Program pentru căutarea actualizărilor driverelor: DUMo

După instalarea unui nou sistem de operare, prima grijă este instalarea driverelor necesare. În legătură cu aceasta, Cristian a scris în trecut un articol despre modul deosebit de simplu de identificare a driverelor lipsă din calculator. O altă problemă legată de drivere, este actualizarea lor la ultima versiune, lucru destul de anevoios, mai ales pentru un utilizator mai puțin cunoscător. DUMo (Drivers Update Monitor) este un program gratuit, portabil, conceput a căuta ultimele versiuni ale driverelor instalate în calculator.

1-DUMo-interfata

DUMo va scana automat sistemul identificând driverele instalate, afișând numele producătorului și numărul versiunii driverului asociat dispozitivului respectiv, placă rețea, placă video, placă audio, etc.

Prin selectarea unui driver din listă și acționarea butonului Download, sau prin dublu-click, veți fi trimiși pe pagina web cu ultima versiune a driverului respectiv, existent în baza de date a dezvoltatorului, loc de unde puteți compara cele două versiuni, deci, nu mai rămâne decât să-l descărcați și instalați.

După cum ați observat, din păcate, DUMo nu va descărca automat actualizările necesare, însă nu cred că este prea mare greutate a descărca ceva fără necesitatea de a căuta. Dacă driverul căutat nu se află în baza de date, atunci veți fi nevoiți să-l căutați pe Internet. În plus, DUMo dispune de cele două grafice ale gradului de încărcare CPU și nivelul de utilizare al memoriei RAM.

Download

6 thoughts on “Program pentru căutarea actualizărilor driverelor: DUMo”

  1. mie antivirusul mi-a detectat un troian in program ( folosesc Kaspersky Internet Security 2013)

    1. Sincer, nu îmi dau seama de ce folosești un program antivirus cu o grămadă de opțiuni dacă nu ști să-l reglezi. Coincidență, tot KIS am și eu și, tot 2013, dar…e reglat ca lumea! Am mai spus-o și repet: dacă este reglat pe „paranoic”, orice vei descărca de pe Internet, va avea neapărat un virus!!! Uite o scanare cu VirusTotal, rezultat=0/50, adică, „zero din cincizeci” de motoare antivirus!!! Îți spune ceva asta???? Dacă nu ști să-ți reglezi antivirusul, schimbă-l, pune MSE!

  2. Salut Paule , eu pentru actualizare drivere folosesc acum Ma-Config si lucreaza satisfacator.
    Acest DUMo ma duce in pagini in care descarcarea este gratuita?

  3. Nu am reușit să mă descurc deloc cu acest program deoarece mă ducea pe anumite pagini de unde nu puteam descărca nimic.Poare din cauza extensiei de browser Ghostery.Pentru actualizări de drivere și nu numai, cele mai bune softuri sunt IObit Driver Booster dar si DriverPackSolution dar înainte trebuie scoși niște viruși din driverul de sunet(la versiunea 399).

Comentariile sunt închise.