Cum poți achiziționa Windows 8 PRO cu 14,99€

Microsoft a lansat o campanie de actualizare la Windows 8 prin care oferă oricărei persoane fizice care a achiziționat sau va achiziționa un PC cu Windows 7 între 2 iunie 2012 și 31 ianuarie 2013 posibilitatea obținerii unei licențe pentru Windows 8 Pro cu numai 14,99€. Pentru a beneficia de prețul promoțional, mai întâi va trebui să ne înscriem pe site-ul windowsupgradeoffer.com:

Upgrade Windows 8 PRO

Nu există nici un pas special în completarea formularului de pe site și mai mult, nu ni se va cere în niciun moment factura PC-ului achiziționat în perioada precizată mai sus ori datele de pe aceasta. Este suficient să știm data achiziționării, modelul PC-ului așa cum apare pe factură și numele firmei care ni l-a vândut (obținem aceste informații tot de pe factură).

Deoarece eu m-am înscris la promoție înainte de lansarea oficială a Windows 8, am primit în ziua înscrierii, prin email, confirmarea înregistrării iar astăzi vestea că Windows 8 Pro este disponibil și poate fi descărcat. Același mesaj conținea și codul promoțional de care aveam nevoie la achiziționarea licenței la preț special:

codul promotional

Având în vedere că Windows 8 a fost prezentat deja, presupun că veți primi codul promoțional imediat după realizarea înregistrării. Tot în cadrul aceluiași mesaj veți găsi și un link de download a asistentului de upgrade (dacă nu îl vedeți, asigurați-vă că ați marcat opțiunea „afișează imaginile” în clientul vostru de email):

descarcati asistentul de upgrade

După ce asistentul de upgrade s-a descarcat în calculator (Atenție! Acești pași îi vom realiza de pe calculatorul nou achiziționat cu Windows 7), îl rulăm și urmăm indicațiile oferite de acesta:

checking apps and devices

detalii compatibilitate

La următorul pas, în cazul în care nu doriți să realizați o instalare curată (eu vă recomand să o faceți chiar dacă aveți mai multă bătaie de cap), puteți selecta ce anume doriți să migrați din Windows 7 în Windows 8. Eu, de exemplu, am selectat migrarea datelor personale:

migrarea datelor

În cazul în care veți realiza o instalare de la zero, alegeți orice opțiune apoi apăsați butonul Next pentru a putea continua cu achiziționarea licenței pentru Windows 8 Pro.

La următoarea fereastră, chiar dacă prețul este de 29,99€ nu vă faceți griji! Acesta este prețul de upgrade normal și va fi redus înainte de trimiterea comenzii, după introducerea codului promoțional primit prin email de la Microsoft.

order

La următorul pas vom putea solicita trimiterea unui DVD de instalare a Windows 8 Pro Dacă alegem această opțiune, factura se va îngroșa cum 14,99€. Eu nu am selectat caseta „Windows DVD” deoarece, după cum vom vedea imediat, însuși asistentul de upgrade ne oferă posibilitatea creării unui mediu de instalare. În plus, nu îmi folosește cu nimic DVD-ul original…

checkout

După ce am făcut click pe „Checkout” ni se va cere să introducem datele de facturare:

billing address

La pasul următor vom indica metoda de plată pe care o vom folosi (eu am ales să plătesc cu cardul însă plata poate fi realizată și prin PayPal):

metoda de plata

Facem click pe Next și pregătim codul promoțional primit prin email pentru a-l introduce în caseta „Promo code„. După introducerea codului apăsăm butonul Apply. Automat, prețul Windows 8 Pro va trece de la 29,99€ la 14,99€:

Doar după ce ne asigurăm că prețul a fost redus la 14,99€ selectăm caseta „I agree to the terms and conditions” și apăsăm butonul Buy pentru a realiza plata:

Buy Windows 8 Pro - 14,99€

Dacă nu au fost probleme la realizarea plătii, în următoarea fereastră vom vedea serialul de activare a Windows 8 Pro. În același timp, vom primi și un email de confirmare care va conține același număr precum și mulțumirile de rigoare ale Microsoft…

serial Windows 8 Pro

Bineînțeles că nu ne oprim aici! Facem click pe butonul Next pentru ca asistentul să descarce kitul de instalare al Windows 8 Pro:

downloading Windows 8 Pro

După ce Windows 8 Pro a fost descărcat, avem la dispoziție trei opțiuni:

 • Instalează acum
 • Instalează creând un mediu de instalare
 • Instalează mai târziu de pe desktop

Eu am ale cea de-a doua variantă deoarece am preferat să creez un mediu de instalare pe care să-l pot folosi pentru a instala Windows 8 Pro de la zero:

creating media

La pasul următor am ales ISO pentru a salva imaginea ISO a discului de instalare în calculator. Voi utiliza această imagine pentru a crea un DVD de instalare. Tot cu această imagine, folosind unul dintre zecile de utilitare disponibile, voi putea crea și un stick USB boot-abil și drept urmare mi s-a părut opțiunea ideală (dar bineînțeles, fiecare alege ce-i convine mai mult).

