Cum se inregistreaza video [filmulete] cu Webcam-ul

Programul gratuit prezentat in continuare ne permite, printre altele, sa inregistram video cu Webcam-ul instalat in calculator. Diferenta dintre acesta si majoritatea solutiilor alternative disponibile consta in faptul ca fisierele video generate (filmuletele), ocupa foarte putin spatiu pe Hard Disk si pe langa asta, la inregistrare, putem selecta oricare din sursele audio de care dispune calculatorul (ex: microfon incorporat, microfon extern, microfon bluetooth, etc).

SMRecorde: program de inregistrat video cu Webcam-ul

Cum se inregistreaza video cu Webcam-ul

Nu putem folosi acest program daca nu dispunem de el asa ca inainte de a vedea cum se foloseste va recomand sa-l descarcati de pe site-ul oficial si sa-l instalati avand Webcam-ul conectat (important daca Webcam-ul nu este unul incorporat). Cand instalati SMRecorder, optati pentru modul de instalare personalizat si sa debifati „extra-urile” inutile de care acesta vine insotit:

Program de inregistrat video cu Webcam-ul: SMRecorder

Cum se inregistreaza video cu Webcam-ul

In momentul in care procesul de instalare a fost finalizat, rulati aplicatia. Ceea ce veti vedea nu este un Widget chiar daca are marimea si aspectul unuia; este interfata grafica a aplicatiei. Aici faceti click pe primul buton (de la stanga spre drepta) pentru a accesa panoul de control al aplicatiei:

Program de inregistrat video cu webcam

In „New Recording Task„, in „Capture type„, selectati optiunea „Camera Video„:

Setare webcam ca sursa video

In fila „General”, la „Video Input”, ar trebui sa vedeti ca aplicatia a detectat corect camera voastra video. Daca este asa nu va mai ramane decat sa faceti click pe „OK” pentru a putea incepe inregistrarea:

Setare folder de salvare si optiuni

Dupa ce a-ti facut click pe butonul „OK” ar trebui sa vedeti un mesaj care va va informa ca pentru a opri inregistrarea puteti folosi butonul din „Systray” sau apasa tastele „Ctrl+P”:

Inceperea inregistrarii comanda pauza

Unde a fost salvat video-ul inregistrat

In momentul in care opriti filmarea —daca o putem numi asa— se va reveni la interfata aplicatiei. Faceti click pe butonul al-2-lea de la dreapta spre stanga, pentru a accesa folderul in care a fost salvat fisierul video generat in timpul inregistrarii:

deschidere folder video

Ar trebui sa se deschida Windows Explorer si sa vedeti fisierul /le video inregistrat /e:

Cum se filmeaza cu Webcam-ulFisierele video generate de SMRecorder vor fi in format .WMV si in consecinta nu veti intampina probleme la redarea si/sau editarea lor in Windows. Puteti folosi un program de convertit fisiere video precum Freemake Video Converter pentru a schimba formatul filmuletului in unul compatibil cu orice alt dispozitiv (telefon mobil, MP4 Player, etc).

Link | Download SMRecorder

Windows

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *