Cum se instaleaza modem Digi Net Mobil ZTE MF190 HSUPA USB [Manual de instalare]

Cum se instaleaza modem Digi Net Mobil ZTE MF190 HSUPA USB [Manual de instalare]

Cand am vazut ca RCS-RDS ofera gratuit Digi Net Mobil tuturor clientilor care dispun de o conexiune Fiberlink2 am sunat repede la ei pentru a afla cum pot intra in posesia modemului. Doua ore mai tarziu ma aflam in reprezentanta lor din Crangasi (cu procesul verbal de instalare in mana) pentru a ridica jucaria. Zis si facut.

Manual de instalare Digi Net Mobil ZTE MF190 HSUPA

Intors acasa m-am apucat sa-l instalez pentru a-l proba si logic, nu puteam pierde ocazia de a face cateva print screen-uri pentru a publica pe blog un manual de instalare pentru cei care este posibil sa aiba nevoie de el.

Instalare modem Digi Net Mobil

Pentru inceput introducem in modem cartela SIM (daca nu au facut deja asta doamnele “super-amabile” de la reprezentanta RCS-RDS), inchidem capacelul modemului si-l conectam la PC.

Instalarea nu decurge conform manualului cu dispozitivul vine insotit daca in sistemul de operare s-a dezactivat functia “AutoPlay”.

Deschidem “Computer(sageata nº 1) cu Windows Explorer si facem click pe dispozitivul cu numele Join Air. Accesam folderul “Windows(sageata nº 2). Deschidem folderul “Data(sageata nº 3) :

Digi Net Mobil ZTE MF190 HSUPA USB

In acest folder facem dublu-click pe executabilul “Setup.exe(sageata nº4):

Manual de instalare Digi Net Mobil ZTE MF190 HSUPA USB

Pentru a instala clientul nu avem nevoie de instructiu; e ca si cum ai instala orice alt program.

In momentul in care in coltul drept-inferior al Desktop-ului apare mesajul urmator:

Digi Net Mobil Instalat cu succes

vom sti cu certitudine ca modemul a fost instalat cu succes. Imediat dupa, pe spatiul de lucru va fi afisata aplicatia cu care ne vom putea conecta la Internet prin intermediul modemului Digi Net Mobil :

Conectare la Internet prin modem Digi Net Mobil

Facem click pe butonul “Conectare(sageata nº4) si asteptam ca dispozitivul sa se inregistreze in reteaua Digi.Mobil:

Conectat la Internet prin modem Digi Net Mobil

Logic, pentru a ramane conectati nu vom inchide aplicatia pe durata folosirii modemului; intotdeauna o minimiza.

Deconectarea de la Internet, extragerea sigura a modemului.

Daca nu vom opri laptopul insa dorim sa ne deconectam de la Internet, facem click pe acelasi buton pe care inainte l-am folosit pentru a ne conecta.

Pentru a extrage modemul din portul USB al laptopului fara a ne expune niciunui riscului de a ne pricopsi cu o jucarie inutila de plastic, intotdeauna, inainte de extragerea dispozitivului ne deconectam de la Internet apoi, ajutati de “Safely Remove Hardware and Eject Media”, scoatem modemul in siguranta:

Deconectare modem Digi Net Mobil

La urmatoarea conectare aplicatia Digi Net Mobil va rula automat. Daca vi se va cere codul PIN la conectare, incercati 1234; de obicei vine scris pe cartela care v-a fost data odata cu pachetul.

Nota: In momentul scrierii acestui articol modemul Digi Net Mobil era oferit gratuit tuturor clientilor RCS-RDS cu o conexiune Fiberlink 2; poate fi asociat la un pachet Fiberlink 1 pentru 10 RON /luna (dar nu se merita; Fiberlink 1 costa 30 RON si viteza conexiunii este de 50 MB + modem USB = 40 RON timp in care Fiberlink 2 costa 40 RON si viteza conexiunii este de 100 MB. In plus, pentru Fiberlink 2 modemul este oferit gratuit).

22 de comentarii la “Cum se instaleaza modem Digi Net Mobil ZTE MF190 HSUPA USB [Manual de instalare]”

 1. salut …eu am fiberlink 1 si vreau sa trec la fiberlink 2 ce acte sunt necesare pentru asta se face un nou contract samd ?….il poate folosi altcineva ? daca nu are un abonament de internet la rds sau cum e ? eu vreau sa il iau pentru altcineva (nu au abonament la internet de la rds foloseste wireless de la vecini ) pentru ca sunt doar in vizita in tara 2 luni oqdata la 1,2, ani

  multumesc anticipat

  1. Salut Adrian,
   Modemul poate fi folosit de orice persoană. Pentru trecerea la Fiberlink2 este suficient să mergi cu ultima factură și cu buletinul la un birou RCS-RDS.