ISO Windows 8 Pro

creating the ISO

Și, în sfârșit, iată-ne ajunși la ultimul pas. În ultima fereastră a asistentului de upgrade ne va fi reamintită locația în care am ales salvarea imaginii ISO a Windows 8 Pro precum și product key-ul de care vom avea nevoie pentru a putea instala sistemul de operare.

burn the ISO

Notăm serialul pe ceva care să avem la îndemână în momentul instalării Windows 8 Pro (eu l-am scris direct pe DVD-ul pe care intenționam să trec ISO-ul creat de asistentul de upgrade).

Cam asta ar fi tot. În momentul în care sunteți pregătiți de instalare, ardeți imaginea ISO pe un DVD sau folosiți-vă de ea pentru a crea un stick USB boot-abil de pe care să puteți instala Windows 8 Pro și… baftă să aveți, că în rest le aveți pe toate!

43 thoughts on “Cum poți achiziționa Windows 8 PRO cu 14,99€”

 1. „Este suficient să știm data achiziționării, modelul PC-ului așa cum apare pe factură și numele firmei care ni l-a vândut (obținem aceste informații tot de pe factură).”

  Ai omis sa spui ca iti cere si o cheie valida de windows 7…

 2. nasol…cu oferta lor…doar dacă achiziționezi un nou pc/laptop cu un wind. 7 poți beneficia d ofertă. după părerea mea Microsoft dacă ar scădea prețurile la noul Windows,și anume 8 lumea ar cumpăra sistm. d operare legal și nu ar mai face atâta piraterie. de ex: Windows 8 la 14$…sigur 99% din populatie ar cumpăra lic. originală. dar la ce prețuri va avea și Windows 8 în lunile următoare….din partea un minus la faza asta.
  repet asta e părerea mea.

  1. Prețul de 29,99€ este valabil pentru orice posesor de PC cu licență Windows (XP, Vista sau Windows 7). Hai că e totuși OK comparativ cu prețurile pe care le avea pentru upgrade-ul la W7.

  1. Ofertă validă de pe 26 octombrie 2012 până pe 31 ianuarie 2013 și limitată la cinci licențe de upgrade per client. Sunt 3 luni în care poți actualiza liniștit.

 3. nice. și o dataă cumpărată licența asta cu 30$/€ în ce valută e :P
  practic vei avea noul windows 8+licență validă?

 4. da,știam ca e € :)) numa nu știam în ce monedă e valabil achiziționarea lui. da,atunci merită promoția. știi că până la noul windows(poate 9) :P ești asigurat cu un windows legal. :)

 5. ca să achiziționez un windows 8 cu 29.99€ cum o pot face…pt. ca la pasul specificat de tine îmi cere o cheie windows(licență windows) ca să pot trece la următorul pas. ceea ce eu nu am așa ceva(nu cred că aș fi singurul care nu are windows 7 licențiat). deci,există alt site de unde poți achiziționa windows 8 la prețul de mai sus?
  PS. asta ca să nu trebuiască să îmi validez yo sistm. meu de operare de acum.

 6. Ieri, dupa ce am citit articolul am achizitionat si eu un windows 8 respectand pasii din articol [am platit cu cardul de cumparaturi in lei si au facut automat conversia in euro]. Nu mi-a cerut nicio licenta de windows 7, l-am descarcat .iso si l-am intalat/activat fara probleme.
  Cristian, sa traiesti o mie de ani, mersi pentru pont, acum am windows 8 PRO legal cu doar 70 lei. Repet: nu cere serial valid de Windows 7 iar factura mi-a venit pe contul de hotmail.
  Multumesc inca o data.

  1. Chiar n-ai pentru ce să-mi mulțumești! Pe blog vorbesc despre tot ce mi se pare interesant și util, iar plăcerea e a mea văzând că nu m-am înselat la alegerea subiectelor. Felicitări pentru Windows 8, să-l stăpânești sănătos, și dacă tot îl ai, chiar dacă e posibil să n-ai niciodată nevoie de Windows Media Center, profită de ocazie și obține o licență gratuită de aici. E simplu: introduci adresa de email folosită la achiziționarea cheii pentru Windows 8 și în câteva ore, licența precum și instrucțiunile, le primești prin email. Eu le-am cerut ieri și le-am primit astăzi la amiază.

