Programe de ascultat muzică

Din sumedenia de programe de ascultat muzică la calculator am ales trei, cele mai bune după părerea mea, gratuite și cât se poate de simple. Iată care sunt acestea:

AIMP3: probabil, cel mai bun program de ascultat muzică!


Până în urmă cu aproximativ doi ani, pentru a asculta muzică în Windows, foloseam cel mai cunoscut program  a tuturor timpurilor din acestă categorie, anume, Winamp. Totuși, în Winamp au fost implementate o serie de funcții care pe mine nu mă interesau, dar care, implicau un consum mai mare de resurse în timpul funcționării aplicației, o pornire mai greoaie a acesteia și, în unele cazuri, o întârziere la preluarea comenzilor primite. Deoarece doream un player audio simplu, care să se audă bine, să nu aibă un consum exagerat de resurse, să poată fi minimizat în system tray și să fie compatibil cu butoanele multimedia ale tastaturii (Play, Stop, Pause, Vol+ și Vol-), am ajuns la concluzia că AIMP ar fi cea mai bună soluție.

program de ascultat muzica

Nu, ceea ce vedeți mai sus nu este interfața originală a programului, ci una descărcată de pe deviantART, numită Metro Touch AIO. Programul vine cu o interfață la fel de simplă dar mai puțin atractivă și mai puțin elegantă:

Interfața originală a AIMP3

Principalele motive pentru care ar trebui să alegi AIMP3 ca player audio predeterminat în calculatorul tău cu Windows le-am listat mai jos:

 • Calitate excepțională a sunetului.
 • Este compatibil cu cele mai răspândite tipuri de fișiere audio.
 • Poate fi personalizat până la ultimul său colțișor.
 • Permite etichetarea și clasificarea melodiilor, crearea listelor de redare, etc.
 • Admite redarea și înregistrarea posturilor de radio ce transmit prin Internet.
 • Dispune de propriu programator de oprire automată.
 • Este oferit și în versiune portabilă, deci, îl poți rula chiar și de pe stick-ul USB!
 • Este compatibil cu plug-in-urile DSP.

Pe scurt, AIMP3 este genul de program de ascultat muzică pe care l-aș recomanda oricui, indiferent de specificațiile tehnice alte calculatorului cu Windows pe care vrea să-l ruleze, oricât de exigent ar fi când vine vorba de calitatea sunetului pe care trebuie să o aibă o astfel de aplicație.

Download AIMP3

GOM Audio: cel mai „light” program de ascultat muzică!


Și fiindcă tot am evidențiat faptul că țin foarte mult cont de consumul de resurse avut de programele pe care le instalez în calculator, haideți să vorbim și despre GOM Audio, programul pe care îl recomand tuturor posesorilor de sisteme mai vechi sau netbook-uri:

GOM Audio: program de ascultat muzică

Peste măsură de elegant datorită colțurilor pătrate și a culorilor neutre folosite la realizarea interfeței originale, simplu și intuitiv datorită modului în care au fost create și s-a ales poziția butoanelor de control, precum și a felului în care sunt afișate melodiile din lista de redare!

GOM Audio: equalizer

Din punct de vedere al calității sunetului, nu pot spune decât că sunt foarte mulțumit și, dacă n-ar fi pentru numărul infinit de interfețe disponibile pentru AIMP3, cred că GOM Audio ar fi programul cu care aș asculta muzică în prezent, mai ales că din punct de vedere al caracteristicilor și posibilităților oferite, acestea se aseamănă foarte mult. Cu alte cuvinte, dacă doriți un program de ascultat muzică care să aibă un consum minim de resurse indiferent de interfața avută, instalați-l!

Download GOM Audio

Songbird: un program de ascultat muzică, motorizat de Firefox


Spre diferență de programele de ascultat muzică prezentate mai sus, n-am folosit niciodată Songbird mai mult de câteva săptămâni chiar dacă mi-a plăcut și am fost destul de mulțumit de el în cea mai mare măsură, dar vă vorbesc despre el deoarece am câțiva prieteni ce-l consideră un „must have” a categoriei din care face parte.

Songbird: program de ascultat muzică

Principalele atuuri ale Songbird le puteți afla chiar din site-ul său oficial, eu, înainte de a încheia postarea, vă mai spun doar că este disponibil și pentru Android și iOS; asta în cazul în care contează pentru voi ca programul utilizat pe PC să dispună și de o versiune pentru smartphone.

Și cam asta ar fi lista cu cele trei programe de ascultat muzică pe cere vă recomand, dacă nu vreți să le folosiți permanent, asa cum fac eu cu AIMP3, măcar instalați-le și folosiți-le preț de câteva minute. Cine știe, s-ar putea ca unul dintre ele să vă placă și să-l păstrați…

10 thoughts on “Programe de ascultat muzică”

  1. Depinde ce fel de utilizator esti. Sunt sigur ca multe persoane considera ca Winamp e mai bun si tot asa… Cred ca cel mai bun este cel care se adapteaza cel mai bine necesitatilor fiecaruia in parte.

 1. Varianta AIMP v3.00 Beta 1 Build 861, chiar daca este beta, functioneaza impecabil, si are un aspect vizual imbunatatit fata de v2.61. Consumul de resurse este mult mai mic fata de Winamp, astfel ca am renuntat la preferaul meu WinAmp, pentru mai simpaticul AIMP. Pentru ascultat muzica mai folosesc si un alt player, super-simplist si fantastic de mic: 1by1. In functie de gusturi, fiecare are preferinte pentru alte si alte playere, cu tot felul de functii, mai mult sau mai putin folositoare. De gustibus non disputandum !!!

 2. da dar faza e ca in Aimp nu poti asculta radio onlin…dar totusi am si eu AIMP-ul si mi se pare super:D:D

  1. Ba poți asculta radio online; cum să nu poți ? Deschide cu el orice .pls descărcat de pe site-ul radio-ului tău favorit ce transmite online și vei vedea că se poate.

 3. Salutare,Cristian. Folosesc AIMP3, si am urmatoarea problema: cand dau dublu clik pe o melodie, pentru a o reda, redarea se face cu intarziere de 2-3 secunde. Si nu mi-am dat inca seama daca este vorba de o setare a acestui program, sau asa este redarea implicita a sa. Am tot cautat prin setari, dar nu am gasit nimic referitor la aceasta. Stim ca in Winamp redarea incepe instant, iar in AIMP3 nu incepe instant,ci cu intarziere de 2-3 secunde, iar in acele 2-3 secunde inca se aude melodia anterioara. Adica, melodia anterioara ruleaza inca 2-3 secunde pentru cea actuala,si abia apoi se opreste de tot cea anterioara, si apoi incepe sa se auda doar cea actuala. Daca poti,te rog,ajuta-ma in remedierea acestui mic inconvenient. Stima. Multumesc anticipat.

 4. Pt Dan: Intră în Opţiuni (Ctrl+P sau clic sus stânga pe iconiţa din mijloc), Redare/Opţiuni de Transformare, în dreapta jos click pe Manager DSP, tabul „Opţiuni de mixare”.
  „Joacă-te” p-acolo sau dă la „Resetează la Implicite” din stânga jos.

  Baftă !

Comentariile sunt închise.