Eliberează spațiul ocupat inutil pe Hard Disk de versiunile anterioare ale Google Chrome

Google Chrome este cel mai utilizat Internet Browser al momentului și sunt convins că mulți dintre noi îl preferăm înaintea oricărui alt navigator web nu doar datorită rapidității cu care se deschide și cu care afișează site-urile pe care le vizităm ci și a numărului mare de aplicații și extensii cu care îi putem extinde funcționalitatea.

Spatiul ocupat de Google Chrome

Probabil știați, probabil nu, deoarece nu ați fost niciodată curioși să aflați ce se întâmplă în folderul AppData, însă Google Chrome păstrează în acesta fișierele versiunilor anterioare instalate în sistem, organizate în foldere ce poartă numele fiecărei versiuni instalate la un moment dat.

Bineînțeles că nu avem nevoie de toate! E suficient să dispunem de cel care poartă numele versiunii utilizate în actualitate pentru ca Google Chrome să funcționeze corect, și nu înțeleg motivul pentru care acestea nu sunt șterse automat în momentul actualizării; actualizare care știm cu toții că se realizează automat, fără ca intervenția noastră să fie necesară.

Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba vă invit să deschideți Windows Explorer și să accesați cu acesta următoarea locație (nu uitați să înlocuiți „cristian” cu numele de utilizator existent în sistemul vostru):

[stextbox id=”info” defcaption=”true”]C:\Users\cristian\AppData\Local\Google\Chrome\Application[/stextbox]

După cum puteți observa în imaginea de mai jos, în sistemul meu au fost instalate până acum doar două versiuni, respectiv 19.0.1084.46 și 19.0.1084.56:

Micșorează spațiul ocupat de Google Chrome pe Hard Disk

Chiar dacă pentru mulți dintre noi e clar care dintre aceste două foldere va trebui păstrat, să nu uităm că există și persoane mai puțin descurcărețe în acest domeniu, așa că haideți să simplificăm indicațiile spunând că vom păstra întotdeauna folderul a cărui nume coincide cu numărul versiunii vizibile în fereastra afișată atunci când vom da click pe „Despre Google Chrome” în „Meniul Google Chrome„:

Versiunea actuală a Google Chrome

După ștergerea versiunilor anterioare, conținutul folderului „Application” ar trebui să arate asemănător cu cel din următoarea captură:

Continutul folderului Application

Și uite cum am reușit să eliberăm spațiul pe Hard Disk pe care de acum înainte îl vom putea utiliza în scopuri mult mai importante decât păstrarea la naftalină a unor versiuni de care nu vom mai avea nevoie vreodată.

Update: Vă recomand să urmați și sfatul lui @ Bogdan C. pentru a elibera mai mult spațiu. Folderul „19.0.1084.56” a se interpreta ca fiind cel ce poartă numele versiunii utilizate.

11 thoughts on “Eliberează spațiul ocupat inutil pe Hard Disk de versiunile anterioare ale Google Chrome”

 1. Și ca să eliberezi și mai mult spațiu copiați în Windows Explorer „C:\Users\Bogdan\AppData\Local\Google\Chrome\Application\19.0.1084.56\Installer” (înlocuiți cu user-ul vostru) și ștergeți arhiva 7-Zip care conține fișierele pentru instalarea Google Chrome.

 2. Salut.Am si eu o intrebare.Intru in C/users, si la folderul cu numele calculatorului imi apare un lacat mic.Imi explici te rog mai bine ce inseamna asta.Multumesc mult si felicitari pentru blog!

 3. am rezolvat-o , din Program Files-Google , am sters varianta veche , avea peste 90 Mb , dar asta noua are …dublu:))

 4. M-am bucurat puţin cînd am văzut titlul articolului ”Eliberează spațiul ocupat inutil pe Hard Disk” … Dar apoi m-am desumflat cînd am citit restul .
  Am intrat la un moment dat în partiţia ”C” (nu ştiu cum) şi am găsit fişiere destul de mari pînă la 2-3 Gb ale back-up-urilor ce l-am făcut acum 1-2-3 ani .
  Acele fişiere îmi sînt inutile ptr că sînt de pe vremea cînd aveam XP. La fiecare instalare nouă de windows ele treceau ”în umbră” .
  Ai prezentat cu ceva timp în urmă un program care şterge tot HDD-ul , dar eu vreau să scap doar de fişierele inutile din ”C” .
  Ai vreo soluţie ?

Comentariile sunt închise.