  1. E ceva problemă de la instalarea driverelor; mai mult ca sigur. Dezinstalează soft-ul și reinstalează-l.

 2. Apropo de RDS unde e reprezentanta lor din crangasi:-?…
  si pe lg asta…ce acte iti trebuiesc pt a incheia un contract?
  se poate face cu buletinul si factura?:-?

  1. Ce-a mai apropiată de Crângăsi… Mergând spre Podul Grant, în fată la Stația lui 41, cu direcția Piață Presei. Ai nevoie de buletin și, dacă ai contractul pe numele tău, ultima factură sau contractul.

 3. salut, poti sa-mi spui te rog unde anume se introduce sim-ul si mai precis care parte, cea decupata sau numai cea metalica? poate sunt eu idiot, dar nu inteleg nimic din instructiunile din cutie. scrie si de un card microSD. tnx

  1. Se desface capacul. Are un loc unde să bagi unghia… Nu știu cum să explic mai bine… :)

 4. Vreau sa stiu daca modemul are ceva daca este scos afara la minus 20 de grade fiind acoperit cu un plastic?

  1. Nu-ți recomand să faci asta… Știu că sunt locuințe în care nu ajunge semnalul dar nu te risca. Dacă e neapărat să stea afară, bagă-l în ceva care să-i permită să-și păstreze căldura.

 5. Buna, as dori si eu putin ajutor, daca se poate …
  Eu am de mult timp un modem Digi Net Mobil, iar instalarea mi-o facuse cineva care se pricepe. De curand mi-am cumparat un nou laptop, iar pe acesta, modemul nu este recunoscut (cand introduc stick-ul, nu imi apare nici o notificare vizuala, decat cea sonora). Modemul functioneaza, deoarece beculetele se aprind.
  Ce pot face in acest caz?

 6. Salut! Am instalat mai demult ”progamelul” asta, doar ca de la o vreme incoace nu mai functineaza. Am Windows 7, cand se deschide aplicatia imi apare: ”Dispozitiv nedetectat”, la semnal nicio linie, la retea nu apare Digi Mobil, iar butonul de connect este disabled. Am reinstalat aplicatie, aceiasi poveste. Ce naiba are, nu imi dau seama, pana acum nu facea figuri.
  Nu cred ca e ceva cu modemul, caci pe Ubuntu mi se conecteaza. Doar Windows-ul nu vrea nicicum :(

  1. ”Salut! Am instalat mai demult ”progamelul” asta, doar ca de la o vreme incoace nu mai functineaza. Am Windows 7, cand se deschide aplicatia imi apare: ”Dispozitiv nedetectat”, la semnal nicio linie, la retea nu apare Digi Mobil, iar butonul de connect este disabled. Am reinstalat aplicatie, aceiasi poveste. Ce naiba are, nu imi dau seama, pana acum nu facea figuri.
   Nu cred ca e ceva cu modemul, caci pe Ubuntu mi se conecteaza. Doar Windows-ul nu vrea nicicum :( ”

   Buna ziua,
   In 2016 am aceiasi problema. Cum ati rezolvat-o. Multumesc

 7. Sall,eu am modemul de mult timp dar dintr-o data nu ma vrea sa se conecteze si imi apare ,,dail-up NULL„.Crezi ca sti ce sa intamplat de imi zice NULL

 8. Buna,si eu de asemenea am acelasi modem,programul acesta sau device 3G…
  mi-a mers o perioada …
  De o bucata de vreme nu prea l-am folosit, dar e in stare aproape perfecta
  …e ma rog
  Si cand deschid device-ul dau conect se incarca …si la un momentdat imi apare No funded(parca) , dar am observat in setarile sale ca are ca conecsiune ceva „NULL” …si nu m-ai am nimic scris la user sau alte chestii!
  Solicit ajutor din partea ta?
  Poate ma poti auzi!

  1. Nu prea mai am cu ce să te ajut deoarece nu mai dețin acest modem. Singurele informații pe care ți le pot oferi sunt mai sus, în articol.

 9. salutare am cumparat si eu un modem 3G movistar ZTE MF190 si nu stiu daca este codat sau nu…..ma poate cineva sa instalez si eu sa pot intra pe internet cu el? va rog frumos…..multumesc anticipat

 10. Salut !, …are cineva scheme sau poze cu cablajul stick-ului , ma intereseaza partea unde se vede cum se conecteaza USB-ul pe cablaj,hi,…?

Comentariile sunt închise.