Program de optimizat memoria RAM

Modulele de memorie RAM sunt, impreuna cu procesorul, componentele de care depinde in foarte mare masura randamentul general al sistemului.

Chiar daca in ultimii ani pretul modulelor de memorie RAM a scazut enorm, inainte de a va usura portofelul pentru a imbunatatii hardware-ul calculatorului, va recomand sa instalati un program de optimizare a memoriei RAM si sa asteptati sa vedeti ce rezultate obtineti in urmatoarele 2-3 zile.

CleanMem, optimizeaza memoria RAM

Program de optimzat memoria RAM

Programele de optimizare a memoriei RAM au aparut in  momentul in care cineva si-a dat seama ca poate utiliza fisierul de paginare pentru a elibera memoria RAM utilizata.

Cum ?!? Mutand in acesta continutul memoriei RAM.

In foarte scurt timp au aparut persoane care au declarat si demonstrat ca aceasta tehnica este absurda deoarece fisierul de paginare se afla pe Hard Disk si toata lumea stie ca acest component proceseaza datele mai lent decat o face memoria RAM. In consecinta, aplicand aceasta tehnica se obtine contrariul a ceea ce se urmareste initial, sistemul devenind chiar mai lent decat inainte de „realizarea optimizarii”.

CleanMem - monitorizeaza si curata memoria RAM

CleanMem este un program gratuit de optimizare a memorie RAM care obliga aplicatiile si procesele sa elibereze cantitatea de memorie RAM de care au avut, insa nu mai au nevoie pentru a functiona la paramentrii normali.

Deoarece sunt rare aplicatiile care sa foloseasca in mod constant aceeasi cantitate de memorie RAM, CleanMem repeta procesul de eliberare a memoriei la un interval de timp prestabilit.

Timpul optim de reimprospatare a memoriei RAM difera de la utilizator la utilizator si asta se intampla deoarece nu rulam cu totii aceleasi aplicatii in acelasi interval de timp si nici nu realizam aceleasi procese.

Sa nu mai punem la socoteala ca e posibil sa nici nu dispunem de aceeasi cantitate de memorie RAM(la modul in care folosesc calculatorul, am constatat ca timpul optim de curatare a memorie RAM se afla in jurul a 20 min).

Programul este configurat sa reimprospateze automat memoria RAM dupa fiecare 30 de minute insa daca observati ca sistemul ruleaza fluid timp de 15 minute insa devine lent imediat dupa trecerea acestui prag, va recomand sa setati relizarea optimizarii memoriei la acest interval de timp.

Modificarea intervalului de timp la care este optimizata memoria RAM

Pentru setarea programului astfel incat acesta sa realizeze optimizarea memoriei RAM la fiecare 15 minute, deschideti CleanMem Mini Monitor Free si in fila „Advanced Monitor” bifati caseta „Enable” pentru „Auto Run CleanMem” apoi, in „Check Every”, puneti numarul 15.

Mai mult de atat va recomand sa setati in fila „General” pornirea aplicatiei odata cu sistemul de operare pentru a nu fi nevoiti sa o porniti de fiecare data cand folositi calculatorul.

Optimizarea „la cerere” a memoriei RAM

Optimizarea la cerere a memoriei RAMAsa cum puteti deduce din imaginea de mai sus, CleanMem, in cazul in care in anumite situatii detectam o pierdere a randamentului intr-un interval mult mai scurt de timp decat cel obisnuit, ne permite sa setam o combinatie de taste pentru a optimiza „la cerere” memoria RAM. Putem activa aceasta optiune in fila „General”, la „Global Hotkey”.

De ce recomand folosirea acestei aplicatii…

Pur si simplu fiindca sunt multumit de rezultatele obtinute si drept dovada, de cand folosesc acest soft de optimizare a memorie RAM nu mai sunt nevoit sa restartez calculatorul dupa fiecare 2-3 ore de lucru pe Photoshop sau alte aplicatii la fel de „greoaie”.

Ca de obicei, nu uitati ca va astept comentariile; sunt curios sa aflu daca si in cazul vostru rezultatele au fost cel putin la fel de satisfacatoare cum au fost pentru mine.

4 Comentarii

  1. Pingback: Program de testat calculatorul

  2. Pingback: Cum se optimizeaza calculatorul pentru a obtine performante maxime

  3. Pingback: Cum poti micsora consumul de memorie RAM a Firefox

  4. Pingback: 15 gadgeturi pentru windows 7

Ai ceva de comentat?

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.