File Optimizer – recompresie și optimizare multiple tipuri de fișiere

Traficul fișierelor prin e-mail este binecunoscut oricărui utilizator de calculator și apreciat totodată, pentru ușurința cu care se pot partaja fișiere de diverse tipuri. Însă, nu de puține ori, se întâmplă să fim limitați de dimensiunea acceptată de serviciul utilizat. La fel și în cazul în care dorim să postăm imagini sau animații GIF pe diferite site-uri, dimensiunea își spune cuvântul. File Optimizer este un program gratuit, portabil, ce poate reduce dimensiunea unui fișier prin recompresia și optimizarea sa, fiind mai ușor de manipulat pe Internet.

1-File Optimizer-interfata

Procesul nu afectează cu nimic comportamentul fișierului respectiv, datorită tehnicilor de recompresie și optimizare utilizate în reducerea dimensiunii. Programul este destinat oricărei categorii de utilizatori, fiind foarte ușor de folosit.

Lista tipurilor de fișiere suportate este impresionantă, de la diverse tipuri de imagini, până la documente în formate mai puțin cunoscute. Nu are rost să încarc o pagină cu toate aceste tipuri, însă, amintesc BMP, DIB, DLL, BPL, DRV, LZL, SYS, CHM, CHS, CHW, DOC, DOT, FPX, MDB, MDT, MIX, MPD, MPP, MPT, MSI, MSP, MST, ONE, OST, PPS, PPT, PUB, PUZ STICKYNOTES, SNT THUMBS, DB, VSD, VST, VSS, XL, XLC, XLM, XLS, XLW, XSF, XSN, EXE, SCR, GIF, GZ, TGZ, SVGZ, JNG, JPG, JPEG, MNG, MP3, OBJ, O, LIB, A, OGG, OGV și lista poate continua.

Încărcarea fișierelor se poate face cu butonul dedicat, Add files, sau prin drag&drop în interfața programului. Opțiunile de optimizare permit păstrarea atributelor fișierelor, a metadatelor în cazul imaginilor, arhivelor și fișierelor MP3, selectarea nivelului de compresie și optimizare, schimbarea profilului PDF pentru imprimantă sau formatul Ebook, cât și schimbarea temei interfeței.

2-File Optimizer-optiuni-optimizare

Într-un cuvânt, metoda de optimizare folosită este destul de intuitivă, File Optimizer fiind un pachet de plugin-uri integrate foarte inteligent într-un singur program simplu de utilizat, compatibil cu toate versiunile Windows.

Download