Cum faci calculatorul sa porneasca mai repede

De ce atunci cand pornesti calculatorul ai impresia ca ti-ai invitat iubita / sotia la plimbare ?!?

Fiindca si acesta are nevoie de o vesnicie pentru a se pregati.

Iti faci iluzii degeaba! In acest articol n-am sa-ti rezolv principala problema. Chiar n-am nici idee de cum iti poti face iubita / sotia sa aiba nevoie de mai putin timp pentru a se picta ca razboinicii indieni pregati inainte de a iesi din casa.

De ce porneste greu calculatorul

De ce porneste greu calculatorul

Calculatorul porneste foarte repede dupa ce ai instalat Windows-ul insa isi pierde aceasta calitate din diverse motive. Factorii care influenteaza timpul de pornire a sistemului sunt diversi insa astazi am sa-ti vorbesc despre unul dintre cei mai importanti „vinovati”aplicatiile ce pornesc odata cu sistemul de operare.

Cum faci calculatorul sa porneasca mai repede

In momentul in care care instalezi anumite aplicatii (ex: Yahoo! Messenger, Winamp, etc.), acestea se autodeclara „importante” si drept urmare, isi asigura un loc in lista aplicatiilor ce pornesc odata cu Windows-ul.

Chiar daca eu recomand dezactivarea pornirii automate a aplicatiilor ce NU au un impact direct asupra functionarii si/sau protectiei sistemului, in cazul in care ne este lene sa facem un click pentru a porni, de exemplu, Yahoo! Messenger-ul atunci cand avem nevoie de el, exista aplicatii care ne ajuta sa organizam pornirea automata aplicatiilor astfel incat aceastea sa aiba un impact minim asupra bootarii.

Startup Delayer ajuta calculatorul sa porneasca mai repede

Cum poti ajuta calculatorul sa porneasca mai repede

Startup Delayer este un program gratuit pentru Windows care detecteaza aplicatiile ce pornesc odata cu sistemul de operare si ne ofera posibilitatea de a le adauga intr-o lista de pornire progresiva in scopul micsorarii consumului de resurse necesar pregatirii sistemului. In acest mod, aplicatiile, in loc sa fie pornite simultan, ele sunt pornite succesiv (pe rand). Rezultatul ? Sistemul de operare porneste mult mai repede decat o facea de obicei.

Cum eliminam aplicatiile din lista de pornire automata

In caseta RUN scriem comanda „msconfig„, fara ghilimele, apoi apasam tasta Enter:

Programele ce pornesc odata cu Windows-ulIn „System Configuration” mergem la fila „Startup” si debifam caseta aplicatiilor de care suntem siguri ca Windows nu are nevoie pentru a fi protejat si/sau pentru a functiona corect. Dupa deselectare facem click pe „Apply”, pe „OK”, apoi repornim calculatorul.

Vom observa ca Windows-ul intarzie mult mai putin la pornire si este pregatit pentru a fi utilizat in cel mai scurt timp posibil.

Pe langa asta, in diverse articole postate pe ForWindows.net v-am mai vorbit si despre alte tehnici care, aplicate corect, ne ajuta sa obtinem o pornire mult mai rapida a sistemului. Un astfel de articol este si purtatorul titlului „Porneste Windows 7 mult mai repede„.

Fara importanta…

Acum ca am rezolvat problema pornirii calculatorului am sa profit la experienta voastra pentru a va adresa o intrebare: Ce naiba facem cu iubitele ?!?

4 thoughts on “Cum faci calculatorul sa porneasca mai repede”

  1. Salut. Bun articol,e bine sa ai aplicații cat mai puține la start! Întrebarea din final…hmmm,ar fi varianta agreata de probabil cei mai multi,cat mai puține aplicații (fard,fond de ten,ruj),însă sa nu uitam,ne mîndrim cu ele cand sunt admirate,deci răbdarea ar fi mai indicata tuturor,nu? Alte păreri? STIMA.

    1. Mda, rabdarea. Ce pacat ca n-au si ele un Photoshop. Asa ar salva actiunile si le-ar executa rapid inainte de plecare :). Nush, nu ma pricep prea bine la femei… :P

  2. Din seria nesfarsita a intrebarilor (care incep) cu „de ce” face parte si „De ce porneste greu calculatorul…” dar si filmul romanesc „De ce trag clopotele, Mitica ?”. Pentru ultima intrebare se gaseste raspuns: de capatul funiei!!! Dar calculatorul, de regula, porneste incet, si merge si mai incet, din ‘enspe mii de motive, pornind de la setari in soft si mergind pina la potriviri subtile de viteze de sincronizare de componente, respectandu-se principiul: taria unui lant este data de cea mai slaba veriga a lui. Dupa parerea mea, cea mai mare „vina” o are insasi sistemul de operare.

    1. Depinde și la ce îl folosești. Aceeași problemă o ai și în Mac OS X (îți spun deoarece îl folosesc deja de vreo 4 ani), și în Linux… Ulciorul nu merge de multe ori la apă…

Comentariile sunt închise.