Instagram adaugă opțiune pentru descărcarea fișierelor video ale live-urilor

Ieri, Instagram inaugura, plecând urechea la solicitările utilizatorilor săi, o nouă funcție ce le permite acestora descărcare a fișierelor video pe care rețeaua de socializare le genera ca urmare a live-urilor proprii.

instagram live download

Procedura de descărcare și salvare a video-urilor înregistrate automat pe durata unei sesiuni live este una simplă și constă în apăsarea butonului care apare în colțul drept superior al aplicației pentru dispozitive mobile.

Fișierul descărcat astfel este unul brut, în format video, ce poate fi ulterior postat pe site-uri precum YouTube sau Vimeo. Respectivul fișier nu vine însoțit de nici o altă informație (cum ar fi like-urile, comentariile, etc) sau statistici ( cum ar fi numărul total de persoane care l-au urmărit, durata medie de vizualizare, șamd).

Cei de la Instagram mai precizează și că butonul de descărcare este afișat doar o singură dată, la încheierea transmisiei, drept urmare, dacă video-ul nu este descărcat de îndată ce sesiunea live a fost încheiată, acesta nu va mai putea recuperat ulterior.