Descărcările aplicației de mesagerie Signal cresc fulminant datorită lui Donald Trump

Signal, aplicația de mesagerie instant și voce criptată, folosită și recomandată chiar de către fostul consultant al NSA Edward Snowden, a cunoscut în ultimele săptămâni o creștere fulminantă a numărului de descărcări.

signal desktop

„Vinovatul”, conform Moxie Marlinspike, fondator al Open Whisper Systems, compania aflată în spatele ei, ar fi tocmai președintele ales al SUA, Donald Trump, care „e pe cale să preia una dintre cele mai mari și bine puse la punct infrastructuri de supraveghere din lume”, determinând populația să ia măsuri pentru a-și proteja intimitatea.

Lansată spre finalul anului 2015, Signal e una dintre puținele aplicații de mesagerie instant multiplatformă care pot garanta confidențialitatea mesajelor transmise; nici măcar dezvoltatorul n-are acces la conversații.

Dar să nu uităm că tot în această perioadă a rulat pe marile ecrane și filmul care descrie momentul racolării lui Edward Snowden de către CIA și motivele care l-au determinat să deconspire programele de interceptare a telecomunicațiilor.