Cele mai bune programe de văzut online posturi TV din România, pe calculator

Este ușor să desemnezi cele mai bune programe de văzut posturi online TV din România în condițiile în care cele existente pot fi numărate pe degetele de la o singură mână. În plus, și trebuie să recunosc asta încă de la început, niciunul dintre acestea nu este independent, în sensul că nu poate fi descărcat și utilizat ca atare, ci doar cu ajutorul altor programe.

Actualizare: Am creat un nou ghid care vă va ajuta să urmăriți posturi TV din România pe calculator. Îl puteți accesa dând click aici.

TvWave: posturi TV din România și nu numai!


Deși folosesc Tv Wave de foarte puțin timp, pot spune că sunt relativ mulțumit de prestațiile sale, însă, din cauza dependențelor, adică a acelor programe terțe fără de care nu poate fi utilizat, nu mă simt în largul meu recomandându-l altcuiva.

Astfel, pentru a putea viziona posturi TV din România cu ajutorul său, dacă nu dispuneți deja de acestea, înainte de toate va trebui să instalați în calculator SopCast, VLC Media Player, Windows Media Player și TVUPlayer.

1.1 Instalare SopCast


Dacă nu dispuneți deja de SopCast, descărcați-l de aici și instalați-l. La instalare selectați caseta Custom Instalation și debifați Install Ask Toolbar and make Ask my default search provider și Make Ask.com my browser home page and new tabs page.

Instalare SopCast

După instalare, la prima rulare a programului, faceți click pe butonul Autentifică pentru a-i permite să se conecteze la serviciile SopCast. Pentru a evita repetarea acestei acțiuni la fiecare pornire a clientului, înainte de autentificare bifați caseta Autentificare automată.

În acest mod, la pornirile ulterioare veți fi scutiți de introducerea adresei de email și a parolei.

Autentificare SopCast

Dacă folosiți Windows Firewall, se va deschide o fereastră de dialog în care veți fi întrebați dacă doriți să-i permiteți programului accesul la Internet. Selectați ambele casete disponibile, apoi dați click pe butonul Se permite accesul:

Paravanul de protecție Windows

Câteva secunde mai târziu, clientul SopCast se va conecta. Nu-l închideți, doar minimizați-l!

1.2 Instalare TVUPlayer


Dacă nu dispuneți deja de TVUPlayer, îl puteți descărca de aici. Instalarea este simplă și, deoarece programul nu vine însoțit de bloatware, procedura este cea uzuală. Dar, ca și în cazul instalării clientului SopCast, va trebui să-i permiteți utilizarea conexiunii la Internet.

Instalare TVUPlayer

Pentru a putea fi utilizat, necesită add-on-ul Flash Player. Dacă aceasta nu a fost detectat în calculator, programul vă va cere să-l instalați. Acceptați recomandarea. În timpul instalării este posibil să trebuiască închise toate navigatoarele web ce rulează.

Instalare Flash Player

După ce ați instalat componenta Flash Player, minimizați programul TVUPlayer și continuați cu instalarea celorlalte dependențe.

1.3 Instalare VLC Media Player


VLC Media Player este un alt program de care TVUPlayer are nevoie. Dacă nu dispuneți de acesta, îl puteți descărca de aici. E important ca după finalizarea instalării să-l închideți, altfel nu veți putea utiliza programul TvWave.

VLC Media Player

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că dispuneți de Windows Media Player 10 sau o versiune superioară a acestuia. În caz contrar, descărcați-l de aici și instalați-l. Dacă folosiți Windows 7 sau Windows 8 Pro, ignorați această recomandare.

1.4 Instalare TvWave


În sfârșit am ajuns la momentul așteptat:  instalarea programului Tv Wave, cel cu care vom putea vedea online posturi TV din România. Descărcați programul de aici și instalați-l.

La rulare optați pentru încărcarea listei de canale implicite, respectiv load default list:

Tv Wave » load default list

S-ar putea ca și de această dată Windows Firewall să vă întrebe dacă doriți să-i acordați programului TvWave accesul la internet. Firește, va trebui să răspundeți afirmativ.