 7. S-a marcat, azi am primit serialul si am activat Windows Media Center.
  Sa fie acolo, nu se stie niciodata cand trebuie.

 8. Serialul de Media Center exista de mult timp…cel putin eu il am din primavara sau vara nu stiu sigur, si este valid. Asta e cumva?!:
  -MBFBV-W3DP2-2MVKN-PJCQD-KKTF7
  Cine are nevoie…personal nu am folosit niciodata Media Center…
  Cat despre Windows 8, asa urat cum este, nu l-as cumpara.. Nu vreau sa deranjez pe nimeni, dar..exista o vorba romaneasca…”de ce sa cumpar vaca, daca imi da lapte gratis??” Cu ce am eu instalat, Win 7 si 8, in dual boot, pot face aceleasi lucruri cu cineva care la are cumparate. Le am chiar validate de Microsoft: http://www.microsoft.com/en-us/download/exe-validation.aspx?id=16546

 9. Daca santeti bucurosii posesori a unei fresh WIN 8 ( eu nu ) si ati configurat corect , de start merita sa faceti 1 snapshot la cald ca sa puteti reiinstala cat ai zice peste daca se ivesc probleme ori de cate ori , astfel veti pastra si ce ati descarcat din STORE , etc …
  Este 1 program care va ajuta sa facati acest lucu numai cu 2 clickuri si veti avea vindowsul din nou .
  Ca o curiozitate din tr-un Win de 38 GB veti avea 7,5 GB snapshot.
  Programul aici …—– >>>
  http://t7.hu/04a9

  1. @flutike, ai incercat sa faci un restore cu el? Daca da, atunci ai avut noroc… Am incercat zeci de softuri de backup, gratuite sau nu, asta a dat rateu din prima. I-am mai dat o sansa, la fel…

   1. Nu , dar citesc comentariile in paralel .
    Ai facut cu cel livrat cu Win sau cu cel recomandat de mine .
    Sant cateva trucuri si comenzi totusi care trebuiesc respectate .
    Creare…. Z:\Recimg_Snapshots
    Run CMD
    recimg /createimage Z:\Recimg_Snapshots
    Ca sa fie activ …Run CMD
    recimg /setcurrent Z:\Recimg_Snapshots
    Z: …este ezemplu

 10. De unde poti selecta ce platforma sa iti instaleze (x86 sau x64), ca in imaginile de mai sus nu am vazut nimic? Serialul care il primesti poate fi folosit pe mai multe PC sau doar pe unul singur?

  1. Nu poți. Eu aveam instalat W7 pe 64 biți așa că s-a descărcat automat W8 de 64. Dacă Windows-ul actual este de 32 biți, Microsoft spune următoarele: „Yes, but you can’t do this using Upgrade Assistant. If your PC has a 64-bit capable processor (CPU) but is currently running a 32-bit version of Windows, you can install a 64-bit version of Windows 8, but you’ll need to buy Windows 8 as a DVD.” Personal mi se pare stupidă obligarea clientului să cumpere DVD-ul fizic doar pentru a dispune de versiunea de 32 biți atât timp cât poate descărca imaginea ISO a uneia din n’șpe mii de locuri și sa o activeze cu cheia achiziționată. Dar dacă asta e regula…

   1. Nu mi-ai raspuns la una din intrebari…Serialul achizitionat poate fi folosit pe mai multe PC sau doar pentru unu singur?

 11. 1 sfat …
  Daca aveti WIN 8 activat in mod mai neobisnuit , intortocheat , stiti voi la ce ma refer , ar fii bine sa va verificati si salvati cheia , cheile ( ati citit bine ) de activare daca aveti nevoie de el – ele , ulterior . S-ar putea sa aveti surprize sa descoperiti mai multe chei in calc .

  http://t7.hu/04c5-ultimatepc
  http://t7.hu/04cf-onlinepc
  Everest
  Aida
  Glary Utilities Pro

  PS : Faceti backup si de pe email ce ati primit cu cheia daca ati platit cu cardul .

 12. Am si eu o intrebare la care nu gasesc un raspuns pe internet.
  As dori sa cumpar si eu Windows 8 cu doar 30 EURO, numai ca ar fi o mica problema. Eu am Windows XP Professioanl OEM cumparat de mai mult timp.
  Problema este ca licenta pentru Windows XP a expirat din cauza ca am schimbat calculatorul si nu mai pot activa Windows XP, chiar daca eu introduc seriall number corect si Windows XP recunoaste seria.
  Pe ecran imi apare un biletel ca acesta: http://i46.tinypic.com/3582e8j.jpg
  Pot cumpara Windows 8 fara licenta valida de Windows XP? Se poate instala Windows 8 si se poate activa?

