Cum se creeaza imaginea ISO a unui CD ori DVD

Am să vă arăt în continuare cum se creează imaginea ISO a unui CD ori DVD cu ajutorul unei aplicații gratuite, simple și foarte intuitive despre care am mai vorbit în nenumărate ocazii pe acest blog, și anume, ImgBurn.

Înainte de toate, vom avea nevoie de aplicația ImgBurn. O putem descărca de aici. O instalăm în calculator, o rulăm, apoi introducem în CD/DVD ROM discul căruia dorim să-i creăm imaginea ISO. În continuare, în ImgBurn, facem click pe „Create image file from disc„:

create image file from disc

În noua fereastră care se va deschide, la Destination, facem click pe butonul Please select a file, apoi indicăm programului locul în care dorim să salveze imaginea ISO ce va fi generată:

destination » please select a file

La activarea butonului de generare a imaginii, facem click pe acesta:

creare imagine ISO

Apoi așteptăm afișarea mesajului „Operation Successfully Completed!”, după care închidem programul ImgBurn. Asta a fost tot!

Pentru crearea unui stick USB de instalare a Windows 7, puteți urma sfaturile din articolul Cum se instaleaza Windows 7 de pe USB (stick USB, pendrive).

16 thoughts on “Cum se creeaza imaginea ISO a unui CD ori DVD”

 1. Am încercat săptămîna trecută să fac un DVD bootabil . M-am apucat pe la ora 20 (cred). Şi am încercat odată, apoi încă o dată şi tot aşa pînă pe la 6 dimineaţa. Am stricat un DVD RW. Tot ştergîndul şi scriind din nou pe el . Am încercat cu Nero şi cu CD Burner XP , cu Imag Burn cu ISO Burn şi nu mai ştiu cu ce. La ora 6 am renunţat. Eram mort de somn. Am văzut 3 clipuri pe Youtube depre bootare dar tot nu am înţeles mare lucru. Dacă poţi arăta paşii … Aştept un tutorial !
  Am aflat acum cum se face o imagine ISO . Arăta-mi paşii ptr a o pune pe CD.
  Deşi cam bănuiesc că acum după ce avem imaginea ISO va trebui doar s-o punem pe CD .
  Dar mai e o întrebare . Cum trebuie procedat ptr ca CD-ul să iasă bootabil ?
  La revedere

  1. Vă povesteam acum o lună , două . Am luat un card de 4GB care după o lună s-a defectat . Scriu datele pe el dar după ce-l scot din mufa usb cînd îl reintroduc datele sînt eronate . Datele sînt ca şi cantitate de kb dar filmele nu rulează, nici programele . Acum o săptămîna , două am luat altul de 8 Gb. Deci stick este . Dar prefer să ţin ocupat un CD de 1 leu în schimbul unui stick de 20 sau 40 lei .

 2. Mai sanatos este un stick decat un cd sau dvd.
  Desigur ca da, trebuie si sa dispui de unul :))

 3. Cel mai simplu este cu rufus …. poti monta orice windows … la device selectezi flash-ul in care vrei sa pui windows-ul ….selectezi imaginea.iso dai start….astepti sa se instaleze pe flash apoi … close! … si gata!

  1. Rufus creează un stick bootabil folosind o imagine ISO. Tutorialul de mai sus indică modul în care poți obține imaginea ISO a unui CD ori DVD, dar îți dădeai seama de asta dacă l-ai fi citit înainte de a comenta… :)

 4. Am urmat toti pasii dar nu a mers.am dat la please select a file iar eu vroiam sa-l pun disc.dau salvare si nu merge.trebuie sa denumesc cumva fisierul,sau ce?

 5. Dragu-mnieu aceasta aplicatie ,,ImgBurn de care zici o fi ea simpla da numai gratuita nu e. vine la pachet cu codite si mizerii. deci deci…

  1. Daca te lovesti de astfel de probleme,descarca-l direct din Ninite,unde sunt eliminate aceste „codite si mizerii”,crezand aici ca te referi la toolbar-uri.

   1. intradevar de pe ninite a venit ,,curat,, antivirusul nu ma lasat sa-l iau de pe pagina oficiala. multumesc pentru raspunsuri, ma refer aici la toate adica toate.

    1. Crede-ma ca dupa Ninite este cat se poate de curat.
     Poti sa il intrebi si pe Buhnici daca doresti si ai dubii…
     Daca atat tu ca si utilizator cat si antivirus sunteti setati in „Paranoid Mode” este o alta problema. :D
     Daca ai un Bitdefender sau mai stiu eu ce,setat atat de agresiv clar exista o obsesie dezvoltata pe aceasta parte,sfatul „Frica pazeste pepenii” aplicandu-se aici dar nu cred ca asta este solutia,acum multumita ransomware accentul fiind pe backup ori sisteme de operare bazate pe linux.

Comentariile sunt închise.