SnapCrab: Cel mai bun program de făcut screenshot-uri, dintre toate cele pe care le-am folosit până acum!

SnapCrab, așa cum am spus și în titlu, este din punctul meu de vedere cel mai bun program gratuit de făcut screenshot-uri dintre toate cele pe care le-am folosit până în momentul de față și spun asta cu toate că nu dispune de funcția care să permită păstrarea screenshot-ului realizat, în clipboard…

httpvhd://youtu.be/NGreM8pUBXA

Cu SnapCrab putem realiza screenshot-uri ale ferestrei active, ale celei aflate în prim-plan, a întregului desktop sau a unei arii specifice, putând asocia o combinație de taste pentru fiecare acțiune în parte.

În plus, aplicația ne permite să publicăm automat screenshot-urile realizate în contul nostru de Twitter, Facebook sau Evernote. Din păcate, așa cum spuneam și la început, versiunea curentă de SnapCrab nu poate fi configurată pentru a păstra ultimul screenshot realizat, în clipboard. În rest, mi se pare extraordinară! Cu mult peste Gadwin PrintScreen, CloudShot sau alte aplicații asemănătoare.

Link | Download SnapCrab  — Via | Neowin.net

16 thoughts on “SnapCrab: Cel mai bun program de făcut screenshot-uri, dintre toate cele pe care le-am folosit până acum!”

 1. Numa’ cel mai bun nu e asta.. ma rog, am observat ca pe aici dai titluri ‘ciudate’ care mai de care. :) apropo, nu validezi comentariile care intra la spam?:o3

  1. Nu dai argumente și afirmația își pierde valoarea… Pentru mine este, pe bune. Care ai spune tu că e cel mai bun și logic, de ce ?!?

   1. Hyperdesktop, logic.. pentru ca: uploadeaza automat poza si ofera link in clipboard pe imgur, un site de upload imagini unde acestea se pastreaza o gramada de timp, cred ca, chiar la infinit!
    Alt motiv este pentru ca e extrem de light.
    Si la asta nu vad sa aiba meniu de editare screen, chiar nu vad de ce l-ai numi „cel mai bun” .. ca e rapid? toate sunt..
    Cat despre porcaria aia de trimis direct poza pe twitter, facebook si hi5, pardon Evernote mi se pare inutila, mare lucru sa intri pe site sa o trimiti.
    Dar nu zic ca e un program prost, dar clar nu e cel mai bun ..mai ales ca nu face automat upload la imagine si sa ofere link direct catre aceasta.

    1. 1. „Porcăria aia”, mie mi-e utilă fiindcă folosesc Evernote foarte mult, mai ales pentru a păstra ciorne + idei de articole noi.

     2. Face upload automat! Dar nu pe imgur, care oricum nu mă interesează fiindcă n-am nevoie; screenshot-uri fac doar pentru ciorne și pentru articole.

     3. Cel mai bun deoarece:

     a) Poți seta o combinație de taste pentru fiecare acțiune; important pentru mine deoarece urăsc click-urile.

     b) Nu uploadează nimic automat într-un site asupra căruia n-am nici un fel de control.

     c) Permite capturarea în diverse formate, la diverse niveluri de calitate; excelent pentru imagini ce urmează a fi publicate.

     d) Este rapid și dispune de timmer (care poate fi activat, dezactivat sau personalizat).

     e) Poți seta ca background pentru screenshot-uri, orice culoare dorită; screenshot-urile vor avea întotdeauna același fundal, aspect care dă un aer de originalitate pe un blog de profil.

     f) Ferestrele sunt delimitate perfect în screenshot-urile automate și dispune de fereastră de previzualizare (pentru mai multă exactitate la detalii (spre diferență de Hyperdesktop care, este o castană la acest capitol).

     g)Conectivitate cu Twitter (funcție utilă pentru a face un screenshot și publica un mesaj pe Twitter referitor la conținutul sau) Logic, dacă n-ai cu cine vorbi pe Twitter, funcția poate să nu te intereseze, dar nu e o porcărie; o porcărie e să nu oferi posibilitatea de a face așa ceva.

     Și ar mai fi câteva aspect despre care oricum n-am să intru în detalii fiindcă deja am demonstrat că Hyperdesktop este cu mult inferior.

     1. Eee uite astea le puteai pune in articol si se evita o astfel de discutie! :) eu m-am jucat putin cu el dar nu m-a atras de nicio culoare, si cum ziceai si tu, depinde pentru CE iti trebuie un program de facut screenshot-uri.
      Oricum cel mai rapid tot Hyperdesktop ramane, asta daca vrei sa folosesti un program de screenshot-uri pentru a faace si da rapid imagini, nu pentru blog, clar..
      Eu folosesc Faststone pentru blog, face screen-urile light si bine.

     2. Eu am zis la început „din punctul meu de vedere”… Punct de vedere care, lojic și indubitabil, întotdeauna va fi influențat de ceea ce folosesc / necesit.

 2. Ar trebuii sa mearga.Ai instalat versiunea 0.51, nu?
  Cauta pe google „descarca trilulilu” si ai sa gasesti alte softulete sau site-uri care chipurile pot face asa.
  Ma indigneaza faptul ca zici ca nu-ti merge desi eu nu am intampinat probleme cat l-am utilizat.

  1. Mda. Am văzut video-ul, o adevărată pierdere de timp, apropo. Singura chestie pe care o are FluffyApp în plus față de SnapGrab e copierea link-ului în clipboard. Zero conectivitate cu Twitter, Facebook sau Evernote. Lipsește posibilitatea de a seta un fundal separat și multe alte chestii pomenite de mine aici.
   Dar na, dacă tu crezi că este mai bun, atunci așa să fie…

 3. Am instalat Screenpresso free, imi dadea eroarea aia la deschidere pt ca nu aveam Framework 2.0 instalat in pc. Deci vreau sa spun ca mi se pare cel mai bun program free din ce-am testat eu pana acum si am testat multe. M-am luat si dupa topuri si nimic, ca asta nu prea se regaseste in topuri. Mai e topul ala la Toptenreview dar alea sunt numai comerciale acolo si sunt programe mari, ca ma gandeam inainte sa incerc si Snagit dar nu are versiune Free. Gasisem in cele din urma Greenshot dar nu prea se mai ocupa de el, aveam ceva probleme la incarcarea imaginilor pe imgur, etc. La Screenpresso ma atrage in primul rand design-ul foarte fain, ferestrele se inchid singure cand nu mai ai treaba la ele, am si varianta portabila din fisierul de instalare, multe functii care sunt suficiente pt mine, doar cu tasta PrtScrn le fac pe toate si fereastra activa si regiune, dimensiunea numerotata, etc. Deci vezi, am stiut eu de ce te-am intrebat pe tine, ca eu am mai intrebat si pe altii si mi-au recomandat numai rasuri de programe. Nu cred ca am o obsesie cu ce programe folosesc altii, doar ca eu stiu ca tu folosesti ce este mai bun, le testezi, etc. Daca aveam mai multi bani te angajam sa lucrezi pt mine. :)

  1. Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se întâmple. Chestia e că mi se pare haios cum mă tot întrebi tu toate alea de parcă sunt Google-ul tău personal, problema e că-mi place, mă simt important. :) A, și văd că te-ai obișnuit cu stilul meu. Dacă îți dădeam acum câteva luni aceleași gen de răspunsuri pe care ți le-am dat în ultimele săptămâni, începeai să te plângi că am ceva cu tine. :)

Comentariile sunt închise.