Toate codecurile de care ai nevoie in Windows 7 / Vista / XP [Cel mai bun pachet de codecuri]

În articol de ieri v-am vorbit despre unul dintre cele mai bune programe de convertit filme ale momentului, Freemake Video Converter, așadar voi profita că subiectul este încă „fierbinte” pentru a vă prezenta două pachete de codecuri ce vă vor permite să redați în calculator filme în orice format, în playerul multimedia preferat.

Chiar dacă voi vorbi despre două pachete de codecuri diferite, vă recomand să instalați doar unul. Eu folosesc K-Lite Codec Pack pe desktop și Shark007 pe laptop.

K-Lite Codec Pack, probabil cel mai bun pachet de codecuri

Utilizându-l deja de o foarte bună bucată de timp și fiind foarte mulțumit de prestațiile sale, e normal să-l prefer înaintea oricărei alte alternative și să repet, în stânga și-n dreapta, de câte ori am ocazia, că este cel mai bun și complet pachet de codecuri pentru Windows.

K-Lite Codec Pack

K-Lite Codec Pack a fost oferit, încă de la prima sa ediție, în cinci versiuni diferite.Între timp, ultima sa versiune, dedicată inițial sistemelor de 64 de biți, a fost luat de Update, a cărei rol este acela de a ține la pachetul de codecuri instalat.

K-Lite Codec Pack Basic are codecuri pentru cele mai utilizate formate

Pentru a distinge diferențele dintre versiunile în care acesta este oferit, haideți să vedem ce codecuri și caracteristici include fiecare dintre ele și în ce scop pot fi utilizate:

  1. K-Lite Codec Pack (Basic) permite redarea oricărui fișier video sau audio în format avimkv, mp4, flv, mpeg, mov, ts, m2ts, wmv, rm, rmvb, ogm, webm, mp3, flac, m4a, aac, ogg, 3gp, amr, ape, mka, opus, wavpack, musepack, dvd și blu-ray
  2. K-Lite Standard Codec Pack oferă în plus față de pachetul anterior cu sistemul de randare video MadVR, instrumentul MediaInfo Lite și player-ul multimedia MPCHC.
  3. K-Lite Full Standard Codec Pack adaugă pachetului anterior sistemul de randare video și audio ffdshow, Haali Media Splitter și GraphStudioNext.
  4. K-Lite Mega Standard Codec Pack este cea mai completă dintre toate, integrând și codecurile acm, vfw, containerul Haali Media Splitter și AC3Filters.

Având la dispoziție atât de multe opțiuni, e normal să vă fie greu să decideți pe care dintre acestea să o instalați, dar pentru a face alegerea optimă trebuie să țineți cont de un singur aspect: editați și convertiți des fișiere video și vi se cere, de către programul utilizat în acest scop, să descărcați și instalați un codec?!?

Dacă răspunsul este afirmativ, alegeți fără a sta pe gânduri cea mai completă versiune. În caz contrar alegeți versiunea standard, cea pe care o folosesc și eu. Chiar dacă tentația e mare, este inutilă instalarea unor codecuri pe care nu le veți folosi niciodată.

K-Lite Codec Pack este gratuit și poate fi descărcat de aici. Dacă nu ați mai instalat până acum un pachet de codecuri, aceste instrucțiuni vă for fi de folos în scopul efectuării unei instalări corecte și curate. Din punct de vedere al compatibilității nu aveți de ce să vă faceți griji dacă sistemul de operare al calculatorului dumneavoastră este Windows.

Shark007: cel mai indicat pachet de codecuri pentru Windows 7

Dacă folosiți Windows 7 aș înclina să vă recomand să instalați Shark007, însă după cum am spus și mai devreme, indiferent ce veți alege n-aveți cum să dați greș. Eu îl folosesc de la reinstalarea sistemului de operare, ocazie cu care mi s-a părut o idee bună să mai încerc și altceva decât programele pe care le folosesc de obicei în sistemele personale.

Shark007

Devenit cunoscut imediat după lansarea Windows 7, moment în care nici un alt pachet de codecuri nu oferea compatibilitate cu respectiva versiune a sistemului de operare Windows, înregistrând în foarte scurt timp câteva milioane de descărcări.

Acesta include toate codecurile de un utilizator casnic are nevoie pentru a putea afișa și reda fără complicații fișiere multimedia de orice tip, respectiv amr, mpc, ofr, divx, mka, ape, flac, evo, flv, m4b, mkv, ogg, ogv, ogm, rmvb și xvid.

Este disponibil în două versiuni, una de 32 și alta de 64 de biți, așadar va trebui să o alegeți pe cea care corespunde arhitecturii sistemului de operare folosit. Shark007 este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows începând cu Windows 7, este gratuit și poate fi descărcat de aici.

Update în 02.02.2016

De ceva vreme sunt probleme cu Shark007, probleme în sensul că atât Google Chrome cât și soluțiile antivirus din sistemele mele îl văd ca fiind o amenințare. Detalii în screenshot-uri:

Pentru a nu cauza neplăceri niciunuia dintre voi am hotărât eliminarea temporară a link-ului de download a acestuia. Firește, vă recomand să instalați primul pachet de codecuri despre care v-am vorbit în articol, care niciodată până acum nu mi-a făcut surprize de acest gen.