Cum poți recupera fișiere, documente, poze sau melodii șterse (din greșeală sau intenționat)

Ștergi un document apoi îți dai seama că mai aveai nevoie de el… Asta e una din acele situații în care începi să regreți că atunci când ai auzit ce bine ți-ar prinde să ai instalat în pc un program de recuperat fișiere șterse accidental, ai trecut cu vederea peste subiect deoarece, considerai în acel moment, ție nu ți se va putea întâmpla o asemenea „nenorocire”…

Mi-am adus aminte de acest subiect, unul dintre preferatele mele de altfel, deoarece tocmai am șters un backup al Outlook Express pe care l-am transferat ieri în laptop, înainte de a formata sistemul Desktop cu Windows XP pentru a-i instala Ubuntu 12.04.

Citind zilele trecute un articol pe Addictive Tips despre Wise Data Recovery, o aplicație gratuită de recuperare a datelor, compatibilă cu toate sistemele de operare Windows (disponibilă și în versiune portabilă), am decis să-i dau astăzi șansa de a mă surprinde chiar dacă, sincer vorbind, am descărcat-o gândindu-mă că e o altă „castană”.

Program de recuperat fisiere (documente, poze, etc) sterse accidental

Ghiciți ce! Mda, este un pistol cu apă în comparație cu Recuva, aplicația pe care o folosesc deja de o bună bucată de vreme, de care sunt foarte mulțumit și pe care vă recomand să o instalați preventiv, mai ales dacă aveți date importante în calculator!

Wise Data Recovery vs. Recuva

Priviți un mic exemplu (click pe imagine pentru a o mări):

Wise Data Recovery vs. Recuva

Să nu mă înțelegeți greșit! Nu spun că Wise Data Recovery e praf și că nu merită să vă pierdeți timpul cu ea! Pur și simplu vă recomand să așteptați lansarea versiunii finale fiindcă s-ar putea să avem parte de o surpriză plăcută, însă de moment, dacă aveți nevoie de un astfel de soft, apelați la o soluție eficientă, capabilă să facă ceea ce promite!

Și apropo de faptul că vă recomandam să aveți întotdeauna o aplicație de recuperare a fișierelor șterse în calculator, o făceam din simplul motiv că majoritatea dintre acestea creează propriul index al fișierelor, mărind în acest mod șansele de reușită.

Bun, dar cum se recuperează fișierele șterse:

E foarte simplu! Rulați aplicația, scanați partiția pe care se afla fișierul pierdut apoi căutați-l după nume în lista afișată sau cu ajutorul motorului de căutare integrat în Recuva. În momentul în care l-ați localizat, selectați-l apoi faceți click pe butonul Restaurează:

Recuperare fisiere sterse, cu Recuva

Și da, am profitat iar de ocazie pentru a vă demonstra că de moment mai bine ignorați Wise Data Recovery. Dar, pentru cazul în care vă roade curiozitatea, am să las link de download spre ambele…

Download Recuva | Download Wise Data Recovery

Dacă recuperarea datelor șterse nu este posibilă cu ajutorul programelor tratate în acest articol sau dacă nu vreți să riscați pierderea acestora pentru totdeauna, vă recomand să apelați la serviciile unui service specializat de recuperare date. Personal, recomand cu încredere serviciile oferite de Bit Data Recovery, îi găsiți pe www.recuperaridate.ro.

7 thoughts on “Cum poți recupera fișiere, documente, poze sau melodii șterse (din greșeală sau intenționat)”

 1. Abordarea problemei si din perspectiva utilizatorului unui sistem de operare ca Ubuntu „Exista o alternativa asemenea celei prezentate avand o eficienta sporita si pe Ubuntu,un program de recuperare pentru el?”

 2. Glary Undelete sau Recuva? Mie imi place primul ca e foarte simplu de folosit.

  1. Eu cred că Recuva e mai bun… :D Dar, cum am mai spus, e bine să folosești aplicația care îți dă cele mai bune rezultate și cu care te simți comod folosind-o!

 3. incerc acum Recuva , dureaza putin (vad) pana scaneaza partitia , ma intereseaza daca vede fisiere sterse si dupa ce se face o ‘Curatare hard’ in 7 pasi (NSA) cu CCleaner

 4. Sal! Am nevoie de un ajutor din partea oricui!
  Am avut pe calculator 3 partitii (C:,D:,E).
  In partitia D: am instalat Ubuntu 12.04.
  In partitia C: am avut instalat windows xp pack3. Din greseala am unit partitia D:+E: din Manage>Disk Management fara sa ii dau o alta litera.
  Dupa ce le-am unit, windows-ul nu le mai vedea, doar cu EASEUS Partition Master Home Edition 9.0 il vedea, si nu mai avea sistem de partitie(NTFS).
  Din windows am facut partita D:, dar nu am lasat sa se stearga datele dupa el(MBR).
  Am incercat tot felul de programe de recuperare: Recuva,Wise Data Recovery.
  Sa formatez partitia si apoi sa recuperez datele ? Dati-mi o ideea sa pot recupera datele (am poze de a fetitei mele de la nastere si nu le mai am salvate in alta parte).Multumesc anticipat!

Comentariile sunt închise.