Cum se instalează Mac OS X 10.8.2 Mountain Lion în VMware Workstation

Mac OS X, după cum majoritatea dintre noi o știm, este sistemul de operare creat de Apple exclusiv pentru computerele pe care le fabrică și comercializează. Din păcate, datorită prețului, produsele Apple nu sunt accesibile tuturor (cu atât mai puțin celor aflați într-o țară în care salariu mediu pe economie încă nu atinge 400€).

Mac OS X Mountain Lion

Din fericire există virtualizarea, adică metoda prin care putem simula anumite componente hardware, prin software. În acest fel, proprietarul oricărui PC echipat cu un procesor care permite virtualizarea va putea rula sistemele de operare Mac OS X pentru a le cunoaște nu doar din auzite.

Testează Mac OS X 10.8.2 Mountain Lion în VMware Workstation

Mac OS X Mountain Lion in VMware Workstation

Pentru a putea rula Mac OS X în VMware Workstation trebuie să îndeplinim următoarele condiții:

Instrucțiuni:

Închidem VMware Workstation și executăm VMware Unlocker apoi xxtragem imaginea mașinii virtuale din arhiva descărcată cu µTorrent, accesăm folderul „OS X Mountain Lion” și efectuăm dublu-click pe fișierul „OS X Mountain Lion.vmx„. Această acțiune va face ca mașina virtuală să se deschidă în VMware Workstation:

Mac OS X Mountain Lion încarcat în VMware Workstation

Deoarece mașina virtuală a fost creată cu o versiune anterioară de VMware Workstation, înainte de a continua, va trebui să o actualizăm. Pentru a realiza actualizarea dăm click pe „Upgrade this virtual machine„:

Upgrade this virtual machine

wizard

c.v.m.h.c. » next

Alter this virtual machine » Next

Finish

După actualizarea mașinii virtuale la versiunea curentă de VMware Workstation o pornim:

Power on this virtual machine

La întrebarea referitoare la proveniența mașinii virtuale, indicăm aplicației că am copiat-o:

I copied it

În acel moment, mașina virtuală va porni și în curând ni se va cere de către Mac OS X Mountain Lion să indicăm informațiile necesare configurării inițiale a sistemului.

Welcome

Select Your Keyboard

Transfer Information to This Mac

Enable Location Service

Don't Use

Apple ID

Skip

Terms and Conditions

Agree

Create Your Computer Account

Select Your Time Zone

Register » Skip

Mac OS X Mountain Lion (final)

Începând de acum veți putea folosi Mac OS X 10.8.2 Mountain Lion ca și cum ați fi proprietarul unui computer Apple convențional. După cum veți observa, rezoluția nu va putea fi modificat. Asta se întâmplă deoarece în momentul redactării acestui tutorial versiunea curentă a VMware Workstation nu dispunea de pachetul VMware Tools pentru Mac OS X. Soluția o primim de la souldevteam.net sub forma fișierului Install VMware Tools. Despre cum se instalează pachetul vă voi vorbi în următorul articol. Nu de alta, dar m-am lungit deja prea mult cu acesta.

Pentru orice alte informații sau probleme întâmpinate la parcurgerea indicațiilor oferite mai sus nu ezitați să mă întrebați folosind formularul de comentarii de mai jos.

17 thoughts on “Cum se instalează Mac OS X 10.8.2 Mountain Lion în VMware Workstation”

    1. Depinde. Niciodată nu mi-a luat mai mult de 3 ore; cred. Oricum, nu mă cronometrez când lucrez. O fac din plăcere și timpul trece repede. :)

      1. Te-am intrebat pt ca am vazut ca e un articol mai mare asa, cu multe screenshot-uri, etc.

  1. Dacă cineva a reusit să faca sa functioneze acest tutorial si pe un pc cu procesor amd sa-mi spuna si mie, eu cand vreau sa pornesc masina virtuala si aapre logoul apple apare o ferestra in care spune ca procesorul a dezactivat sistemul musafir. Procesorul un amd athlon suporta virtualizare si este activat in bios? De la ce sa fie?

  2. Salut, am urmat pasii descrisi in tutorial si la pornirea masinii virtuale apare loggo Apple dar mai departe nu se intampla nimic..am un hp 625 cu AMD Athlon II P320 dual core iar in BIOS am verificat si permite virtualizarea care este bifata ca „activ”. Un sfat de la tine?

  3. buna ziua. am si eu o pb am un apple imac 5.2 si am sters mac-ul dupa el din greseala si formatat hd-ul .intrebarea mea e urmatoarea daca ma puteti ajuta ;cum pot reinstala mac os x pe el deoarece nu cred ca are bios si din cate metode am incercat nu am reusit .Va sunt ff recunoscator daca ma ajutati@!!!

  4. Ai uitat să menţionezi ceva foarte important. Windows-ul instalat pe PC trebuie să fie pe 64 de biţi, altfel nu va funcţiona maşina virtuală, pentru că OS X Mountain Lion e pe 64 de biţi.

Comentariile sunt închise.