Recuperare date de pe CD/DVD/Blu-ray deteriorate, cu Recovery Toolbox

Stocarea datelor personale, fotografii, conținut media audio-video, etc, pe discuri portabile este o practică foarte folosită și totodată comodă. Însă, odată cu trecerea timpului, utilizarea intensă a respectivelor discuri, acestea se pot deteriora, zgâria, compromițând conținutul existent. Deteriorarea unor astfel de date, mai ales cele reprezentând fotografii, clipuri video realizate cu ocazia unor evenimente, este o mare pierdere. Cu ajutorul unui program gratuit, Recovery Toolbox, avem posibilitatea de a recupera orice tip de conținut existent pe orice fel de disc, CD/DVD/Blu-ray.

Recuperare date de pe discuri deteriorate

Programul este gratuit, instalarea este simplă, fără modificări în sistem, adresându-se atât utilizatorilor experimentați, cât și celor începători.

Programul nu are niciun fel de opțiuni, singura condiție la executarea sa, este prezența unui disc în unitatea optică, respectiv discul cu date de recuperat. Menționez că Recovery Toolbox oferă posibilitatea recuperării oricărui tip de fișier existent pe discul optic.

Recovery Toolbox-interfata

Recuperarea datelor se poate face foarte simplu, urmând câțiva pași indicați de program. Discul introdus în unitatea optică va fi detectat automat, urmând să apăsăm butonul Next. în fereastra următoare va trebui să alegem locația de salvare a conținutului discului, prin butonul de căutare din partea dreaptă, apoi din nou Next.

Selectare locatie recuperare

După scanarea discului și afișarea elementelor detectate, programul ne va solicita selectarea conținutului care se dorește a fi recuperat, prin bifarea căsuței din dreptul fiecărui folder sau fișier. Dacă doriți recuperarea în întregime a conținutului, apăsați butonul Check All, apoi click pe butonul Save.

Continutul pentru recuperare

Recuperarea propriu-zisă a conținutului discului va începe, având o durată destul de mare, în funcție de dimensiunea conținutului de recuperat, de gradul de deteriorare al său și nu în ultimă instanță de configurația hardware a calculatorului.

Recovery Toolbox-recuperare date DVD

Recovery Toolbox poate recupera date de pe orice disc optic deteriorat fizic prin zgâriere, umezeală, cât și datele devenite corupte în urma unor erori ale programelor de inscripționare, în special inscripționarea unor sesiuni multiple. În funcție de gradul de avariere, corupere, există totuși posibilitatea de a nu se putea recupera întregul conținut al unui disc optic.

Download Recovery Toolbox