Program de înregistrare și captură de ecran / desktop

Atunci când este necesar să facem o prezentare, o demonstrație, sau o simplă captura de ecran, avem nevoie de un program potrivit pentru a realiza acest lucru. Cel mai comod ar fi un program complet, cu care să avem posibilitatea de a face un simplu screenshot, sau o înregistrare pe desktop. O asemenea utilitate este oCam, un program gratuit, foarte simplu de folosit, care ne va satisface cerințele. Instalarea este simplă, tipică, fără modificări suplimentare în sistem.

Program de înregistrare și captură desktop

Înregistrarea desktopului se face folosind audio și video codecurile integrate,având astfel posibilitatea de a ajusta parametri de funcționare. Setările programului nu vor pune probleme nimănui, fiind necesar, dacă doriți, schimbarea tastelor de comandă, locația de salvare a înregistrărilor sau capturilor, precum și stabilirea unei limite de timp de înregistrare, pentru a evita crearea unor fișiere de mari dimensiuni. Totuși, programul suportă înregistrări de peste 4GB.

Setări înregistrare

Limitare timp

De asemenea, în captură poate fi inclus cursorul mouse, coloana sonoră fără mixaj stereo, dar cu posibilitatea setării calității sunetului prin ajustarea parametrilor de funcționare a codecurilor integrate. În bara de comenzi, în tabul Resize, programul ne oferă o serie de dimensiuni presetate, precum și posibilitatea selectării unei anumite arii, sau a întregului ecran. Modificarea dimensiunilor ariei se poate face și prin acționarea cu cursorul mouse a respectivelor repere.

Dimensiuni captură

oCam este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, de la Windows XP, până la ultima versiune, Windows 8, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit. Testarea s-a efectuat pe Windows 7 x64.

Download oCam

4 thoughts on “Program de înregistrare și captură de ecran / desktop”

Comentariile sunt închise.