Optimizarea calculatorului cu ToolWiz Care

Funcționarea unui calculator în parametri optimi impune întreținerea sistemului de operare prin curățarea periodică de reziduuri, ajustarea unor valori ale caracteristicilor de funcționare, navigare pe internet și multe altele. Un astfel de program pentru întreținerea, este ToolWiz Care, gratuit, care în afară de modulele de mentenanță cu care este înzestrat, mai conține diverse unelte, în număr de 18, unelte ce pot fi de un real folos oricărui utilizator.

După descărcare, la rularea executabilului, există posibilitatea de a executa scanarea erorilor și remedierea lor, chiar fără instalare programului.

Rulare fara instalare

ToolWix Care folosește o tehnologie avansată de scanare, detecție și remediere a erorilor, elementelor invalide, oferind un diagnostic amănunțit al stării în timp real, al sistemului de operare.

Interfața principală, bine organizată, ne oferă câteva informații despre performanțele actuale ale sistemului, punându-ne la dispoziție și alte programe, de care am fi interesați. Bineînțeles, îl vom instala, următorul pas fiind scanare sistemului, click pe Start Checkup.

ToolWiz Care-interfata principala

După un oarecare timp, în funcție de cantitatea de erori detectate, vom avea rezultatul scanării, urmând să le analizăm și remediem prin apăsarea butonului Fix:

Remedierea erorilor ToolWiz Care

Modulul Cleanup ne oferă posibilitatea de a selecta manual ceea ce trebuie eliminat în cele patru submodule de curățare a registrului, discului, istoricului navigării pe internet, cât și posibilitatea de a face o scurtă analiză a conținutului unei partiții, a unui folder de mari dimensiuni, în vederea eliminării folderelor fără conținut. Trebuie doar să apăsați Scan Now, apoi navigați în locația dorită. Analiza ne va afișa numărul de fișiere și foldere existente în locația scanată, cât și al reziduurilor (junk files). Pentru eliminarea acestora, dăm click pe numărul respectiv, selectăm tot conținutul ferestrei ce se va deschide (Ctrl+A), apoi click pe Remove Selected.

Eliminare junk files

Modulul Speedup, cu cele patru submodule, oferă o defragmentare inteligentă, rapidă, dar eficientă a partițiilor existente, optimizarea încărcării sistemului prin eliminarea sau întârzierea rulării anumitor procese în procesul de Startup, cât și eficientizarea anumitor elemente, prin mărirea vitezei de execuție.

Eficientizare sistem de operare

Modulul Security ne permite scanarea plugin-urilor instalate în sistemul de operare și eliminarea celor nefolositoare. Nu recomand ștergerea lor, în cazul în care nu aveți cunoștințe avansate privind funcționarea lor. Secțiunile Network, Process și Service Manager oferă informații detaliate despre programele conectate la rețea, ale proceselor și serviciilor care se execută în momentul respectiv, având posibilitatea deconectării, activării sau dezactivării lor.

Scanare plugin-uri de sistem

Următorul modul, Tools, așa cum sugerează și denumirea sa, ne pune la dispoziție un pachet foarte consistent de programe integrate în ToolWiz Care, cu ajutorul cărora putem rezolva multe probleme. Fiind destul de multe, în număr de 18, vă las plăcerea de a le descoperi și testa. Tot ce vă pot spune, e că toate sunt funcționale și chiar necesare în activitatea la calculator. App Manager conține un dezinstalator pentru eliminarea programelor nedorite, plus câteva recomandări (programe) ce ne-ar putea fi de folos.

Opțiunile programului, care pot fi accesate prin butonul cu micuța cheie de lângă cel de închidere a programului, ne oferă posibiltăți de setare a scanării și curățării sistemului de operare, cât și programarea executării automate a mentenanței. O opțiune interesantă este Enable the Eyes Care Protection, care odată activată, ne va forța să luăm o mică pauză, aleasă de noi, la un anumit interval de timp, pentru a ne proteja ochii. Ultima opțiune pe care țin să o remarc, este posibilitatea de a face capturi de ecran, editarea acestora, adăugare watermark, și multe altele.

