Internet Explorer – întreținere, backup, restore cu Wohoo IE Care

Veți întreba: oare foloseste cineva browser-ul Internet Explorer? Bineînțeles, mai ales că ultimele versiuni, IE 10 și IE 11 sunt net superioare ca performanțe, versiunilor mai vechi și, chiar altor browsere consacrate. Însă, Internet Explorer nu oferă atâtea opțiuni de personalizare, suplimente și multe altele, ca celelalte browsere. Celor care totuși îl folosesc, le propun să testeze Wohoo IE Care, un program gratuit, ce se ocupă cu gestionarea și întreținerea browser-ului Internet Explorer. Mai mult, oferă posibilitatea de a crea un backup al setărilor, pentru o eventuală restaurare.

1-Wohoo IE Care-interfata

Interfată programului este simplă, bine organizată pe tab-uri, pentru accesarea cât mai facilă a tuturor caracteristicilor sale. Principala sa funcție este aceea de a repara posibilele erori ale IE. precum și de a efectua alte operațiuni conexe, cum ar fi backup și restaurare.

Și Internet Explorer, la fel ca orice alt browser, poate fi afectat de atacurile virusilor, blocarea sistemului sau alte probleme. Cu Wohoo Care IE, se poate restabili Internet Explorer la starea inițială, adică imediat după o reinstalare a sistemului de operare Windows.

Secțiunea General vă oferă informații detaliate despre sistemul instalat, configurația hardware, cât și opțiunile browser-ului IE. Funcția Rollback vă poate fi de ajutor în cazul în care doriți să restabiliți funcționalitatea IE la starea sa inițială. Este necesar discul de instalare Windows.

2-Wohoo IE Care-Rollback

Funcțiile Backup și Restore vă oferă posibilitatea de a crea o copie de rezervă a browser-ului cu toate setările, bookmark-urile, motoare de căutare, parole, suplimente, etc, astfel încât să nu existe riscul de a pierde informațiile stocate în browser.

3-Wohoo IE Care-backup

Vă recomand ca în cazul unei eventuale reinstalări de sistem, să copiați fișierul de backup creat în locația „C:\Program Files\Wohoo IE Care\IEBackup”, în altă locație pe hard disk, pentru a nu îl pierde prin formatare. După crearea fișierului de backup, acesta va fi detectat automat de program, dacă se află în locația implicită, fiind afișat totodată în tab-ul Restore.

4-Wohoo IE Care-restore

Ca încheiere, pot spune că era necesar un astfel de program și pentru browser-ul Internet Explorer, destul de ignorat de altfel, tocmai posibilităților limitate în personalizarea sa, adăugarea de suplimente. Noile versiuni însă, au dovedit adevărata capacitate a browser-ului.

Download