Program de curatat calculatorul de virusi

Programele de curatat calculatorul de virusi despre care iti voi vorbi in continuare iti vor putea intinde o mana de ajutor in momentul in care softul antivirus instalat in calculator nu functioneaza corect ori nu este capabil sa dezinfecteze sistemul in totalitate. Deoarece aceste programe pot fi rulate doar de pe un Live CD, inainte de a continua, probabil ti-ar prinde bine sa stii cum se incriptioneaza o imagine ISO pe un CD ori DVD, in cazul in care nu ai creat niciodata un astfel de disc.

Program de curatat calculatorul de virusi: Kaspersky Rescue Disk

Program de curatat calculatorul de virusi - Kaspersky Rescue Disk

 

Asa cum insusi numele-i o spune, Kaspersky Rescue Disk nu este un antivirus care te protejeaza de amenintarile sub forma de malware, rootkits, s.a.m.d. El este un simplu „disc de salvare” la care poti apela pentru a-ti dezinfecta calculatorul chiar si atunci cand Windows-ul nu mai poate fi rulat ori ai pierdut controlul asupra lui.

Pentru a dezinfecta sistemul cu Kaspersky Rescue Disk, dupa ce ai scris pe un CD imaginea ISO descarcata de pe support.kaspersky.com/faq/?qid=208282173, lasi CD-ul in calculator si bootezi de pe el apoi urmezi instructiunile care iti sunt afisate pe desktop. Daca totul decurge conform planului, la finalizarea scanarii si dezinfectarii te vei putea bucura din nou de calculatorul tau.

Program de curatat calculatorul de virusi: AVG Rescue CD

Program de curatat calculatorul de virusi | AVG Rescue CD

 

Asemanator cu primul program prezentat in acest articol, AVG Rescue CD indeplineste aceleasi sarcini insa din punctul meu de vedere este mult mai bine structurat. Pe langa asta, AVG Rescue CD include si utilitarul Memtest86+ cu care putem analiza memoria RAM in cautarea eventualelor probleme ale acesteia.

In ciuda faptului ca este favoritul meu trebuie sa va avertizez ca AVG Rescue CD va poate surprinde neplacut pe unele calculatoare mai vechi: nu tetecteaza partitiile. Chiar si asa, daca tinem cont de faptul ca acesta dispune si de o versiune ce poate fi rulata de pe un stick USB peisajul isi schimba culoarea in roz pentru cei care nu au la indemana un CD ori DVD gol.

Link | Download AVG Rescue CD

Microsoft Standalone System Sweeper Tool

Microsoft Standalone System Sweeper Tool - program de curatat calculatorul de virusi

 

Microsoft Standalone System Sweeper Tool a fost facut public ieri in versiune Beta si promite curatatea calculatorului de malware si rootkits. Chiar daca in momentul de fata este cel mai nou program de curatat calculatorul de virusi sa nu credeti ca nu isi va indeplini misiunea atunci cand il vom pune la treaba fiindca s-ar putea sa va inselati; Microsoft Standalone System Sweeper Tool este bazat in Security Essentials si nu e un secret ca acest antivirus marca Microsoft a uimit placut foarte multi experti si utilizatori.

Linkul de download precum si alte informatii despre Microsoft Standalone System Sweeper Tool le gasiti aici.

Ce facem dupa curatarea calculatorului

Dupa ce am curatat calculatorul folosind unul din programele propuse mai sus va recomand sa:

 • dezinstalati, restartati si reinstalati softul antivirus.
 • actualizati antivirusul si realizati o scanare completa a sistemului.
 • sa instalati Malwarebytes si sa scanati calculatorul.
 • sa instalati Spybot Search & Destroy si sa scanati calculatorul.
 • sa instalati Ad-Aware si sa scanati calculatorul.

Nota: in cazul in care nu sunteti multumiti de solutia antivirus actuala puteti descarca una din cele propuse in articolul antivirus gratuit pentru calculator.

2 comentarii la “Program de curatat calculatorul de virusi”

 1. Buna, am virusul Help decrypt in toate fisierele si nu pot scapa de ele. Am instalat anti-malware insa tot nu se sterg. Ce sanse am pentru a putea salva fisierele ? Multumesc!

  1. Buna Mihaela.
   Cu parere de rau iti spun ca esti victima unui virus de tip Ransomware(virusii de tip „recompensa”),fiind o mare minune daca nu te-ai pricopsit in calculator cu una din versiunile ale CryptoWall.
   Ai doua optiuni si anume plata prin BTC(bitcoin) la adresele mentionate fiindu-ti data cheia de decriptare,lucru nerecomandabil fiind posibil sa platesti si sa nu primesti nimic in shcimbul banilor ori sa renunti la acele fisiere,salvandu-le intr-un alt HDD,pastrandu-le un timp indelungat,asteptand un posibil remediu,de moment nefiind nimic care sa te ajute.
   Respectivele fisiere le poti considera de moment distruse/inexistente nefiind nici un instrument antivirus/antimalware capabil sa le readuca la starea initiala.
   Daca nu ai avut nimic important pe acel computer pe poti apuca linistita de reinstalarea sistemului de la zero formatand totul.
   Succes!

Comentariile sunt închise.