Tv Wave - Windows Firewall

După ce ați permis programului să se conecteze la Internet, în lista afișată în partea dreaptă veți vedea toate posturile TV disponibile pentru a fi vizionate online. Dați click pe oricare dintre canalele afișate, apoi așteptați încărcarea în buffer a imaginilor video. Dacă nu ați omis niciuna dintre etapele descrise mai sus, postul respectiv va fi afișat, în direct, în fila TV:

Tv Wave: program de văzut online posturi TV din România

În situația în care nu este disponibilă o listă a posturilor TV, urmați aceste instrucțiuni.

E posibil ca anumite posturi TV să nu fie disponibile în acel moment. O spun deoarece s-ar putea să vă panicați văzând că postul TV ales nu se încarcă. Dacă niciunul dintre posturile TV listate în Tv Wave nu poate fi vizionat, ceva este în neregulă și va trebui să dezinstalați toate programele pe care tocmai le-ați instalat, să curățați sistemul folosind CCleaner, apoi să repetați fiecare pas în parte cu și mai multă atenție.

My WebTv: posturile TV din România în calculatorul tău!


Un alt program gratuit cu care putem urmări prin Internet posturile TV din România este My WebTV, pe care îl puteți descărca gratuit de aici. După instalare, la deschiderea sau, veți fi întâmpinați de o interfață simplă și intuitivă, ce găzduiește lista tuturor canalelor TV ce pot fi urmărite, precum și toate opțiunile de configurare și particularizare.

MyWeb TV

Interfața programului este împărțită pe mai multe categorii de canale TV. Astfel, veți avea de ales între cele românești sau cele „străine”. Principala virtute a programului, spre diferență de celelalte soluții software similare, e că lista sa de posturi se actualizează în mod automat.

Mai mult, dacă doriți să vizionați un post indisponibil în lista implicită, dați click pe link-ul my webtv, link pe care îl găsiți în colțul stâng superior, și introduceți numele acestuia în caseta de căutare afișată în centrul interfeței grafice.

Canale HBO

O altă chestie interesantă implementată în my webtv este programul tv. După cum se poate vedea în imaginea inferioară, în colțul drept-inferior avem link-ul Tot Programul. Dând click pe acesta vom vedea ce și la ce oră putem viziona în ziua respectivă pe canalul vizionat.

Program TV

În funcție de canalul TV ales, veți avea sau nu opțiunea de a viziona posturile și în Windows Media Player. Firește, ca la orice alt player video, veți dispune de posibilitatea de vizionare în modul fullscreen, veți putea ajusta volumul, etc. Singura funcție care îi lipsește programului MyWeb TV este una care să ofere posibilitate înregistrării emisiunilor favorite.

Mai trebuie menționat doar faptul că vizionarea în bune condiții a canalelor TV este în mare măsură condiționată de conexiunea internet. Cu alte cuvinte, având o conexiune la Internet lentă, calitatea imaginilor video redate va fi precară.

29 thoughts on “Cele mai bune programe de văzut online posturi TV din România, pe calculator”

 1. cred ca trebuia mentionat si PbxTV … Stiu ca acum cateva luni cei de la PbxTV au avut cateva probleme cu difuzarea unor posturi importante …

  1. PbxTV nu l-am băgat tocmai din cauza problemelor; e drept că-i bunicel, dar când ți-e lumea mai dragă te surprinde cu un buffering de toată minunea. Sper să-l readucă pe linia de plutire; asta dacă or mai fi interesați…

 2. salut, multumesc pentru articol in primul rand, functie de inregistrare audio/video are la click dreapta pe program, iar punerea in pauza se face din orice player, de la sopcast pana la windows media player. legat de programarea unei inregistrari se poate face intr-o versiune urmatoare ;)

  1. Eu nu reusesc sa vad unde este optiunea inregistrare. Am dat click dreapta si pe ecran, si in lista, si pe numele canalului care emite online… Nu imi apare nimic…

 3. Exista „Romanian TV” …eu il folosesc si pare destul de ok. Nu este facut de mine..se poate lua de pe pagina de facebook cu acelasi nume.

