot afla daca am Windows de 32 biti sau 64 biti | Raspunsul

Chiar daca pentru multi utilizatori aflarea raspunsului la aceasta intrebare simpla e „floare la ureche”, sunt persoane care inca imi mai adreseaza intrebarea „Cum pot afla daca am Windows de 32 biti sau 64 biti ?”.

Stiu, cititorii mai experimentati ai blogului ma vor certa pentru scrierea acestui articol pe care-l vor cataloga ca fiind INUTIL; imi cer scuze, promit ca este pentru ultima data ! :)

Cum pot afla daca am Windows de 32 biti sau 64 biti

Pentru a afla daca ai un Windows de 32 sau respectiv, 64 biti, faci clik pe butonul „Start” apoi faci click-dreapta pe „Computer”. In lista ce va fi afisata faci click pe „Properties”:

Start - Computer - Properties

Dupa ce faci click pe „Properties” se va deschide fereastra de proprietati a sistemului; in aceasta sunt afisate principalele caracteristici ale calculatorului (versiune Windows instalata, memorie RAM instalat, model procesor, etc), printre care si tipul sistemului de operare:

Cum pot afla daca am Windows de 32 biti sau de 64 biti ?!?Dupa cum vezi in imaginea de mai sus, in dreptul „System type” (sageata nº 3), este afisat tipul sistemului de operare. In cazul de fata este vorba despre un sistem de operare de 32 biti.

In cazul in care doreai sa stii tipul sistemului de operare pentru a instala unul de 64 biti (fiindca ai auzit tu in grupul tau de prieteni ca merge mai bine), in cazul in care tocmai ai descoperit ca ai un Windows de 32 biti si vrei sa aflii daca ai un calculator capabil sa ruleze o versiune de 64 biti, iti recomand sa folosesti aplicatia gratuita 64bit Checker:

Cum pot afla daca am un calculator de 32 sau 64 bitiIn cazul de fata calculatorul este compatibil cu versiuni Windows de 64 biti.

Pentru a descarca 64bit Checker fa click aici.

4 comentarii la “Cum pot afla daca am Windows de 32 biti sau 64 biti | Raspunsul”

 1. 1. Prima dată vreau să te corectez, sper să nu te superi ! ”scrierea acestui articol pe care-l vor cataloga ca fiind INUTIL; imi
  cer scuze, promit ca este pentru ultima data ! ”
  Eu sper să NU fie pentru ultima dată.
  Ai văzut tu ”şcoală de şoferi” să rămînă fără cursanţi ?
  Cînd vei vedea să mă anunţi şi pe mine . Proşti că mine vor exista la infinit . Aşa cum elevi în clasa întîi sînt zilnic . Ajung ei studenţi după un timp , dar alţi le ia locul .
  Te rog să mai faci articole ptr începători şi în continuare .
  2. Te rog să verifici link-ul ”Pentru a descarca 64bit Checker fa click aici.”
  Eu am încercat dar nu funcţionează . Îmi dă eroare .
  Pa

 2. Dacă la tine merge , eu doar asta văd …

  ”Nu s-a putut localiza serverul
  Ați încercat să accesați adresa
  http://www.igorware.com/64b
  care momentan nu este
  disponibilă. Asigurați-vă că
  adresa web (URL‑ul) este scrisă
  și punctată corect, după care
  încercați să reîncărcați pagina.
  Asigurați-vă că este activă
  conexiunea Internet și
  verificați dacă celelalte
  aplicații care se bazează pe
  aceeași conexiune
  funcționează corect.”
  La revedere

 3. Salut
  Am si eu o problema cu windows7 32 bit, in urma cu citeva luni am avut instalat windows7 32 bit dupa aceia am vrut sa probez varianta pe 64 bit de atunci nu am mai putut sa instalez varianta pe 32 bit nu stiu ce sa intaplat .Am incercat sa instalez pe 32bit dar ramane imaginea neagra . Acum folosesc varianta pe 64 bit dar prefer pe cea de 32 bit .

Comentariile sunt închise.