Program de tăiat melodii

Cu un program de taiat melodii poti face multe, de la mixaje la montaje trecand prin tonuri de apel, spoturi, jingle-uri s.a.m.d. Chiar daca oferta e mare si stim cu totii ca in Internet gasim tot ce vrem si ce nu vrem, in unele situatii gasirea celor mai bune solutii devine mai costisitoare decat ne-am fi inchiput si nu ne prinde rau o mana de ajutor. E, aici intervin eu. De data asta am sa va ajut sa alegeti programul de taitat melodii care se adapteaza cel mai bine necesitatilor voastre si pentru a-mi atinge scopul vin cu trei propuneri, zic eu, cel putin interesante.

Wave Editor: program de taiat melodii, foarte usor de folosit!


Program de tăiat melodii: Wave Editor

Exact asa cum am spus si in subtitlu, Wave Editor este un program de taiat melodii foarte usor de folosit. Dupa deschiderea lui facem click pe File apoi pe Open pentru a adauga o melodie in panoul de editare, apoi, folosind butoanele Play pozitionat in bara superioara a acestuia o ascultam si in momentul in care suntem siguri de fragmentul ce dorim sa-l taiem, il selectam cu mouse-ul apoi, prin intermediul functiilor de editare disponibile in meniul Edit, copiem, eliminam sau taiem partea de care nu avem nevoie.

Continuam cu editarea pana cand in panou a ramas doar fragmentul de care avem nevoie. Pentru a face ca volumul sa fie ascendent la inceputul fragmentului cu care am ramas in urma editarii, in meniul Operations alegem Fade In. Pentru a aplica volum descendent la finalizarea fragmentului, alegem, bineinteles, Fade Out. Cand am terminat editarea, pentru a salva fragmentul rezultat in urma procesului facem click pe File apoi pe Save As pentru a-l salva in format WAV sau MP3.

Daca nu vrem sa ne adancim in editare si pur si simplu vrem sa extragem o particica din melodie (refrenul, de exemplu), dupa selectarea portiunii dorite, in meniul File, facem click pe Save Selected As… si atunci cand ni se va oferi posibilitatea sa o facem, selectam tipul fisierului; WAV sau MP3:

salvează porțiunea selectată

Wave Editor functioneaza in orice sistem de operare Windows superior a XP.

Download | Wave Editor

Power Sound: program de taiat melodii MP3, WMA, WAV si OGG


Program de tăiat melodii: Power Sound Editor

Power Sound Editor Free, pe numele sau complet, este un program de taiat melodii cu functii avansate ce ne ofera posibilitatea de a edita aproape orice caracteristica a melodiile incarcate in panoul sau de procesare. Asemanator cu Wave Editor in ceea ce priveste utilizarea insa mult mai complet, Power Sound Editor Free mi se pare solutia perfect pentru toti cei care pe nu doresc doar sa taie melodii ci si sa le editeze. Permitand lucrul cu fisiere audio in format MP3, MP2, WMA, WAV si OGG, cred ca ofera mai multa libertate si mai putine complicatii persoanelor ce vor ca dupa editare sa transfere fragmentul pe un telefon mobil incompatibil cu formatul MP3, pentru a-l utilza precum ton de apel.

Clar, Power Sound Editor Free este mai mult decat un program de taiat melodii; din punctul meu de vedere este un complet studio audio pentru toti cei care stiu sa profite din plin de fiecare functie pe care acesta le-o pune la dispozitie. Si da, daca in afara de taiat melodii se doreste editarea avansata a acestora, dintre Wave Editor si Power Sound Editor Free eu l-as alege pe ultimul.

Donwload | Power Sound Editor

Audacity: program de taiat melodii pentru Windows, Linux și Mac


Program de tăiat melodii: Audacity

Daca pe langa Windows obisnuiesti sa folosesti Linux ori Mac OS X si vrei sa dispui de acelasi program de taiat melodii indiferent de sistemul de operare de pe care lucrezi, atunci Audacity este aplicatia care ti se potriveste cel mai bine. Inainte de a te bucura prea mult trebuie sa te avertize ca pentru a putea salva creatiile tale in format MP3 va trebui sa instalezi manual Encoderul Lame MP3.

Totusi, Audacity nu mi se pare cea mai buna alegere pentru un utilizator mediu si cu atat mai putin pentru cineva care foloseste, indiferent de locul in care se afla, un sistem de operare Windows.

Oricum, daca esti curios si vrei sa aflii mai multe despre Audacity te invit sa vizionezi pe ProgrameCalculator.ro un tutorial video excelent in care ti se explica pe scurt cu poti taia si edita melodii cu ajutorul lui.

Download | Audacity

Cel mai bun program de taiat melodii

Programe de taiat melodii, asa cum am spus si la inceputul articolului, sunt foarte multe, insa, cel mai important e sa gasesti aplicatia care ti se potriveste cel mai bine. Eu de exemplu, prefer Power Sound Editor Free. Tu ce preferi ?

One thought on “Program de tăiat melodii”

  1. Ce programe pot folosi pentru a face niste negative? Si as vrea si niste screen-uri pentru a observa cum se folosesc!

Comentariile sunt închise.