După testarea acestui program, mă declar convins de capabilitățile sale, de complexitatea sa, în sensul bun al cuvântului, trecând imediat la dezinstalarea celui vechi, pentru a-l înlocui cu acesta. ToolWiz Care este compatibil cu Windows XP/Vista/7/8, atât pe 32bit, cât și pe 64bit.

Download ToolWiz Care

19 comentarii la “Optimizarea calculatorului cu ToolWiz Care”

 1. Din cate vad eu este un fel de CCleaner dar ceva mai avansat.Mai’stufos’k sa zic asa…

  1. E mult superior lui CCleaner, părerea mea..Nu am exagerat când am spus că l-am dezinstalat pe cel vechi, unul renumit, și am ales să-l folosesc pe ăsta.

 2. L-am instalat , se observa o imbunatatire neta in Win 7 !!!
  Il voi pastra sa vedem daca si confirma.

 3. Am o intrebare, progamul asta inlocuieste Wise Care 365, sau e complementar cu el ?

  1. Este similar Wise Care, nu complementar. Alegi între unu sau altul, nu te sfătuiesc să rulezi ambele programe, ar fi inutil.

 4. Salut Paul ma poti indruma si pe mine la unul dintre aceste 2 programe
  Advanced System care 6 si acest program ToolWiz Care

 5. @Paul,
  Hai sa nu ne imbatam cu apa rece, Time Freeze e OK, ToolWiz Care pe linga faptul ca-ti ia ochii cu multitudinea de functii, unele ce nu le intalnesti nici la aplicatiile Pro, de gen, nimic special, in plus ai toate sansele sa-ti bulesti functii ale Windows-ului.
  Hai sa luam de exemplu, ceva ce mi-a sarit in ochi de la bun inceput, posibilitatea de eliminare a descarcarilor Win Update (fisierul Software Distribution), care, programul le considera gunoaie, fisiere inutile.
  Dupa curatarea acestuia, logic, Win Update dadea eroare la cautare, problema care a disparut dupa restart, noroc ca in acelasi timp testam si Time Freeze, iar sistemul era inghetat. Deci mare atentie la „pomul laudat” s-ar putea ca sa nu fie doar o functie care mai mult strica decat repara, oricum eu m-am lasat pagubas, m-a convins din prima.

  1. Și Windows îți dă posibilitatea să dezinstalezi update-uri, dar nu sunt considerate gunoaie, așa cum spui tu. La fel și ToolWiz Care. Programul are câteva funcții mai avansate, pe care, dacă nu le cunoști, mai bine treci peste ele. De exemplu, dacă ștergi istoricul browserelor, prima dată când vei dori să te loghezi pe un site, nu se mai face automat, ci manual. Asta nu înseamnă că progrmul nu este bun, nu își face treaba. Trebuie să ști ce să alegi pentru eliminare. Apropo’ de „bulit Windows”, ști ce se spune despre renumitul CCleaner?? Dacă ai să vizitezi ceva forumuri, ai să afli…

 6. @ Paul,
  nu eu am spus, ToolWiz Care le catalogheaza asa, stergerea fisierelor despre care vorbeam se afla la categoria „JUNK”.
  Stergerea istoricului browserelor nu este asociata intotdeauna cu stergerea parolelor, chestia este optionala in majoritatea browserelor, asa ca logarea pe diferite site-uri nu este afectata de curetarea istoricului, cu setarile implicite.
  Nu confunda dezinstalarea actualizarilor Windows, cu chestia ce o face ToolWiz Care
  …..despre CCleaner, nu stiu ce se spune, stiu ce am vazut, nu il folosesc si nu vreau sa-i fac reclama, insa dupa rularea acestuia nici o caracteristica nu a dat eroare.
  Ce sa zic, sa-l folosesti sanatos si sper sa nu ai parte de alte surprize din partea programului.

