Căutare rapidă a fișierelor, folderelor în calculator

Cu timpul, în urma activității la calculator și a conținutului descărcat de pe Internet, hard disk-ul se umple (la propriu) cu tot felul de fișiere, foldere, pe care nu le utilizăm zi de zi. Însă, când avem nevoie de ele, pierdem destul timp cu găsirea lor. În trecut am prezentat programe speciale de căutare rapidă a fișierelor, cum ar fi Everything, sau FARR. Astăzi am să adaug un nou program de căutare rapidă, anume UltraFileSearch Lite.

1-UltraFileSearch Lite-interfata

Programul în versiunea Lite, gratuită, se poate instala în calculator, sau se poate rula în versiune portabilă. Interfața de UltraFileSearch Lite este simplă, oferind posibilitatea scanării hard disk-ului prin specificarea numelui fișierului, sau a unei locații, folder sau partiție.

În plus, în afară de numele fișierului, se poate activa scanarea în subfoldere și/sau foldere ascunse, sau după metadatele conținute (Wildcards). A doua secțiune a interfeței programului, Containing Text, permite căutarea personalizată fișierelor care conțin un anumit text, cu opțiunea de a ignora fișiere de sistem, ascunse, sau anumite tipuri media (imagini, audio, video).

2-UltraFileSearch Lite-cautare-personalizata

O altă posibilitate de căutare personalizată este aceea în funcție de data creării, modificării, sau accesării unui fișier, precum și în funcție de dimensiunea sa, în secțiunea Date and Size. În caseta din partea inferioară a interfeței vor fi afișate rezultatele scanării, plus informații detaliate ce cuprind dimensiunea, tipul extensiei, atribute, datele creării, accesării, modificării și bineînțeles, cel mai important, locația respectivului fișier.

4-UltraFileSearch Lite-data-dimensiune

Opțiunile UltraFileSearch Lite permit efectuarea de modificări ale comportamentului procesului de scanare, a parametrilor, însă nu cred că este nevoie, funcționarea sa fiind ireproșabilă. Rezultatele căutărilor pot fi exportate într-un simplu fișier text, pentru analiza lor ulterioară.

Download UltraFileSearch Lite

3 thoughts on “Căutare rapidă a fișierelor, folderelor în calculator”

    1. Chiar este…în plus, poți specifica partiția unde să caute! Asta înseamnă rapiditate, economie de timp.

  1. Dintre toate programele de greblat , Ultra este cel mai bun , deoarece cauta si pe FAT , nu este cel mai iute dar foarte detaliat
    O combin si la dezinstalarea programelor cautand ramasite de tot felul

Comentariile sunt închise.