[Trucuri Windows] Adauga functia „Defragmentare” in meniul contextual

Meniul contextual, in cazul in care printre cititori exista cineva care nu stie despre ce e vorba, este lista afisata in momentul in care facem click-dreapta pe un anumit item. In aceasta lista va voi invata sa adaugati functia Defragmentare. Aceasta va fi vizibila doar atunci cand vom face click-dreapta pe oricare dintre partitii.

Crearea scriptului de instalare a functiei „Defragmentare”:

Adauga functia "Defragmentare" in meniul contextual

Pentru a instala functia „Defragmentare” in meniul contextual, ajutati de Notepad, vom crea un script instalabil. Pentru a face acest lucru deschidem aplicatia Notepad si intr-un document nou lipim textul de mai jos:

; context_defrag.INF; Adauga Functie de defragmentare in meniul contextual Windows 7

[version]signature=”$CHICAGO$”

[DefaultInstall]AddReg=AddMe

[AddMe]

HKCR,”Drive\Shell\Defragmentare\command”,,,”Defrag.exe %1″

Cu ajutorul functiei „Save as..”, salvam scriptul cu extensia .inf (ii dam orice nume dorim):

Salvarea scriptuluiDupa salvarea scriptului, facem click-dreapta pe acesta apoi, facem click pe „Install” pentru a adauga functia „Defragmentare” in meniul contextual:

Instalarea scriptului

Funtia „Defragmentare” a fost adaugata in meniul contextual

Dupa instalarea scriptului verificam ca functia a fost adaugata in meniul contextual:

Functia "Defragmentare" a fost adaugata in meniul contextualIncepand de acum, ori de cate ori vom face click pe functia „Defragmentare”, aceasta va initia defragmentarea partitiei si ne va tine la curent cu starea defragmentarii intr-o fereastra a Command Prompt:

In actiune

Si la ce foloseste adaugarea ei…

Chiar daca dispun de aceasta functie de ceva vreme trebuie sa recunosc ca am folosit-o o singura data; atunci cand am instalat-o. De ce nu o folosesc ?!? Fiindca am o aplicatie de optimizarea globala care defragmenteaza automat hard disk-ul atunci cand aceasta actiune este necesara pentru imbunatatirea performantei acestui important component hardware al calculatorului.

Adaugand aceasta functie in meniul contextual economisim cateva click-uri in cazul in care pentru defragmentare folosim utilitarul integrata in sistemele de operare Windows.

Daca doriti sa aflati mai multe Trucuri Windows, pe ForWindows.net va asteapta cateva zeci, in tag-ul „Trucuri Windows„, tag pe care-l puteti accesa daca faceti click aici.