  1. @Soso dacă ai fi căutat informații despre eroarea legată de Windows Update ai fi găsit soluția 100%. Eu nu folosesc programul prezentat in articol, dar de fiecare dată după ce instalez windowsul și fac updateurile șterg și tot conținutul folderului unde se descarcă updateurile și cacheul sau ce o mai el. Și da, am dat și eu peste acea eroare și am rezolvat-o simplu.

 7. @ Bogdan C.,
  Nu era vorba de repararea erorii, principiul e ca un soft care ar trebui sa te scape de ele, te ingroapa mai mult, sau gindeste-te ca un utilizator incepator foloseste programul, se trezeste fara posibilitatea de a actualiza Windows-ul, ce-i face, ca nu stie sa repare eroarea? Iti spun eu, sterge programul si nici nu mai vrea sa auda de el. Nu am nimic impotriva lui ToolWiz Care, insa pur si simplu mi-a sarit in ochi acea caracteristica, pe care alte programe de gen nu o au si……a dat gres.
  @Cristian L. S.
  Nu vad undeva in comentarii sa fie vorba de kit de instalare si instalare update-uri.
  Paul spune „Și Windows îți dă posibilitatea să dezinstalezi update-uri, dar nu sunt considerate gunoaie”
  Am vrut sa subliniez diferenta intre
  DEZINSTALARE (care trebuie sa urmeze o anumita cale), si
  STERGEREA aleatoare a fisierelor si folderelor, asa de dragul eliminarii sau elibararii spatiului pe disc, de fisierele „JUNK”, cum a facut ToolWiz Care

  1. Sunt multe programe care șterg aceste fișiere de instalare a actualizărilor și, la fel ca @Bogdan C., le șterg și eu da, de dragul de a elibera spațiu pe disk, spațiu care, printre altele, crește mărimea imaginilor de sistem. Nu fac și n-am făcut asta cu ToolWiz Care, ci prin alte metode. Și da, mai ai parte și de asemenea erori. Și da, ai dreptate că un utilizator novice ar putea întâmpina probleme. Dar eu consider că un utilizator care nu știe ce presupune selectarea casetei „Files downloaded for Windows Update” sau a oricărei alte casete, și-o cam face cu mâna lui.
   Toolwiz Care e unul dintre cele mai premiate programe de optimizare pentru Windows. CCleaner, că tot ai adus vorba de el, e un simplu program de curățare, făcut pentru orice persoană capabilă să dea click; genul acela de umanoid care dă click pe orice.
   Cât despre @Paul B., cred că ar face bine să se documenteze mai bine despre anumite funcții ale programului. Aici nu discutăm nicidecum de dezinstalarea actualizărilor.

 8. Vă salut cu respect !
  Programele de întreținere sunt la moda și probabil se și câstigă de pe urma lor. Ideea este că multe „nu sunt setate” să poate fi folosite de un utilizator mediu, prin urmare ceea ce este simplu este foarte complicat.Eu cred că dacă calcuratoarele ar fi mai umane, vremea ar tine cu noi :))))))))

  1. Tocmai, că setările implicite cu care vine un program de mentenanță, sunt optime pentru un calculator, vorbind la modul general. Dar cunoscătorii le pot modifica, adapta calculatorului său, nevoilor sale. Și tot la modul general vorbind, ce nu este complicat în lumea IT&C? A deschide un browser? A play-a un film?

   1. „A play-a un film” deaja e prea mult pentru limba română a utilizatorului de Windows XP… despre ce vrem sa vorbim de fapt ? …am instalat Widows 8 si „din greșeala Baidu” dupa care mi-am dat seama că nu mai are sens să mă mai intorc la Windows 7 …Hristos A înviat ! sau ș-o revenit ?

    1. În termeni IT, da, se poate spune și „a play-a”, că este player. Dar dacă tot amintești de limba română, argou, dialect, dulce grai, sau cum vrei tu să-i spui, expresia „ș-o” se scrie „și-o”! De pronunțat, poți să-l pronunți cum vrei, ca să nu mai spun că formula corectă este „și-o fi revenit?” Succes cu Windows 8!!!
     Adevărat a-nviat! Sau „adevărat a înviat”?!

Comentariile sunt închise.