Program de făcut stick-uri USB bootabile cu Windows 7 și Windows 8: WiNToBootic

Programul meu favorit pentru crearea stick-urilor bootabile cu Windows 7 și/sau Windows 8 este Windows 7 USB/DVD Download Tool, însă acesta, pentru a putea fi folosit, trebuie neapărat instalat; WiNToBootic, aplicația despre care vă voi vorbi în continuare și despre care am aflat chiar astăzi, nu! Se extrage, execută și gata!

Creează un stick bootabil cu Windows 7 sau Windows 8

Principala diferență dintre utilitarul oferit de Microsoft și acesta, pe lângă cea amintită mai sus, constă în rapiditatea cu care se creează stick-ul bootabil; cu WiNToBooticprocesul se realizează de două ori mai repede (ori cel puțin așa a fost în cazul meu; le-am cronometrat pe ambele din pură curiozitate).

WiNToBootic

Crearea unui stick  bootabil cu WiNToBootic a Windows 7 sau a Windows 8 este foarte simplă:

 • Conectăm stick-ul USB la PC
 • Tragem cu mausul imaginea ISO a sistemului de operare în caseta „Drag ISO Here
 • Dăm click pe „Do it!”.

În momentul în care stick-ul bootabil a fost creat, dăm click pe „Thanks„, închidem aplicația și… asta a fost tot; vom putea instala sistemul de operare de pe acesta.

stick-ul bootabil a fost creat

Ar mai fi de spus că WiNToBootic poate fi rulat în orice calculator cu Windows și că ocupă doar 607 KO! Păcat că nu permite crearea stick-urilor bootabile ale Windows XP și principalelor distribuții Linux, în caz contrar, ar fi fost utilitarul perfect!

Download | WiNToBootic  —  Sursa | AddictiveTips

20 de comentarii la “Program de făcut stick-uri USB bootabile cu Windows 7 și Windows 8: WiNToBootic”

 1. Da. Ba chiar am și făcut câteva stick-uri bootabile cu el. Mi se pare bun, foarte rapid, însă nu-mi place… Dar nu mă întreba de ce! Am și eu fixurile mele… :)

 2. bun program, l-am folosit si eu ultima data cand am facut windows bootabil pe cardul telefonului. a durat 6 ore sa instalez xp-ul ;)

   1. alta solutie nu aveam, nu mai citeste unitatea cd-uri si nu aveam momentan un stick la indemana. logic ca n-am stat sa ma uit 6 ore la el, mi-am facut de lucru.

 3. Hello! Rulează-le pe ambele, ia un cronometru în mână și fă un stick bootabil cu fiecare; îți promit că vei afla. Nu ți-am răspuns fiindcă ar fi trebuit să fac același lucru… Oricum, dacă te ajută la ceva, diferențele nu sunt mari; e vorba de câteva secunde…

 4. si pt linux ce en recomanzi? sa facem un stick bootabil cu linux de exemplu cu ubuntu. ma refer care e mai rapid?

   1. Teoretic, scrie imaginile de tip bin/cue, şi chiar am pus o poză eentr-un arcoitl cu formatele suportate de ImgBurn, eensă am avut mai demult probleme cu ce2teva fişiere bin pe care un alt program le-a deschis fără probleme. Poate trebuia să fie mai explicit cu acel „ştie” pus een ghilimele.

 5. Link-ul de descarcare este “stricat””!
  Se descarca un program numit downloadsetup.
  Nu se instaleaza nici un WiNToBootic!!!
  Am schimbat si Windowsul,am zis ca nu-i curat Windowsul.
  Imi puteti explica motivul?
  Va multumesc!

 6. Acum merge şi la mine .
  Oricum am dat căutare pe google şi cred că l-am găsit pe ”softpedia” parcă . Oricum acum merge şi acesta .
  Crezi că funcţionează şi pentru CD sau numai pentru USB ?

 7. Este vreun program de pus pe stick bootabil Windows 7 impreuna cu Windows 8?Va multumesc.

Comentariile sunt închise.