Client Gmail pentru Windows simplu și atractiv, cu funcție proprie de notificare: Mailbird

Mailbird este un client Gmail pentru Windows a cărui interfață dă de gol faptul că a fost realizat cu gândul la Sparrow, clientul Gmail pentru Mac OS X și iOS achiziționat de Google în urmă cu aproape un an. Mailbird este disponibil în două versiuni, una gratuită care, bineînțeles, are anumite limitări și afișează anunțuri, alta comercială, pentru care se plătește o taxă anuală.

Client Gmail pentru Windows

Înainte de a putea descărca pachetul kitul de instalare al programului, pentru a primi cheia de autentificare fără de care Mailbird nu poate fi folosit, ni se va cere să introducem prenumele, numele și adresa de Gmail pe care o vom utiliza cu acesta. După trimiterea informațiilor, kitul se va descarca și un asistent ne va ghida pe parcursul procesului de instalare.

După ce Mailbird a fost instalat în calculator, va trebui să introducem numele nostru, adresa de Gmail și parola contului într-o fereastră identică cu cea vizibilă în captura de mai sus. Mailbird, imediat după ce am făcut acest lucru, va sincroniza toate mesajele primite sau trimise, etichetele și folderele utilizate pentru organizarea lor.

Direct din Inbox, după cum era de așteptat, vom putea răspunde la email-urile primite, le vom putea șterge, trimite mai departe, marca precum favorite, etc.

Inbox Mailbird

Fereastra de compunere a mesajelor noi, este una plutitoare sau, dacă preferați, de tip Pop-up și seamănă foarte mult cu cea disponibilă în interfața Web a serviciului. În aceasta regăsim toate funcțiile de care avem nevoie în momentul scrierii unui mesaj nou, de la cea de atașare a unui fișier și până la cele privind stilul și formatul textelor:

Compunere mesaj nou

Ceea ce îmi place în mod deosebit la Mailbird este integrarea acestuia cu o serie de servicii cloud pe care le folosesc destul de des, printre care, Facebook, CalendarDrive și Dropbox:

Integrare servicii cloud

Chiar dacă mi-am dat silința, n-am reușit să găsesc locul în care se configurează semnătura, intervalul la care Mailbird realizează sincronizarea și nici locul în care pot fi personalizate notificările. Și fiindcă tot am adus vorba de notificări, la primirea unui mesaj nou, dacă notificarea audio nu este dezactivată, vei auzi un ciripit plăcut. Simultan, în System Tray, un ballon tip va afișa subiectul mesajului primit:

Notificare Mailbird

În același timp, atât deasupra iconiței din System Tray cât și a celei de pe Taskbar, în interiorul unei buline de culoare albastră, va fi afișat numărul total de mesaje necitite.

Mailbird este, din punctul meu de vedere, cel mai bun client Gmail pentru Windows dintre cele cu care am avut de-a face până la momentul de față. Îmi place, de ce să nu recunosc, mai ales datorită aspectului și a consumului redus de resurse, dar îmi displace deoarece în momentul de față, datorită faptului că se află în stadiul Beta, nu permite sincronizarea mai multor conturi. În rest, este rapid, foarte intuitiv și ușor de manevrat. Îmi place!

Notă: Observ că se realizează foarte des modificări la site-ul oficial și prin urmare, n-ar fi exclus ca  acesta să fie afișat incorect sau programul să nu poată fi descărcat în anumite momente ale zile; păstrați-vă calmul și răbdarea, își revine destul de rapid!

Download Mailbird

13 thoughts on “Client Gmail pentru Windows simplu și atractiv, cu funcție proprie de notificare: Mailbird”

 1. -Ma poate ajuta acest Mailbird sa imi sincronizez toate adresele de mail care le am de la Yahoo! cu cea de la Google ? Raspunsul mi-l poti trimite pe adresa de mail. Multumesc anticipat !

 2. De remarcat faptul ca pentru a rula Mialbird trebuie sa ai instalat .NET Framework 4.0 sau 4.5. Pe windows 8 nu e problema pentru ca acesta este parte integrata a sistemului, dar pe windows 7 trebuie instalat. Dar totusi trebuie sa recunosc : Am renuntat la Thunderbird in favoarea lui Mailbird. Oricum eu folosesc doar Gmail!

 3. introduc corect datele pt autentificare ,parolă+adresa de mail însă nu reușesc să mă conectez;am atașat în acest mail o poză cu eroarea. crezi cămă poți ajuta?

 4. da,am activat. si POP3 si IMAP e activat. si culmea ca si in OUTLOOK imi apare eroarea ca nu se poate conecta la server. :(

 5. Zimbra Desktop – The free Zimbra Desktop client delivers a consistent user experience offline, so email, voice, social, calendar, contacts, files and documents are synchronized and locally accessible when on the road. Zimbra Desktop aggregates information across accounts (Zimbra, Yahoo! Mail, Gmail, Hotmail, etc.) and social networks (Facebook, Digg, Twitter, etc.) to help make communicating and sharing information easier than ever.
  http://t7.hu/0dxohttp://i.imgur.com/oW8HRA6.png

 6. salut, ai scris ca se integreaza cu skydrive dar nu reusesc sa vad cum. a fost o greaseala sau nu imi dau eu seama?

 7. Cel mai bun program de acest gen care este si free e mozilla thunderbird.Poti configura oricate conturi de mail vrei yahoo, gmail,etc.

  1. „Cel mai bun program de acest gen” este Mailbird. Nu poți compara Mailbird cu Thunderbird! E ca și cum ai compara merele cu perele. Personal, și am suficiente motive, între Thunderbird și Mail, prefer aplicația din pachetul Windows Essentials.

 8. foarte bun programul, merge brici si este usor de lucrat cu el, eu sunt f. multumit…

Comentariile sunt închise.