Cum se realizează o copie de siguranță / imagine de sistem în Windows 8

Cu aproape doi ani în urmă, pe blogul programelculator.ro, v-am vorbit despre realizarea unei copii de siguranță complete, în Windows 7. Chiar dacă unii dintre voi au observat prezența funcției de realizare a unei imagini de sistem a identică celei disponibile în Windows 7, am vrut neapărat să public un tutorial, special pentru cei care aud pentru prima dată de aceasta.

Crearea unei imagini de sistem în Windows 8, ca-n Windows 7


Accesarea Panoului de Control în Windows 8

Pentru a realiza o imagine de sistem în Windows 8 așa cum o făceam în Windows 7, înainte de orice altceva, va trebui să accesăm Panoul de Control al sistemului. Pentru asta, fie apăsăm combinația de taste Win+R apoi introducem în caseta Executare comanda Control și apăsăm butonul OK, fie apelăm la orice altă cale de acces a acestuia.

În Panoul de Control, la Sistem și securitate, facem click pe Salvați copii de rezervă ale fișierelor cu Istoric fișiere:

Salvați copii de rezervă ale fișierelor cu Istoric fișiere

Ajunși la Istoric fișiere, în colțul stâng-inferior al ferestrei, facem click pe Recuperare fișiere Windows 7:

Recuperare fișiere Windows 7

În Recuperare fișiere Windows 7, în panoul din partea stângă, vom vedea “Creare imagine de sistem”. Facem click pe acesta pentru a putea continua:

Creare imagine de sistem

Se va deschide o nouă fereastră în care vom fi întrebați unde dorim să salvăm copia de rezervă ce va fi creată. Alegem, după cum poate fi observat și în imaginea inferioară, o unitate de disc externă care să dispună de suficient spațiu liber pentru a găzdui imaginea de sistem:

Unde salvați copia de rezervă

În cazul în care nu dispunem de un Hard Disk extern, putem opta pentru salvarea imaginii de sistem pe unul sau mai multe DVD-uri, ori într-o locație de rețea.

După alegerea destinației dorite, apăsăm butonul “Următorul”:

Urmatorul

În continuare, ni se va cere să selectăm partițiile cărora dorim să le creăm o copie de rezervă. În cazul în care nu aveți alte preferințe, lăsați selectate doar partițiile System Reserved și Sistem:

Ce unități includeți în copia de rezervă

Într-un final, ni se va confirma alegerea făcută și vom putea iniția procesul de realizare a imaginii de sistem / copiei de securitate, apăsând butonul Pornire copiere de rezervă:

Pornire copiere de rezervă

Bineînțeles, înainte de realizarea imaginii de sistem, pentru a reduce timpul în care aceasta este realizată și salvată pe mediul de stocare extern, precum și pentru a reduce spațiul necesar, vă recomand să realizați o curățare cu sau orice alt program asemănător. De asemenea, eliminați din folderul Descărcări toate fișierele de care nu aveți nevoie și goliți Coșul de reciclare.

One thought on “Cum se realizează o copie de siguranță / imagine de sistem în Windows 8”

  1. multumim de tutorial, ar fi fost foarte bine daca arati si cum sa restauram windowsul (aceasta copie), in caz ca nu ne mai merge sistemul de operare

Comentariile sunt închise.