Windows Phone 7 Mango de la A la Z

Windows Phone 7 Mango este prima actualizare importanta pe care o primeste sistemul de operare creat de Microsoft pentru telefoanele mobile inteligente (smartphones). Fiindca noutatile sunt pe cat de multe, pe atat de importante si/sau interesante, in acest articol vom vorbi pe larg despre aceasta pentru a o cunoaste de la A la Z.

Windows Phone 7 Mango

Windows Phone 7 este un sistem de operare foarte bun care se bucura de sprijinul unora dintre cele mai importante companii din sectorul telecomunicatiilor. In comparatie cu predecesorul sau —Windows Mobile— acesta are o interfata grafica mult mai prietenoasa pentru utilizator si datorita faptului ca dispune de aplicatii pentru „aproape orice” , poate fi considerat —in sfarsit— un rival puternic pentru Android si iOS.

Windows Phone 7 Mango de la A la Z

Windows Phone 7 nu este perfect si Microsoft este constinent de asta asa ca, pentru a nu-si mai repeta greselile, a pregatit Mango; actualizarea pe care o asteptau —si pe care o vor putea instala— toti cei care au achizitionat un smartphone cu acest sistem de operare. Iata care sunt principalele caracteristici ale Mango:

Comunicatii, mesagerie si retele

In functie de contactul cu care comunici, Windows Phone 7 Mango (in continuare WP7 Mango) poate organiza de o forma ori alta informatiile, combina sisteme si retele si nu in ultimul rand, integra diverse metode de comunicare intre voi. Mai pe intelesul muritorilor de rand, cu WP7 Mango vom putea crea grupuri de contacte personalizate pentru a fi la curent cu activitatea pe retelele de socializare a personalelor ce compun un astfel de grup si pentru a putea trimite mesaje prin SMS, instant messaging sau email tuturor persoanelor ce compun un astfel de grup.

Mai mult de atat, va fi posibila afisarea tuturor conversatiilor avute prin SMS, chat, Facebook si Windows Live Messenger intr-un singur loc. Pe langa asta, cu softul de detectare a fetei a WP7 Mango vom putea eticheta fotografiile publicate pe Facebook, facute cu propriul telefon.

In ceea ce priveste clientul de email, acesta va putea integra mai multe contul de mesagerie electronica intr-un singur Inbox.

Imbunatatiri ale sistemului si aplicatiilor

Cea mai importante noutate la acest capitol o reprezinta multitasking-ul. Noua actualizare are capacitatea de a utiliza simultan mai mult de o aplicatie, fara a avea un impact negativ asupra durabilitatii bateriei si a performantei.

Pe langa multitasking, regasim un catalog de aplicatii mai bogat si, foarte important, suport pentru Office 365 si Office WebApps.

Aplicatiile devin, asa cum spune Microsoft, mult mai inteligente datorita acestei actualizari. Tiles-urile, patratele pe care le vedem pe desktop-ul principal si care ne asigura accesul spre aplicatiile instalate si servicii, acum afiseaza informatii in timp real referitoare la starea aplicatiilor fara a fi nevoiti sa le rulam. Noile Tiles-uri pot fi mai mari si pot include mai multe informatii.

Si cautarea universala a suferit schimbari interesante; acum putem cauta aplicatii de forma dinamica scriind doar cateva dintre primele litere ale numelui. La fel putem include la rezultate si informati preluate de pe Marketplace pentru a localiza si descarca mult mai usor noile aplicatii de care avem nevoie.

Internet Browser si Internet

Windows Phone 7 Mango dispune de Internet Explorer 9 cu suport pentru HTML5 si accelerare grafica folosind GPU-ul smartphone-ului. Si Bing a fost integrat in noul Internet Browser pentru a putea realiza orice fel de cautari cu ajutorul functiilor noi si a serviciilor de localizare pentru a gasi cele mai apropiate locuri, obiective turistice, restaurante, hoteluri si/sau companii.

In WP7 Mango va asigura accesul la serviciile Personal Cloud oferite de Microsoft, permitand in acest fel utilizarea serviciului SkyDrive pentru stocarea de fisiere, documente si informatii in acesta.

De ce abia acum…

Chiar daca ne putem gandi ca aceste servicii si caracteristici ar fi trebuit sa fie prezente si/sau activate inca de cand Windows Phone 7 a vazut lumina zilei cu Metro UI si ale lui Tile-uri, cred ca este cazul sa ne bucuram ca in sfarsit rugaciunile ne-au fost ascultate si ca Microsoft s-a ostenit pentru a acoperi acele lipsuri care atat de des ne obligau sa credem ca am facut o alegere proasta atunci cand am ales cumpararea unui smartphone cu un sistem de operare creat in Redmond. Mai bine mai tarziu decat niciodata…