   1. Cristian multumesc pentru raspuns. Windows-ul meu nu mai poate fi activat nici prin telefon. Am mai incercat sa sun acolo acum un an si ma intrebat daca am instalat sistemul de operare pe un alt calculator, eu am incercat sa mint, dar cei de acolo nu au vrut sa activeze sistemul de operare. Acestia au spus ca am cumparat o licenta OEM pentru un singur PC si ca doar daca aduc o dovada ca PC-ul sa defectat si ca a fost reparat imi activeaza licenta, dar eu am cumparat un nou PC fara sistem de operare si am instalat Windows XP care l-am cumpara mai de mult. Am reusit sa activez sistemul de operare de cateva ori online, dar recent, am reinstalat Windows XP din cauza unor probleme si, surpriza, nu se mai poate activa. In asemenea conditii, pot beneficia de acel upgrade la Windows 8?

  1. am un calculator pe care ma instalat w. 98( cu licenta, ulterior am instalat w xp fara licenta). pe firma, e posibil sa am un control de la politie si vreu sa fiu in regula.

   CUM POT SA INTRU IN LEGALITATE?

   VA ROG UN RASPUNS

 13. Mai mult din curiozitate am încercat si eu site-ul http://www.windowsupgradeoffer.com/ Eu care nu am cumpărat un calculator decât acum 2 ani, chiar si acela era fără licență (îmi instalase vânzătorul un Windows piratat). Am completat căsuțele cerute cu date „la întâmplare” și am apăsat pe Continuare. SURPRIZĂ! Am primit imediat un mail cu un cod promoțional care a redus pretul la 15 € . Am rulat executabilul pe calculatorul meu cu Windows 7 Professional trial și am aplicat și codul promoțional și totul e în regulă. L-aș cumpăra și eu dar momentan nu am nici cont PayPal nici € :( (pe românește parale ;) ).
  Întrebarea ar fi: Cum s-a intâplat asta?!

  1. Am uitat să arăt dovada. Dacă ai putea șterge acest comentariu și lipi linkul la cel anterior, Cristian!
   Mulțumesc!

   1. Din câte se pare, asistentul nu verifică licența, doar face upgrade-ul. Microsoft știe asta, presupun, dar e mulțumit că mai „legalizează un pirat”; la fel, presupun. Sau poate în ciuda verificărilor este păcălit și-l interpretează ca pe un sistem cu o licență validă. Ciudată chestie, oricum, nu ești singurul din câte am observat după realizarea unei simple căutări în Google. Oricum, ciudat.

    1. sau au devenit ei pirati :)au lasat acest promo aproape pt toti(acel cod promo se obtine usor cu date fictive)iar la sf promotiei cei care au obtinut licenta cu date fictive sa se trezeasca cu licenta blocata..ar putea fi un scenariu nu:)

 14. Acum cere serial valid de windows 7, s-au desteptat intre timp iar codul promotional pentru reducere e valabil numai o singura data. Am incercat sa cumpar alt windows 8 si n-am nicio sansa fara serial valid.
  Nu mai stiu daca verifica data achzitionarii serialului de windows 7. Daca acesta trebuie sa fie musai achizitionat in perioada promotiei sau merge oricare, poti urma toti pasii dar il cumperi cu 30 euro, dublu adica.

 15. Salutare!
  Am și eu o problemă, dacă o pot numi astfel: dețin o licență (presupun cu Retail, datorită faptului că am avut Windows-ul instalat și pe PC-ul mare dar și pe laptop la un moment dat – nu simultan bineînțeles) de Windows Vista Home Premium x86 (32-Bit) achiziționată în anul 2008 cu vreo ~500 RON (bani actuali). Îmi doresc, dacă se poate, să aflu (pas cu pas) cum aș putea să înlocuiesc această licență cu una pentru Windows 8, sau cel puțin o reducere deoarece aș fi dispus să cumpăr acest SO. Trebuie să precizez faptul că DVD-ul cumpărat este exact în aceeași stare din momentul cumpărării, carcasa de asemenea, doar factura cred că ar fi o problemă (să o găsesc) dar licența este scrisă pe spatele carcasei. O altă problemă ar mai fi faptul că nu dispun de un card (nu am posibilitatea de a plăti prin cârd, Paypal etc.). Credeți că mă puteți ajuta, ce ar trebui să fac?
  Vă mulțumesc frumos anticipat și toate cele bune!
  ~dm.

Comentariile sunt închise.