 4. chiar daca nu l-ai laudat prea mult gbo tv player mi se pare cel mai bun program pentru tv online tot respectul pentru dezovoltatori

 5. Salut!
  Eu recomand Radeon Tv Player poate cel mai bun tv player.
  Are si functie de inregistrare iar daca ai banda buna poti vede 2 canale consecutiv si are peste 100 de canale numa romanesti.

  1. da dar numai regionala si mai bine de jumatate din ele nu functioneaza.. asa ca laso`n sange

 6. am instalat si tv wave, si gbo si la niciunul dintre cele doua nu imi apare imaginea cand doresc sa vizionez antena 1. Stie cineva despre ce este vorba?

 7. eu va sfatuiasc sa incercati My webtv e romanesc si merge destul de bine e 100% free

 8. Salut.am folosit my web tv cu ultima versiune de sopcast, pe windows 7!Fie ca intru din my web,sau din ie 10,imi da app crash,cand am dat la microsfoft troubleshouting problem,imi spune ca my web tv/soptcast sunt incompatibile cu SO!Ce este de facut,exista vreun fix?Merge decat sa vizionez flash-urile,exista vreun program de internet tv sa mearga numai cu flash?

  1. Multumim de recomandare Ionel.
   Este suficienta o singura postare cu un singur link catre site-ul oficial al aplicatiei.
   Totusi MyWebTV mi se pare cel mai decent compromis care il putem face pentru a urmari posturi TV online.

 9. MyWeb TV nu functioneaza deloc,dupa instalare apare pagina alba sltceva nimic,sasa ca e nefunctional …

  1. Salut Nicolae.
   Observ ca accesand site-ul oficial,prezent aici,versiunea de browser ca sa zic asa ruleaza ok la prima vedere.
   Tine strict si de versiunea VLC instalata in calculator avand surprize cu ultimele versiuni fiind necesar sa testezi versiuni anterioare.
   Pana sa faci asta sugerez actualizarea tuturor programelor necesare rularii MyWebTv,anume VLC,Sopcast,Flash Player(IE-Non IE).

 10. AM INSTALAT TV WAVE DE PUTIN TIMP SI LA UNELE CANALE NU AU SONOR CE TREBUIE SA FAC ?? VA ROG RASPUNDETIM

  1. Ți s-a blocat tasta CapsLock?? Pe Internet, a scrie cu majuscule înseamnă a țipa! Vezi în setările programului sau ale adaptorului plăcii de sunet.

 11. Salutare tuturor. Ţin să vă informez că dacă intraţi pe: http://mywebtv.info puteţi viziona canalele în bune condiţii chiar de pe site fără a mai descărca aplicaţia. E bine de actualizat toate programele gen internet explorer, vlc şi sau flash player. Vizionare plăcută.

 12. Eu nu găsesc unde sa dau Clic sa i-l descarc cum sa fac? Intru pe net i-l caut i-l găsesc si cand dau sa i-l descarc nu știu cum ca se Descarcă alt ceva si nu găsesc unde sa dau Clic exact pe el sa se descarce m-a poate ajuta cineva ?? Sa îmi zică pași sau sa posteze exact linckul pe pagina aici va mulțumesc

  1. Sa nu ai ceva probleme cu browserul ori virusi ascunsi in sistem de care nu ai act de prezenta.
   Uite un exemplu.
   Click aici,pe butonul mare verde Download pentru a descarca programul MyWebTv,astepti sa intrii pe linkul de tip adf.ly,apesi pe butonul mare galben din dreapta sus SARI PESTE iar descarcarea programului va incepe automat,fiind defapt o arhiva.
   Daca nimic din cele zise de mine nu corespunde cu ceea ce iti este afisat sigur este o problema la tine ce tine de browser.

 13. Mersi moxin sa descărcat bine dar nu merge scrie the channel îs offline now… Si pe urma nu mai merge
  Gata am reușit mersi mult o zi buna moxin

  Comentariu editat!

 14. Ce ai recomanda pentru linux lite 2.0 ? Am incercat cu freetuxTV dar nu merge. Stii macar un program ce functioneaza mai bine?

 15. am descarcat my web tv dar toate programele imi dau ca sunt offline.ce trebuie sa fac?

Comentariile sunt închise.