Fugue: muzică gratuită pentru proiectele tale personale sau comerciale

Fugue, un proiect al celor de la Icons8, oferă spre download o gamă variată de melodii, pictograme și fotografii, toate gratuite, tuturor celor care au nevoie de așa ceva pentru a le utiliza în propriile proiecte, indiferent că e vorba de proiecte de uz personal sau comercial.

Muzică disponibilă, și încep cu ea fiindcă datorită ei am descoperit acest serviciu, este organizată în funcție de genuri muzicale, tematică și… starea de spirit a utilizatorului.

Continuă să citești Fugue: muzică gratuită pentru proiectele tale personale sau comerciale

Virtono, furnizor de hosting 100% românesc cu centre de date în RO, UK, NL, DE, NO și DK

Virtono este unul dintre cei mai OK —și totodată dintre cei mai puțini cunoscuți pe plan național— furnizori de hosting din România, probabil singurul care ne oferă posibilitatea de a ne găzdui ori replica site-urile în imediata apropiere a potențialilor clienți.

La momentul de față, deși în continuă creștere, rețeaua centrelor de date în care Virtono ne poate găzdui proiectele online este este formată din locații strategic distribuite în UE, cum ar fi Manchester, Haga, Frankfurt, Oslo și Copenhaga.

Continuă să citești Virtono, furnizor de hosting 100% românesc cu centre de date în RO, UK, NL, DE, NO și DK

Smash: o alternativă gratuită, fără limite, la WeTransfer

Folosesc de ani buni WeTransfer pentru a trimite prietenilor, colegilor și/sau colaboratorilor fișiere de mari dimensiuni în limita a 2GB/fișier. Dacă fișierul de trimis depășea această limită, îl fragmentam cu 7zip sau WinRAR. Asta până de curând, când un coleg mi-a recomandat Smash.

Smash este o alternativă gratuită a WeTransfer care, spre diferență de acesta, nu-ți impune nicio limită și, spre diferență de alte soluții, nu te bombardează cu spam pe conturile de email între care ai realizat transferul.

Continuă să citești Smash: o alternativă gratuită, fără limite, la WeTransfer

O interfață neagră pentru Windows Explorer

Cel mai utilizat browser de fișiere, Windows Explorer, a primit o interfață neagră în cea mai recentă versiune beta a Windows 10. Este vorba despre build-ul 17666 (Redstone 5), disponibil pentru membrii programului Insider.

Arată destul de freaky, dar dacă publicul a cerut, Microsoft a dat, că are de unde… Noua interfață poate fi activată din Setări » Personalizare » Culori, activând modul Întunecat, însă nu o căutați în 1803, versiune cunoscută sub numele April Update.

Noilor modele iMac și MacBook Pro le vor putea fi conectate plăci video externe

Noile modele iMac și MacBook Pro vor putea profita de potențialul plăcilor video externe, AMD și Nvidia de ultimă generație, care se vor conecta la acestea prin USB-C. Apple a pus deja la dispoziția dezvoltatorilor o astfel de grafică, Radeon RX 580 cu 8GB de memorie RAM, marca Sonnet la prețul de 599 dolari.

MacBook Pro Placa Video Extrernă

Chiar dacă soluții de acest tip existau deja neoficial pe piață și puteau fi utilizate pe macOS, sistemul de operare creat de Apple pentru propriile-i echipamente, (Razer Blade Stealth, de exemplu), cei din Cupertino le oficializează relația cu noile modele de iMac și MacBook Pro.

Continuă să citești Noilor modele iMac și MacBook Pro le vor putea fi conectate plăci video externe