Așa optimizez eu calculatorul cu Simple System Tweaker

Și fiindcă tot v-am vorbit despre programul de optimizare Simple System Tweaker, iată cum optimizez eu calculatorul cu ajutorul său. Haideți să lăsăm clar încă de la început că nu e vorba de un tutorial ci de o simplă recomandare bazată pe ajustările preferate de mine.

În General Tweaks, acestea sunt casetele pe care le las selectate înainte de a trece la următoarea filă cu ajustări ale aplicației:

General Tweaks

Continuând, la Networking & Services Tweaks păstrez selectate următoarele opțiuni:

Networking & Services Tweaks

Ținând cont de recomandările făcute în articolul în care v-am vorbit despre efectele vizuale ce pot fi dezactivate, în fila Visual Tweaks lăsăm selectate doar următoarele casete:

Visual Tweaks

Ajunși aici, nu ne mai rămâne decât să apăsăm butonul Apply Tweaks pentru ca ajustările solicitate de noi să fie puse în aplicare. Pentru a putea readuce sistemul la setările inițiale în cazul în care nu sunteți mulțumiți de rezultatele obținute, vă recomand ca înainte de utilizarea programului Simple System Tweaker, să realizați un punct de restaurare. Dacă nu știți despre ce este vorba, aruncați o privire peste indicațiile de aici.

Download Simple System Tweaker

14 thoughts on “Așa optimizez eu calculatorul cu Simple System Tweaker”

 1. cam asta ar fi ultima varianta la care ai ajuns pentru optimizare ?merge si-n win7?

 2. Eu as mai adauga cateva utilitati …
  1. Toate setarile calculatorului , in ordine alfabetizata , quick acces ,
  se face un shortcut pe desktop , win7 , unde introduceti linia de mai jos,

  In any folder or on the desktop, create a new folder and type the following for its name:

  All Settings.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

  press Enter, and the name will shorten to All Settings. Open the new folder to show an alphabetical list of all Control Panel settings, like the one shown in Figure 2.8.
  http://i.imgur.com/I0oHN.jpg

  Ar mai fii si
  http://intelloware.com/QuickConfig.aspx
  http://www.makeuseof.com/tag/3-quick-portable-applications-windows-easier/

 3. Eu am windows xp si pentru optimizarea manuala aplicam setarile din articolul asta http://www.programecalculator.ro/cum-se-configureaza-windows-xp-pentru-o-performanta-maxima/. Acuma in loc de recomandarile din articolul acela care le aplicam eu pot folosi programul asta sau merge doar in loc de ajustarile vizuale, dezactivare servicii, etc? Nu stiu daca ai inteles. In articolul de pe programecalculator sunt si unele recomandari pt ajustarea efectelor vizuale, dezactivarea serviciilor,etc. Daca le ajustez, acele efecte vizuale si servicii cu acest program, atunci numai ajustez si dezactivez serviciile cum scrie in articolul de pe programecalculator, nu-i asa? Vreau sa stiu treaba asta.

 4. Si la sfarsitul acestui articol ai zis ca daca nu ne convine ce-a facut programul putem crea un punct de restaurare inainte de instalarea sau inainte de efectuarea modificarilor. Pai daca am serviciul ‘system restore’ activat in windows nu-si creaza windows-ul automat un punct de restaurare inainte de instalarea oricarui program, ca eu asa am observat la mine? Sau asta e valabil doar daca descarcam versiunea portabila?

  1. Dacă folosești versiunea portabilă, nu se realizează un punct de restaurare. În plus, eu am dezactivat realizarea automată și mai mult de asta am recomandat realizarea manuală a procesului.

 5. @flutike,
  decit sa-l bagi in ceata mai tare, mai bine-i scriai tu citeva rinduri

  @Ionut,
  Teoretic, asa ar fi normal, sa creeze automat la fiecare instalare/dezinstalare un pct de restaurare, insa teoria cu practica nu se prea impaca uneori, de aceea Cristian a sugerat creearea lui, manual, sa fii sigur ca poti revenii la setariile initiale, daca ceva nu merge bine, sa nu te trezesti ca ti-ai pus nadejdea in Win. si…surpriza, te-a lasat balta.

  1. Doar am scris niste randuri ,nu ?
   Lumea tot intreaba , dar sa puna niste intrebari banale catre Google , nexam , doar e foarte greu .

 6. Nu e google prietenul meu, voi sunteti prietenii mei! :) Deci am spus ca am windows xp si cu restaurarea nu-i o problema, ma descurc, nu am intrebat cum pot crea un punct de restaurare. Voiam sa stiu daca mai e nevoie sa aplic si setarile din articolul mentionat de mine, la setari vizuale si la servicii. Dar incerc si vad ce iese si apoi restaurez daca nu-mi place ce-a iesit.

  1. Fa restore point tot timpul cu mana ta ,cand faci ceva posibil primejdios pe PC , scapi de dureri de cap ulterioare , iar daca nu se intampla nimic rau poti sterge punctele de restaurare vechi oricand si lasi cateva mai recente .
   In final uite un link cu un programel portabil caret-i face treaba cu 1 singur clik .
   http://www.rizwanashraf.com/2009/10/20/use-single-click-restore-point-creator-for-windows-systems/
   http://www.thewindowsclub.com/create-a-system-restore-point-in-1-click-with-quick-restore-maker

Comentariile sunt închise.