Program de făcut screenshot-uri în Windows și Ubuntu, cu upload automat pe FTP și SFTP

Aproximativ 3-4 ore/zi folosesc Ubuntu, iar în restul timpului, Windows. Chiar dacă primul amintit îl folosesc mai mult în scopuri multimedia sau pentru a naviga pe Internet, uneori profit de ocazie și pentru a mai face câte un mic tutorial despre distribuția mea preferată, așa că îmi doream de mult un program de făcut screenshot-uri cu versiuni pentru Ubuntu și Windows care să dispună și de funcția de uploadare automată a fișierelor pe FPT și SFTP; norocul meu că sunt fan Ubuntu și că-mi place să fiu la curent cu tot ce apare nou pentru el! Spun asta deoarece chiar ieri, Joey de pe OMG! Ubuntu, a prezentat ScreenCloud; adică exact genul de aplicație pe care o așteptam!

Screenshot-uri in Ubuntu cu ScreenCloud

Până ieri, pe Ubuntu am folosit Shutter iar în Windows, Gadwin PrintScreen, dar de astăzi am trecut la ScreenCloud în ambele sisteme de operare deoarece pe ambele funcționează excelent și în plus, pentru cei care nu dispun de un server FTP sau SFTP așa cum se întâmplă în cazul bloggerilor, programul permite upload-area screenshot-urilor făcute în propriile-i servere:

Upload screenshot pe ScreenCloud.net

Alegând această opțiune, link-ul public al screenshot-ului va fi copiat automat în Clipboard. De asemenea, logându-ne în contul de pe ScreenCloud.net, creat la instalarea aplicației, vom putea gestiona screenshot-urile uploadate (v-am spus în câteva rânduri că urăsc folosirea aplicațiilor de de realizare a screenshot-urilor cu funcție de upload automat, care încarcă imaginile pe site-uri ce nu-ți permit controlul total asupra lor).

O altă funcție care îmi ușurează foarte mult munca este cea care permite ajustarea marginilor la realizarea screenshot-urile de selecție:

Ajustare margini la screenshot-uri de selecție

Cu ajutorul acestei funcții evit necesitatea de a decupa screenshot-ul cu o altă aplicație pentru ca marginile să fie cât de cât uniforme cu putință.

Așadar… ScreenCloud a devenit oficial noul meu program favorit de realizat screenshot-uri atât în Ubuntu cât și în Windows!

Download ScreenCloud | sursa: OMG! Ubuntu

8 thoughts on “Program de făcut screenshot-uri în Windows și Ubuntu, cu upload automat pe FTP și SFTP”

 1. Salut Cristian! Foarte buna aplicatia! Totusi (am mai spus asta) folosesc Puush. Face exact acelasi lucru ca si aceasta, ai optiunea de a salva o copie in pc. In plus poti face upload de fisiere, optiune in click dr. context menu. Mai mult de atat, la click dr. pe iconita din tray ai lista cu screenshot-uri, iar daca duci mouse-ul in dreptul fiecaruia ai un mic preview si bineinteles optiunile de a sterge, a copia linkul, de a deschide in browser. Cred ca este mai completa, doar ca nu are optiunile de upload pe FTP, SFTP. Iti sugerez sa incerci. Este si versiunea portabila, eu pe aia o folosesc. Are si pentru Mac.
  http://puush.me/

  1. Ne-am mai salutat odată astăzi! :) Apropo, tocmai mi-am făcut de lucru vreo 2 ore cu recomandarea ta (Drive Snapshot). Mulțam fain! Să ne trăiești o mie de ani! Îmi place și cred că am să scriu un articol despre el. Cât despre Puush, l-am folosit și nu îmi place; are prea multe chestii de care n-am nevoie și n-are ceea ce-mi trebuie (screenshot-urile le fac strict pentru bloguri).

   1. Astept articolul despre Snapshot. Incerc de ceva timp sa-l automatizez, sa faca backup singur, programat. Am incercat cu fisiere bat, cu macros, nu merge sau poate nu-i dau eu de cap. Sa mai fac sapaturi…

 2. De la adresa nib.ro am instalat Windows 8 despre care sunt multumit cu precizarea ca s-a instalat pe C: iar Windows 7 pentru care am licenta a ramas tot pe C dar la windows old.Problema este ca antivirusul Kasperski tot cu licenta nu mai poate fi vizualizat si accesat sens in care nu stiu daca trebuie sa-mi cumpar alt antivirus care este compatibil sau insasi windows 8 are protectie la virusi.Win 8 a fost copiat de la dvs cu serie cu tot si chiar cu imprimarea unui DVD pe care programul l-a cerut.Astept raspuns daca considerati ca merit si va multumesc.

  1. Salut. Licența de la Antivirus o poți recupera logându-te pe contul creat la ei.
   La Windows 7 nu mai ai acces deoarece nu ai făcut o instalare personalizată, ci o actualizare. Așa că va trebui să-l reinstalezi…

  2. Oricum, Kaspersky, oricare versiune nu il poti instala in Windows 8. Este incompatibil.

Comentariile sunt închise.